Kayıt Tarihi: 2 Şubat 2013 Cumartesi 13:11
Kdz Ereğli'de Bir tarih daha yok olmak üzere!
Bozhane mevkiinde yer alan Tarihi Bozhane Hamamı(Kadınlar Hamamı) tadilat için mülk sahiplerinin iznini bekliyor.

Halk arasında Kadınlar Hamamı’da olarak bilinen ve son yıllarda bakımsızlık nedeniyle çoğu yeri dökülmeye başlayan Bozhane Hamamı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tadilat projesi onaylanmasına rağmen, mülk sahiplerinin tadilata izin vermemeleri nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz işletmeci Ali AKTAŞ Gazete Ereğli Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. AKTAŞ açıklamasında kısaca şu görüşlere yer verdi: ‘19. Yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalan hamamımız tarihi ve otantik bir yapı.

Amcamız Hüseyin BEKTAŞ’tan işletmeciliğini devraldığımız günden bugüne kadar hizmet çıtamızı yükselterek halkımıza daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Eskiden bir hamam kültürü vardı. Günümüzde maalesef bu kültür yok olmak üzere. Hamama olan ilgi eskisi gibi değil ve gittikçe azalmakta. Hamamın dışından da görüldüğü gibi tadilat zamanı geldi ve geçiyor. Bina tarihi eser olarak değerlendirildiğinden, tadilat yapabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alındı. Mülk sahipleri izin verdiği takdirde tadilat işlemine başlamayı, Karadeniz Ereğli ve bölge halkına çok daha iyi şartlarda hizmet vermeyi düşünüyoruz.

İzini almamızın ardından, amcamın çocuğu gibi olan Tarihi Bozhane Hamamı’nı, layık olduğu şekilde tarihi dokusunu ve otantik yapısını bozmadan tadilattan geçirmek istiyoruz.

Tadilat süreci için yaklaşık 1-2 ay zaman gerekiyor. Ve bu süreç içinde doğal olarak kapalı olacağız. Ancak bu süreç içinde müşterilerimiz, yine ailemizin işletmeciliğinde olan Tarihi Aliağa Hamamı’nda hamam keyfini ve kültürünü yaşamaya devam edebilirler.

Tadilat projesinin uygulanmasının ardından, daha sağlıklı, daha hijyenik ve daha modern bir hamamı Karadeniz Ereğli ve bölge halkımızın hizmetine açmayı düşünüyoruz’.dedi

 
Gösterim : 3132
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21717460, Bugün: 1166 kez ziyaret edilmiştir.