Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Pazartesi 22:25
Karadeniz Ereğli TSO Yönetim Kurul Üyesi Muhammet LİKOĞLU: 'Yangından Mal Kaçırır Gibi Seçim Yapacaklar’
Yaşanan gelişmeler, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinin ‘gergin bir seçim’ olacağının sinyallerini vermeye başladı. İddiaya göre; Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Mehmet GENÇ’in Oda Yönetim Kurulu Üyelerini ‘Olağanüstü Olarak Meclise Çağırıp, Seçim Kararı Aldırmak İstemesi’ kelimenin tam anlamıyla TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet LİKOĞLU’nu çileden çıkardı. Bu iddianın sahibi ve aynı zamanda TSO seçimlerine Başkan adayı olan Muhammet LİKOĞLU basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

LİKOĞLU:’ “Alelacele seçim yapacaklar, yangından mal kaçırır gibi seçim yapacaklar. Bunun adına kahpelik denir. Ben birlik, beraberlik, barış istiyorum, kardeşlik istiyorum’ dedi.

Karadeniz Ereğli TSO Yönetim Kurul Üyesi Muhammet LİKOĞLU, ‘Üç beş kişinin yönlendirmesiyle bu seçim olmayacak. Buna Karadeniz Ereğli, beldeler, köyler, halk karar verecek’ dedi. LİKOĞLU, TSO Seçimlerinde aday olduğunu söyledi

LİKOĞLU, TSO Hizmet Binasında düzenlediği basın toplantısında, TSO Yönetiminin oda seçimlerini öne almak için olağanüstü toplantı kararı almasını eleştirdi.

Basın mensuplarına toplantının iptal edildiğini söyleyen LİKOĞLU açıklamalarında kısaca şu görüşlere yer verdi; ‘Hepinizin bildiği gibi Mart ayında yapmayı düşündüğümüz TSO Seçimleri için gün belirlememiştik. Ben bunun daha önce yapılmasını teklif ettim. Bir an önce yapılsın uzamasın diye düşündüm. Fakat arkadaşlar bunu uygun görmedi. Mart ayında yapılmasına karar verdiler. Ben de arkadaşlar çalışmalarını istediği gibi yapar diye düşünerek kabul ettim.

Olağanüstü Toplantı İstediler

Burada bazı arkadaşlarımız yaptıkları çalışma neticesinde gruplarını oluşturmuşlar. Kendilerine başarılar diliyorum, sabahleyin de adaylarını açıkladılar. Onun akabinde Odaya gelerek olağanüstü toplantı kararı alıp erken, baskın seçime gitme gibi çirkin, etik olmayan bir davranış içine girdiler.

40 yıldır Karadeniz Ereğli’de ikamet ediyorum, bu memlekete hizmet ediyorum. Yanlışın olduğu yerde işim olmaz. Ben yanlışa müsaade etmem.Benim olduğum yerde yanlış olmaz. Ne konuştuksa o olmalı, o uygulanmalı. Ben TSO’nı namusumdan önce görürüm. En son gün kazanan tarafa bayrak gibi öperek burayı teslim edeceğim. Bu Odaya bir zarar gelsin istemem. Bayram havasında bir seçim istiyoruz. Sancağı benden sonra gelecek emanetçilere teslim etmek istiyorum.

Kamuoyuna Martta seçim yapacağız dedik. Herkes bunu böyle biliyor. Aday olmak isteyen arkadaşlar kendini ona göre ayarlıyor. Bir grup, işin içinde olan grup hazırlığını yapmış, bundan haberimiz yok.

Bu işin çirkinleşeceğini daha önce söylemiştim. Ben barış istiyorum. Herkes istediği çalışmayı yapsın. Aday olsun. Karadeniz Ereğli’de halkın dediği olacak. Üç beş kişinin yönlendirmesiyle bu seçim olmayacak. Buna Karadeniz Ereğli, beldeler, köyler, halk karar verecek. Başkan adayları da belli olmalı. Daha sonra üç beş kişi arasında çıkar amaçlı ilişkilerle Başkan seçiliyor. Bu olmuyor. BunuKaradeniz Ereğli’ye açıklamaya çalışıyorum. Doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.’

‘Bu Saatten Sonra Aday Olmamam Söz Konusu Değil’

Karadeniz Ereğli TSO Yönetim Kurul Üyesi Muhammet LİKOĞLU, ‘Bundan sonra ne olacak, bizzat aday olacak mısınız?” sorusuna da şöyle cevap verdi:

‘Aday olmamak diye bir şey söz konusu olabilir mi? Aday olacağım basında da yazıldı. Bu konuyla ilgili açıklamamı daha sonra yapacağım. Ama ben açıklama yapmadan da adaylığım biliniyordu. Bir yıldır bu işe hazırlanıyorum. Millet de biliyordu.

Ben buraya Muhammet LİKOĞLU olarak geldim, Muhammet LİKOĞLU olarak giderim, böyle arkadaşların başımın üzerinde yeri var. Burada yangından mal kaçırma var. Herkes herşeyi bilecek. Kapalı kapılar ardında çıkar ilişkilerini konuşma dönemi bitti. Bunları düşünenlerden rica ediyorum okyanus ötesine atsınlar. Karadeniz Ereğli bunlardan temizlenecek. Huzur içinde seçimimizi yapıp, bayrağı bizden sonrakine teslim edeceğiz.’

 
Gösterim : 2114
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705780, Bugün: 1598 kez ziyaret edilmiştir.