Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2013 Perşembe 19:18
Sosyal Güvenlik Reformu Yansımaları Anlatıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından Karadeniz Ereğli’de 'Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları' konulu konferans düzenlendi.

SGK İl Müdürlüğü Karadeniz Ereğli’de ‘Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları’ konulu konferans düzenledi. Karadeniz Ereğli TSO Toplantı Salonunda düzenlenen konferansta anlatıldı.

Konferansa SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran ÖNER, İl Müdürü Yardımcısı Okan ŞENTÜRK, Karadeniz Ereğli Merkez Müdürü Yusuf GÜNDOĞDU ve ilgili kurum, işyerlerinin temsilcileri ve davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan konferansta tanıtım videosu davetlilere izletildi.

Konferans öncesi konuşma yapan SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran ÖNER, Sosyal Güvenlik Reformunun ilk defa 2008 yılında yürürlüğe sokulduğunu söyledi. ÖNER, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ‘Gerçekten Türkiye’de 206 yılının ortalarında çok ciddi bir çalışma başlatıldı. Üç kurumun bir araya getirilmesi ve Sosyal Güvenlik Reformunun nasıl yapılandırılması gerektiği ile ilgili bir çalışma başladı. 2 yıl süren yoğun bir çalışma neticesinde ‘Sosyal Güvenlik Reformu’ ilk defa yürürlüğe sokuldu. Esasen tüm siyasi partilerimizin tüzüğünde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumlarının tek çatı altında toplanması ile ilgili ortak bir görüştü. Ancak adım atıldığı zaman ve zorluklarla karşılaşıldığı zaman ertelenen bir reform anlayışıdır.’dedi

SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran ÖNER son olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamı dışında kimse kalmadığını ifade etti ve hizmet binaları konusunda da katılımcılara bilgi verdi.

‘Emeklilik Kademeli Olarak Değişti’

SGK Zonguldak İl Müdürü Kamuran ÖNER’in konuşmasının ardından SGK Zonguldak İl Müdürü Yardımcısı Okan ŞENTÜRK, konferans sunumuna başladı. ŞENTÜRK, ‘Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları’ konularında ayrıntılı bilgiler verdi. ŞENTÜRK ayrıca, emekliliğin kademeleri olarak değiştiğini ve emeklilikte prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaşın baz alındığını dile getirdi.

 
Gösterim : 2091
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21678237, Bugün: 4432 kez ziyaret edilmiştir.