Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2013 Cuma 14:11
Oğuz ÖZGEN Kaybetti, AYYILDIZ Beraat Etti
ERDEMİR eski Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN tarafından açılan Hakaret davası lehimize sonuçlandı. Gazete Ereğli İmtiyaz Sahibi ve Karikatürist Kurtuluş AYYILDIZ hakkında; Ocak 2012 tarihinde gazetemizin 57. sayısında çizdiği bir karikatür yüzünden dönemin ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN tarafından savcılığa yapılan müraacat sonrası açılan "Hakaret Davası" sonuçlandı. 11 Ocak 2013 Cuma günü görülen davanın son duruşmasında mahkeme Gazete Ereğli İmtiyaz Sahibi ve Karikatürist Kurtuluş AYYILDIZ'ı üzerine atılı "Hakaret Suçuna" ilişkin suçsuz bularak beraatine karar verdi.

Gazete Ereğli İmtiyaz Sahibi ve Karikatürist Kurtuluş AYYILDIZ hakkında; Ocak 2012 tarihinde gazetemizin 57. sayısında çizdiği bir karikatür yüzünden dönemin ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN tarafından savcılığa yapılan müraacat sonrası Kdz. Ereğli Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan "Hakaret Davası" sonuçlandı.

Gazetemiz Sahibi ve Karikatürist Kurtuluş AYYILDIZ hakkında ERDEMİR eski Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN tarafından açılan hakaret davasına Oğuz ÖZGEN'i ERDEMİR'in avukatları temsil ederken, AYYILDIZ'ı Avukat Saffet BOZKURT savundu.

Kdz. Ereğli Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 11 Ocak 2013 Cuma günü görülen son duruşmada verilen ifadeler, ve dava vekillerinin son sözlerinin alınmasının ardından Kdz. Ereğli 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, ayrıntılı gerekçeli karar yazılmak üzere sanık Kurtuluş AYYILDIZ'ın üzerine atılı "Hakaret suçuna ilişkin sanığın suç kastının bulunmaması ve eylemde bir hukuka uygunluk nedeninin bulunması nedeniyle CMK 223/2-c-d maddeleri uyarınca "BERAATİNE" karar verdi.

 
Gösterim : 2984
YORUMLAR
Kemal K. / Hayırlı olsun
Malumun ilanı geç olsa da tecelli etti. Yorucu bir süreç oldu ama sonu hayırlı oldu. Ne diyelim nice karikatürlere artık :))
0
2

Aykut A. / Hak ettiğinize kavuşmanıza sevindim.
Yıllar önce usta komedyenler devlet büyükleri hakkında onlarca espiri yaparlar, biz de, onlar da gülerdi. Devekuşu Kabareler, Plastip Showlar.. Şimdi ise mutlak bir tahammülsüzlük hakim. Komedyenler korkularından espiri yapamıyor, haftaiçi olanları çizenlere hemen sonraki hafta bir dava.. Herkes hak ettiğini almalı bu dünyada.. Gözünüz aydın..
0
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21687891, Bugün: 45 kez ziyaret edilmiştir.