Kayıt Tarihi: 13 Aralık 2012 Perşembe 17:14
Tek Kolunu Kaybetti, Ama Azminden Hiçbir Şey Kaybetmedi
Karadeniz Ereğli’de 1990 yılında geçirdiği Trafik Kazasından bu yana sağ kolunu kullanamayan Mustafa OKUMUŞ, buna rağmen mesleğine devam ediyor. Fayans ustalığı yapan Mustafa OKUMUŞ, engellilerin azmettikleri zaman üstesinden gelemeyeceği zorluğun bulunmadığını söyledi.

Karadeniz Ereğli’de fayans ustalığı yapan 47 yaşındaki Mustafa OKUMUŞ, 25 sene önce başladığı fayans ustalığını, tek kolunu kullanamamasına rağmen hala devam ettiriyor. OKUMUŞ, 1990 yılında geçirdiği Trafik Kazası sonucu sağ kolunu kaybetmiş. Omuz bölgesindeki sinirlerin zedelenmesi sonrasında sağ koklunun işlevini kaybettiğini belirten OKUMUŞ, buna rağmen hayata küsmeyerek azimle çalışmış ve mesleğine devam etmiş.

Mesleğinde tek başına çalışan OKUMUŞ, fayansları tek kolu ile taşıyor, fayans malzemelerini zorlanmadan hazırlayabiliyor. Bugüne kadar yaptığı işleri titizlikle yaptığını dile getiren Mustafa OKUMUŞ, kendisine güvenenlerin güvenini de boşa çıkarmadığını söyledi.

Engelli olmanın zorluklarını yaşadığını ancak buna rağmen yılmadan çalışarak işinde ilerlediğini kaydeden OKUMUŞ, özürlü olmayan insanların çalışmakta zorlandığı halde kendisi gibi özürlülerin de yılmadan çalışması ve gayret etmesi gerektiğini söyledi. O günlerde kendisine destek çıkan olmadığını söyleyen OKUMUŞ, o günlerde yaşadığı zorlukları kelimelerle anlatamayacağını ifade etti.

2 çocuğuna bakması gerektiği için mesleğine devam etmek zorunda olduğunu anlatan Mustafa OKUMUŞ şunları anlattı: ‘1990 yılında geçirdiğim kaza sonrasında sağ kolumu kaybettim. O günden sonra zor günler geçirdim. Bu şekilde çalışmak çok zor oldu. Yaşadığım zorluklara rağmen çalışmak ve mesleğimi sürdürmek zorundaydım. Yaşadığım zorlukları anlatamam. Bana o günlerde destek çıkan da olmadı. Yaptığım işte şu anda hiçbir problem yaşamıyorum. Şu yaptığım işi sağlam ustadan belki de daha iyi yapıyorum. Yaşım 47. 25 yıldır bu işi yapıyorum. Ben engelli olarak engelleri aştıysam diğer engellilerin de engellerini aşabileceğini düşünüyorum. Azmettikten sonra her sıkıtı aşılır.’ dedi.

 
Gösterim : 2732
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21698512, Bugün: 1165 kez ziyaret edilmiştir.