Kayıt Tarihi: 6 Aralık 2012 Perşembe 20:49
BİZ BURADAYIZ SEN NERDESİN SAYIN NECATİ GÜNAY?
Dernek tüzüğündeki boşluğu kullanarak; Ereğli Gazeteciler Derneğini kongreye götürme kararı alan Dernek Başkanı İ. Necati Günay’a yönetim kurulu üyelerinden tokat gibi cevap geldi!..

Anti,demokratik uygulamaları ve ‘tek adam’lık stratejisi ile Ereğli Gazeteciler Derneğini siyasetçilerin oyuncağı haline getiren Dernek Başkanı Necati Günay’a yönetim kurulu üyeleri sert tepki gösterdi.

Günay’ın bu uygulamaları nedeniyle Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Lokalinde akşam saatlerinde toplantı kararı alan 4 yönetim kurulu üyesi ve çok sayıda gazeteci Başkan Günay’ın ‘red’ cevabı karşısında şaşkına uğradı. Günay’sız toplantı kararı alan 4 yönetim kurulu üyesi derneğin kapısının kilitli olması nedeniyle toplantıyı kapının önünde yapma kararı aldı.

Burada bir basın bildirisi okuyan yönetim kurulu üyeleri Başkan Günay’a “Biz buradayız. Gel tartışıp, konuşalım.Ama nerede sende o yürek”, diyerek çağrıda bulundular.

EGD’nin kamuoyunda güvenilirliğini yitirdiğini sözlerine ekleyen dernek üyeleri; “ Bu tavırların yüzünden EGD’nin tüzel kişiliğini zedelenmeye başladı. Senin sayende EGD’nin demokrasi anlayışı çökmek üzere. Bu dernek kimsenin babasının malı değil. Bizleri kimsenin güdümüne sokmaya hakkın yok EGD demokratik yapısıyla kamu yararına çalışan bir dernektir. Asla Başkan merkezli, statükocu bir yapıya sahip olmamıştır. En azından biz dört sağduyulu yönetim kurulu üyeleri burada olduğumuz sürece de olamayacaktır.”, şeklinde konuştular.

Yönetim Kurulu üyelerinin ortak imza altına aldıkları basın bildirisi ise şu şekilde:

" DERNEK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ORTAK BASIN BİLDİRİSİ

Son zamanlarda EGD (Ereğli Gazeteciler Derneği) başkanı İ. Necati GÜNAY'ın Yönetim Kurulundan habersiz keyfi yaklaşımları ile derneğin kamuoyu nezdinde güvenirliliğini her geçen gün zedelemekte olduğu bilinmektedir.

Yönetim kurulu üyelerine danışmadan aldığı kararlar uzun zamandır bizleri rahatsız etmekteydi.

En son sözde Kdz. Ereğli'yi savunmak amaçlı bir kısım STK'larla birlikte dernek binasında yaptığı ve Derneğin tüzel kişiliğini bir siyasi görüşe endekslediği toplantı bardağı taşıran son damla olmuştur.

Sn. İ. Necati GÜNAY'ın keyfi ve baskıcı davranışları bununla da sınırlı değildir.

Dernek mali Sekreterimiz Serpil DEMİR'i Mali Sekterlikten almış ve yerine başka bir arkadaşımızı getirmiştir.

Bu durumdan bu açıklamanın altında imzası bulunan dört yönetim kurulu üyesinin haberi yoktur.

Peki soruyoruz;

Sn. İ. Necati GÜNAY, dört yönetim kurulu üyesinin fikri sorulmadan nasıl olurda mali sekreteri değiştirebiliyorsun?

Bir şekilde kılıfına uydurduysan bu mali sekreterler aralarında devir teslim yaptılar mı?

Ayrıca Sn. İ. Necati GÜNAY bazı dernek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza elinde karar defteri olduğu halde gelerek kendi yazıp çizdiği kararlara imza attırmak istiyor. Kararları imzalamayan ve "yönetim kurulunu topla burada bu konuları ortak karar altına alalım" diyenlerin üzerinde baskı kurmaya çalışarak elindeki istifa dilekçesine imza atmalarını istiyor.

Bu dernek kimsenin babasının malı olmadığı gibi kimsenin de güdümünde de değildir.

EGD demokratik yapısı ile kamu yararına çalışan bir dernek statüsündedir. Asla Başkan merkezli, statükocu bir yapıya sahip olmamıştır. En azından biz dört sağduyulu yönetim kurulu üyeleri burada olduğumuz sürece de olamayacaktır.

Buradan Sn. GÜNAY'a sesleniyoruz;

Yönetim Kurulu'nu toplantıya çağır. İşte yeterli çoğunluk burada hazırız. Ne zaman istersen toplantıya hazırız.

Gel, toplanalım; dışarıda işi gazetecilik olan ve üyelikleri yapılmayan gazeteci arkadaşlarımızı da üye yapıp bir an önce olağan kongremizi yapalım.

Tüm gazeteciler adına kamuoyuna duyurulur.

Serpil DEMİR Yalçın ŞENOL Timuçin ÖZAT Yaver ALASOY"

 
Gösterim : 4574
YORUMLAR
Gazeteci / Günay senin yaptığın çok ayıp...
Dernek yönetim kurulu üyeleri bugüne kadar egd'nin onurunun daha fazla yıpranmaması için susmuştur ama necati günay'ın gereksiz açıklamaları, küçük hesap ve tavırları maalesef yönetimde çatırdamalara neden olmuştur. necati günayın anlamsız koltuk sevdalılığı olayları bu noktaya getirmiştir. yönetim kurulu üyelerinden yaş ve yaşça büyüktür. bunu çok güzel kullanmıştır. "ben sizin babanızım, ben ne dersem doğrudur, ben ne dersem o olur, bana güvenin" safsatalarıyla üyelerini kandırmıştır. Yazık
0
2

ahmet / yanlış mı saydım
siz sanki 3 kişisiniz
2
0

KASAP-EDİTÖR / BAŞKANIMI RAHAT BIRAKIN
Soruyorsunuz "Sen neredesin Sn.İ.Necati Günay?" diye.. Başkanımız ben ve diğer iki arkadaşla birlikte CAM KAFE'de 101 oynuyordu. Sizin işiniz mi yok Allah aşkına? Gidin işinize bakın. Benim başkanımı rahat bırakın. Dernek-mernek size ne kardeşim? Siz kimsiniz ki benim başkanıma hesap soruyorsunuz yahu? Yapmayacağız kongre mongre.. Daha, EGD'ye üye yapacağımız kasap-manav-tabelacı-ayakkabı boyacısı var.. Topunuzu tefe koyacağınız haberiniz ola...
0
2

şaka yapıyorsunuz / ayıp
bu arkadaşlar nerede çalışıyor, ne zamandır gazeteciler yada hangi tarihten beri gazetecilik yapmadan yönetimde olmaya devam ediyorlar. birazcık gururları varsa ilk önce bunu açıklasınlar yuh be kendilerinin yaptığı çok doğru sanki, bugüne kadar zarar görmesin diye ses çıkarmamışlar hah hah hah şimdi zarar görmüyor mu dernek arkanızda kim var, kim başkan olmak istiyor onu söyleyin. ayıp yaptığınız. herkes haddini bilecek
1
0

kemal köseoğlu / etik
sunlara bak yaaa ayıp her hallerinden suçluluk psikolojisi akıyor, haksızsınızzz siz aynı gemidesiniz. yaptığınız etik değil, sizler başkanınıza sahip çıkmalısınız. yoksa başka nedenleri mi varrr
0
1

gazeteci / Kemal Köseoğlu isimli kişiye cevap
Bu mesleğin içinde olsaydınız o fotoğrafa bakarken oradaki duruşlarını "SUÇLULUK" olarak değil bu güne kadar baskı ve korkutularak sindirilmiş duyguların dışa vurumu olduğunu görürdünüz. İsterseniz bir ara girin camianın içerisine herkesi ziyaret edin, çaylarımızı için ve tabloya ondan sonra tekrar bakın. Emin olun bakış açınız değişecektir.
0
1

KEMAL KÖSEOĞLU / gazeteci ye cevap
şaka valla billa şaka... korkutan kim, korkan kim yapmayın lütfen adam telefoncu dükkanında 1 yılı aşkın zamandır. necati günay dan mı korkuyor, hanımefendi de korkacak göz var mı? yanındaki yakışıklı kardeş kaç yeri yaktı var mı korkacak göz onlar da. erdinç yani yaver alsoy rahmetli hüseyin likoğlu nun personeliydi güldürmeyin kim kimden korkuyordu. şimdi niye korkmuyorlar. bu devletin polisi, savcısı hakimi var. yani bugüne kadar adledilen tüm suçlara ortaklar öyle mi? bla bla bla
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21689389, Bugün: 1543 kez ziyaret edilmiştir.