Kayıt Tarihi: 3 Aralık 2012 Pazartesi 21:01
CHP Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Hayrettin KARTAL'dan Ak Parti'ye Sert Eleştiri: ‘Ak Parti Havanda Su Dövüyor’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin KARTAL, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlçe Başkanı KARTAL, ‘Ak Parti İlçe Teşkilatı Yönetimi ve Milletvekilleri hakkında sert eleştirilerde bulundu.

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Binasında 3 Aralık Pazartesi günü, bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Hayrettin KARTAL, TTK’da artan iş kazalarına değindi.

Ak İlçe Teşkilatı’nın verdiği sözleri tutmadığını ve kamuoyunu asılsız açıklamalar il

e oyaladığına dikkat çeken KARTAL; ‘Bilindiği gibi ülkemizde iş kazaları nedeniyle ölen işçilerimizin sayısı her geçen yıl artmaktadır. On yıllık Ak Parti iktidarında yaklaşık 11 bin işçi iş kazalarında yaşamını kaybetmiştir. Her gün ortalama 4 işçi iş kazaları nedeniyle yaşamını yitirirken, 6 işçi de iş göremez hale gelmekte sakat kalmaktadır.

2003 yılında 860 işçi iş kazalarında ölürken, bu sayı 2011 yılında ikiye katlanarak 1,563 olmuştur. İş kazası ve işçi ölümleri sayısı, resmi kayıtlarda görülenin de çok üzerindedir. Bu acı ve ürkütücü tablo, AKP iktidarı döneminde işçilerimizin can verdiği kazalar, Türkiye ‘yi Avrupa’da birinci, Dünyada ise üçüncü sıraya yerleştirdi. Ne yazık ki, Zonguldak kömür havzasında yaşanan ölümlü iş kazaları da hız kesmeden devam ediyor. En son geçtiğimiz Perşembe günü, TTK Armutçuk ocağında meydana gelen kazada yaşamını kaybeden Saffet KOÇ kardeşimizi büyük bir üzüntü içinde Yunuslu Köyünde toprağa verildi. İki madencimiz de yaralandı. Öncelikle şehit madencimize Allahtan rahmet, ailesine, iş arkadaşlarına, GMİS’e ve Armutçuk şubesine, Armutçuk mesesse Müdürlüğüne, TTK Genel Müdürlüğüne başsağlığı, yaralı madencilerimize acil şifalar diliyorum. Ancak ne var ki şu çıplak gerçeği, iş kazalarında Avrupa’ da birinci, Dünya’da üçüncü olmayı, kader diyerek kabullenmemiz kesinlikle mümkün değildir. Her ne kadar Sayın Başbakan ve Ak Parti yetkileri ‘Madencinin kaderinde bunlar var.’ Anlayışında olsalar da, artık giderek emekçi soykırımına dönüşen işçi ölümlerini kader diye sineye çekmemizi isteseler de, biz biliyoruz ki ortadan iş kazaları, AKP ‘nin insan odaklı değil, rant odaklı, kar odaklı ekonomik büyüme anlayışının kaçınılmaz bir sonucudur. Ve bizler biliyoruz ki iş kazalarındaki artışın temel nedeni çalışma düzeninin bozularak aşırı esnekleşme, kuralsız, kayıtsız denetimsiz, sendikasız çalışmanın son on yılda hızla yaygınlaşmış olmasıdır. Halbuki iş kazalarını önlenmesinin maliyeti, iş kazalarının yol açtığı maliyetlerden daha düşüktür. Elbette ki madencilik sektörü riskli bir sektördür. Ancak bilim ve teknolojinin büyük bir hızla geliştiği günümüzde, etkin bir denetim sistemi ve çalışanların güvenlik konusunda yererince eğitilmesi ile bu kazalar büyük ölçüde önlenmektedir.

Ak Parti döneminde TTK ‘ya 5 bin işçi alındı ama aynı dönemde 6. 200 işçi emekli oldu. Armutçuk ocağına en son 2009’da 300 işçi alındı, 300 işçide emekli oldu. Sadece 2012’de Armutçukta 58 işçi emekli oldu. TTK genelinde ise 670 işçi emekli oldu. Kurum genelinde işçi açıkları had safhaya ulaştı. Gerek GMİS Armutçuk şubesi gerek GMİS genel merkezi bir yıldır. Her fırsatta acilen 3 bin işçi alınması gerektiğini haykırıyor” dedi.

‘Ak Parti Milletvekilleri Havanda Su Dövmektedir’

Ak Parti Milletvekillerini dikkat çeken açıklamalarla eleştiren CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı KARTAL açıklamalarında ayrıca şu görüşlere de yer verdi;’TTK yetkilileri de işçi alınmasını söylüyor. Bizler biliyoruz ve 15 Ağustos ta Ramazan ayında Armutçuk Ocağına yaptığımız ziyarette de gördük bir tek işçi eksiği bile ocakta çalışan madenciler için hayati bir risk taşıyor. Bu nedenle yaşanan yada yaşana bilecek kazalar açıkça iş cinayetidir. TTK’ da işçi açıkları acilen kapatılmalıdır. AKP milletvekilleri bu konuda bir yıldır havanda su dövmektedir. Yeter artık ! Kamuoyunu oyalamaktan vazgeçin. Aslında Zonguldak halkından madencilerden korkmasanız, TTK’ yı kapatacağınızı biliyoruz. Bunda böyle TTK’ da yaşanacak bir işçi ölümünü vebali sizin boynunuzdadır. Bildiğiniz gibi geçen hafta içinde Kdz. Ereğli tersanelerinin sorunlarının araştırılması ve çözüm üretilmesi amacıyla CHP Grubu adına Zonguldak milletvekilimiz Sayın Ali İhsan KÖKTÜRK’ ün TBMM’ye verdiği önerge, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Bizler AKP’nin Kdz.Ereğli’nin sorunları karşısında sürekli olumsuz bir tavır takıldıklarını zaten biliyor ve izliyoruz. AKP ‘nin Zonguldak millet vekillerinin de bu sorunların çözümü konusunda AKP hükümetinin bölgemize ilgi ve desteğini çekmek için AKP içinde hiçbir yaptırım güçlerinin olmadığını da biliyoruz. Millet vekilimiz Sayın Ali İhsan KÖKTÜRK Kdz.Ereğli tersanelerinin sorunlarını meclis kürsüsünde ayrıntıları ile dile getirdi. AKP millet vekili Sayın Ercan CANDAN kişisel cılız çabalarının hiçbir çözüme ulaşmamasını mahcubiyeti içinde her ne kadar CHP önergesini aleyhinde konuşacağını belirtse de konuşmasında CHP ‘nin vurguladı gerçeklerin doğruluğunu kabul etti. Sayın CANDAN krizin en çok etkilendiği yerin Karadeniz Ereğli olduğunu tersanelerin önünden her geçtiğinde hayalet bir yerden geçiyor gibi olduğunu bütün iş adamlarının kendisine bunu sorduğunu söyledi. Sorunlara çözüm getirememenin ezikliği içinde de olsa, bu tutumundan dolayı Sayın CANDAN ‘a teşekkür ediyorum.

Ak Parti Milletvekili Özcan ULUPINAR’a da Sert Eleştirilerde Bulundu

Ak Parti’nin diğer bir milletvekili Karadeniz Ereğlili 55 bin hemşerimizin de oy vererek 3 üncü sıradan Meclise gönderdiği Sayın Özcan ULUPINAR tam da kendisine yakışan seviyesi hırçın gerçekleri çarpıtıcı demagojik bir konuşmayla yüce meclisin kürsüsünden tüm Türkiye’ye kendi çapını gösterdi. Sayın ULUPINAR konuşmasını büyük bölümünü Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil POSBIYIK’ a ve CHP’ye saldırarak diğer kısmını da tüm Türkiye’yi yanıltacak yanlış bilgilerle tamamladı. Sayın ULUPINAR kendine göre, Karadeniz Ereğli’de yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili bir günah keçisi yaratmanın gayretinde kendi yetersizliklerini AKP’nin Kdz.Ereğli’nin sorunlarının çözümüne dönük, inandırıcı hiçbir projelerinin olmadığı gerçeğini örtbas etmek için çırpınıyor bunu yaparken de yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali saldırıyor. Sayın ULUPINAR 2003 yılında tersaneciler Karadeniz Ereğli’de yatırımlara başlarken, Belediye Başkanı Halil POSBIYIK’ dı, tersane yatırımlarına yer konusunda en büyük desteği Karadeniz Ereğli Belediyesinin sağladığını herkes biliyor. Tersaneleri yeniden canlandıracak bir proje geliştirdiniz de Halil POSBIYK mı ? engel oldu.

Maden ocaklarına işçi almak istediniz de Halil POSBIYIK mı? karşı çıktı. Zonguldak’da Karadeniz Ereğli de ekonomiyi canlandırıcı işsizliği önleyici bölgesel yada sektöre teşvik ve destekleme getirdiniz de Halil POSBIYIK mı Sizi engelledi.? 10 yıllık AKP iktidarı olarak Kdz.Ereğli belediyesinin ne yapmasını istediniz de yerine getirilmedi.? Hem yollarımızı tamamladık diyerek yalan söylüyorsunuz hem de inşallah 2013’de bütün yollarımızı bitireceğiz diyorsunuz. 2013 yılı bütçesinden ayırdığınız ödenekle ne Ereğli Devrek yolu tamamlanır nede Ereğli köy yolları köstebek yuvasından kurtula bilir. Sayın ULUPINAR mecliste yaşanan her kavgada sizi en önde görüyoruz. 4+4+4 eğitim yasası ve diğer yasa görüşmelerinde çıkan kavgalarda siz hep en öndesiniz. Siz meclisin kabadayısı mısınız ?

Milletvekilliği saygın ciddi ve kutsal bir iştir. Size nacizane tavsiyem AKP meclis grubunu badigartlığından vazgeçiniz yüce meclisin kürsüsünde bu tür çapsız konuşmalarla, 75 milyon Türk halkının önünde Zonguldaklıların yüzünü kızartmayınız. Sizlerle paylaşmak istediğimiz bir diğer konu ise Türkiye genelinde 60 bine yakın CHP üyesinin kendisinin hiçbir bilgisi haberi olmadan bir takım sahtekarlıklarla AKP’ye üye yapılmasıdır. Kdz.Ereğli ilçe Örgütümüzün üyesi 97 arkadaşımız AKP’ye de üye görünmelerinden dolayı Yargıtay tarafından üyeliklerin düşürülmüş durumdadır. Bu üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde kendilerinin AKP ‘ye üye olmadıklarını nasıl ne zaman ve hangi yollarla üye yapıldıkları konusunda hiçbir bilgilerinin olmadığını belirmektedirler. Kdz. Ereğli’de hiçbir partiye üye olmayan bir çok vatandaşımızın kendi istekleri dışında AKP ‘ye üye yapıldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Üyelerimizden bazılarını AKP İlçe Başkanlığına gönderdik.

‘Bu Bir Sahtekarlıktır’

AKP Yöneticileri üyelerimize hiçbir tatmin edici bir cevap veremediler. CHP’ye bir vatandaşımız üye olmak istediğinde bir partilinin referansı ile üç örnek başvuru belgesini doldurur, fotoğrafları nüfus cüzdanı fotokopileri eklenir ve ıslak imzası alınır. Bu üç örnek belgenin bir bizde kalır biri İl yönetimine diğeri Genel merkeze gönderilir. Eksik ya da yanlış bir durumda Genel merkezimiz zaten kabul etmez ve geri çevirir. AKP yöneticilerine soruyoruz. Kişilerin hiçbir haberi olmadan nasıl bir yöntemle üye yaptınız bu bir sahtekarlıktır.Yüz kızartıcı bir suçtur. Bizler bu konuda yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. AKP’nin kim daha çok üye yazarsa tatil hediye edileceği hatta bazı yerlerde Umre’ye götürüleceği vaadinde bulunduğunu biliyoruz. Biz CHP olarak bu sahtekârlığın peşini bırakmayacağız.’ Dedi.

 
Gösterim : 3917
YORUMLAR
Ünal Savaş / FESTİVALE DUR DEYİNİZ ARTIK.
SAYIN HAYRETTİN KARTAL: BENDEN SİZE ÖNERİ: YAKLAŞIK 19 YILDIR DÜZENLENEN ŞOV VE EĞLENCE AMAÇLI FESTİVALLERİN EREĞLİ'YE GEREK TANITIM, GEREK KÜLTÜREL VE GEREKSE EKONOMİK YÖNDEN HİÇBİR KATMADEĞERİ OLMAMIŞTIR. SADECE ŞOV VE EĞLENCE AMAÇLI DÜZENLENEN BU FESTİVALLERDE, ESNAF SADECE KURUYEMİŞ VE DONDURMA SATABİLMİŞ, ANCAK; HAYIRSEVER????? ESNAF VE İŞ ADAMLARIMIZDAN BAĞIŞ ADI ALTINDA ZORLA ALINAN YÜZMİLYONLARCA LİRAYI FESTİVAL SANATÇILARI ÜÇ GÜNDE HORTUMLAYIP GİTMİŞLERDİR. ARTIK BU SOYGUNA SON VERİNİZ
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21705181, Bugün: 999 kez ziyaret edilmiştir.