Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2012 Salı 19:55
Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İZGÖREN’in Sunumuyla ‘Hayatımız Film’ Seminerine Büyük Katılım Oldu
Karadeniz Ereğli Lisesi Mezunları Derneği tarafından burslu öğrencilere destek amacıyla düzenlenen, Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İZGÖREN sunumuyla ‘Hayatımız Film’ Semineri yoğun ilgi gördü.

Karadeniz Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, eğitimine destek verdiği öğrencileri olanaklarını artırmak amacıyla gerçekleştirdiği seminerde katılımcılarla birebir ve gruplar halindeki çalışmalar ilgiyle izlendi.

Karadeniz Ereğli Lisesi Mezunları Derneği tarafından Atatürk Kültür Merkezi(AKM) Sinema Salonu'nda düzenlenen ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İZGÖREN tarafından verilen semineri salonun tamamen dolması nedeniyle bazı izleyiciler ayakta ve salona yerleştirilen sandalyelerde izlemek zorunda kaldı.

Ahmet Şerif İZGÖREN'in Türk film repliklerinden yola çıkarak, yaşam öyküleri ve ilginç dipnotlarla yaptığı sunumlara zaman zaman izleyicileri katması ile seminer başında sonuna kadar canlı ve etkileşim halinde geçmesine neden oldu.

İZGÖREN, seminerinde esas olarak etkin iletişim yöntemleri ve yaşama bakış açısını öne çıkardı. Dürüstlük, açıklık, sadelik ve karşılıklılık ilkesinin insan ilişkilerinin sigortası olduğunun altını çizen İZGÖREN, ‘iki tür insan vardır, hayatı seyredenler ve hayatı yaşayanlar. Eğer hayatı bir seyirci gibi camdan izliyorsak mutlu olmak mümkün değildir. Mutluluk ancak yaşamın içinde bulunarak yakalanır. Bir Portekiz atasözü ‘insanlar yaşadıkça yaşlanmaz, yaşamadıkça yaşlanır' der. Anne babalar çocuklarının başarılı olmasını istiyorsa onlara vermeleri gereken tek şey mutlu bir çocukluk dönemdir. Bunun dışında maddi olanaklar, hediyeler, dershaneler, sınavlarda alınacak yüksek başarılar anlamsızdır. Eğer onların mutlu bir çocukluğu yoksa asla başarılı olamayacaklardır. Çocukluğunu yaşayamayan hayatını yaşayamaz. Ama günümüzde anne babalar, kendi hayallerini çocuklarının hayatı üzerinden yaşamaya çalışıyorlar’ dedi

‘3 Yeni Öğrencimiz Burs Alaxak’

Karadeniz Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Cüneyt ŞAHİNÖZ ise seminer sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında; sivil toplum örgütü olmanın sorumluluğunun ağır bir yük olduğunu belirterek, ‘bu yükü layıkıyla taşımaya çalışıyoruz. Bu konuda başta Yönetim Kurulu Üyelerimize, bu geceyi sunumuyla renklendiren Ahmet Şerif İZGÖREN’e ve katılımlarıyla bu güzelliği yaratan sizlere teşekkür ediyorum. Mezunlar Derneği olarak bu güne kadar burs verdiğimiz öğrenci sayısı 80'i aşmıştır. Şu an 21 öğrenciye burs vermekteyiz. Bu gece sizlerinde desteğiyle ortaya çıkan olanaklardan 3 yeni öğrencimiz daha burs alma şansına kavuşacak. Teşekkür ediyorum’ dedi.

 
Gösterim : 2456
YORUMLAR
ALİ CEYLAN / TEBRİKLER
Cüneyt başkan, ekibinizle birlikte çok güzel işler başarıyorsunuz. Seni ve ekibini kutluyorum. Üyesi olmakla gurur duyduğum ve bir dönem 2. Başkanlığını yaptığım derneğimizin daha iyi noktalara geleceğinden asla endişe duymuyorum.
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21696771, Bugün: 1441 kez ziyaret edilmiştir.