Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2012 Cuma 21:26
Engellilerin Kursları Aralık Ayında Başlayacak
Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün başarı ile yürüttüğü Özürlü ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden ceza olarak kesilen paralar kapsamında düzenlenen özürlü kursları Kasım ayında sona erdiği ve İŞKUR'un engelliler için yeni kurslar planlamaya başladığı belirtildi.

Zonguldak Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği, Zonguldak Özel Bireylere Destek ve Eğitim Derneği ve Zonguldak Sakatlar Derneği ile düzenlenen özürlü kursları Kasım ayında sona ererken yeni kurslarda faaliyete geçmeyi bekliyor.

İŞKUR Genel Müdürlüğünce onaylanan ve Aralık ayında Zonguldak Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği ile Ahşap Boyama, Zonguldak Sakatlar Derneği ile Bilgisayarlı Muhasebe, Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ile Dokuma Konfeksiyon Makineci Modelistlik kurslarının başlatılması planlanmakta olduğu ifade edildi.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül DEMİRSU yaptığı açıklamada, ‘Kurs süresince kursiyerlere günlük 20,00-TL cep harçlığı kurumumuz tarafından ödenecek olup ayrıca Genel Sağlık Sigortası veya İş Kazası İl Müdürlüğümüzce ödenecektir. Amacımız engelli vatandaşlarımıza özgüven kazandırmak ve onların sosyalleşmelerini sağlamaktır. Kurslarımız sayesinde engelli vatandaşlarımız aynı zamanda meslek öğreniyorlar. Engel grubuna göre farklılaşan kurslarımızla ilgili engelli vatandaşlarımız aralık ayı içinde İl müdürlüğümüzden şahsen ya da internet ortamından haftalık takip ederek başvuru tarihlerini öğrenebilirler’ dedi. -

 
Gösterim : 1482
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21696869, Bugün: 1539 kez ziyaret edilmiştir.