Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 20:15
BAŞKAN POSBIYIK, BÖLGEDEKİ ÇALIŞAN GAZETECİLERLE BULUŞTU
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Ereğli ve Alaplı bölgesindeki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Posbıyık, yaptığı konuşmada son günlerde Kepez yolunda artan ölümlü trafik kazalarına dikkat çekerek; “Yıllardır avazım çıktığı kadar bağırıyorum. Ereğli’nin en önemli sorunu çevre yoludur. Çevre yolu, Devrek yolundan daha önemlidir. İnsan sağlığı açısından, Ereğli’de trafik kargaşası, karmaşası açısından çok önemli ve devletin bir an evvel bu yolu yapması gerekiyor” dedi. Başkan Posbıyık ayrıca 19 Kasım felaketinde zarar gören Halk Kafe’nin onarılarak bugünden itibaren yeniden halkın hizmetine açıldığını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde site Kulüp’te basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Posbıyık, Kepez yolunda artan ölümlü trafik kazaları nedeniyle çevre yoluna dikkat çekti.

Ereğli ve Alaplı ilçesinde görev yapan çok sayıda gazeteciyle buluşan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Bölgemizin çalışan gazetecileri, Alaplı’dan gelen basın mensupları, dernek başkanları hepinizi sevgi , barış, dostluk duygularımla selamlıyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir kez daha bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.

Ne kadar önemli bir görev yaptığınızı kamuoyu ve bizler çok iyi biliyoruz. Bazen aleyhimizde haber yaptığınızda kızıyoruz ama basın çok önemlidir, o aynadan kendini görmek, oradan bakmak bizler içinde önemlidir.

Her biriniz, toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, sizleri, fedakârlıkla, özveriyle ve cesaretle yerine getirdiğiniz bu kutsal görev için en samimi duygularımla kutluyorum.

-BASIN KENTİN HAFIZASINI OLUŞTURUYOR-

Unutmayalım ki, yerel medya, bir toplumun günlük yaşamını yansıtan bir aynadır.

Her biriniz, haberin peşinden koşarak, toplumun nabzını tutuyor, sorunları gündeme taşıyarak çözüm süreçlerine katkı sağlıyorsunuz. Sizler, şehrimizin ve bölgenin kültürel, sosyal ve ekonomik dinamiklerini doğru bir şekilde yansıtarak, yerel kimliğimize katkı sağlıyorsunuz.

Sadece bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda toplumun farklı seslerini duyurarak çeşitliliği kucaklıyorsunuz. Sizin aracılığınızla gelen haberler, kentimizin hafızasını oluşturuyor ve bu hafıza, gelecek nesillere aktarılan önemli bir miras oluşturuyor.

Gazetecilik mesleğini icra ederken maruz kaldığınız zorluklar, bize sadece kararlılığınızı değil, aynı zamanda tarafsızlık ilkesine olan bağlılığınızı da hatırlatıyor.

Sizler, demokrasinin temel taşlarından biri olan basın özgürlüğünü savunarak, toplumu aydınlatma görevini en iyi şekilde yerine getiriyorsunuz.

Bu özel gün vesilesiyle, siz değerli gazetecilerimize minnettarlığımızı ifade ederken, başarılarınızın devamını diliyor,

sizleri sevgi barış dostluk duygularımla selamlıyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüz kutlu olsun!

-BASINDA VE EREĞLİ’DE BİRLİK BERABERLİK GEREKİYOR-

Ereğli’de bizim en önemli konumuz birlik ve beraberlik içinde olmak. Sadece Ereğli değil, Türkiye genelinde kamplara ayrılmamak, birlik beraberlik içerisinde olmak. Sadece toplum değil basın da birlik beraberlik içerisinde olursa çok daha yararlı işler yapacağınıza inanıyorum. Yıllardır belediye başkanı olarak bu mesleğin içinde olan bir abiniz olarak sizlerin birlik beraberlik içerisinde olmanızı, ortak paydada birleşmenizi yine tavsiye ediyorum.

Ülke zorlu günlerden geçiyor, Ereğli’de sıkıntılı günlerden geçiyor. Finans kaynakları kurumuş vaziyette. Öyle şeyler görüyoruz ki devlet dairelerinden bile sürekli topu belediyeye atıyorlar. Maddi sıkıntılar olduğu için, küçük işlerde, orta halli işlerde, büyük yatırımları kastetmiyorum hep pas bize geliyor. Garibanlar bir şey almak istiyor ama bize paslıyorlar. Okulların, bir çok şeyin işleri hep bize paslanıyor. Ben yıllar önce çok böbürlenerek konuşurdum, ‘para isteyen gelsin benden alsın’ diye. Belediyenin bütçesi, kasası öyleydi. Rahattık, hiç maaşı falan düşünmezdik. Ama sistem öyle bozuldu ki, belediyeler ve tüzel kişiliklerde bozuldu. Maddi bakımdan çok büyük sıkıntılar çekiliyor.

-HALK KAFE TEKRARDAN HİZMETE AÇILDI-

Bugün Halk Kafe’yi halkın hizmetine yeniden soktuk, hayırlı olsun. Aynı zamanda onun yanında bulunan liman inşaatını ihaleye verdik. KDV dahil 88 milyon TL’ye ihaleye verdik ve orada da fiilen çalışmalar başladı. Maddi yönden zorluklarımız vardı ama çözdük.

-ÇEVRE YOLU, DEVREK YOLUNDAN DAHA ÖNEMLİ-

Geçtiğimiz günlerde Kepez yolunda yine kaza oldu. 2 işçimizin babası çok üzüldük. Bir kez daha sizlerin huzurunda söylüyorum. Yıllardan beri haykırıyorum ve vicdanım sızlıyor.

Ereğli’nin en önemli meselesi çevre yoludur. Devrek yolundan daha önemlidir. Çevre yolu yapılmadığı müddetçe trafik sıkıntısı kalkar, ne de kepez bölgesinde katledilen insanlar, ölen insanlar ortadan kalkar. Avazım çıktığı kadar her yerde bunu bağırıyorum. İl koordinasyonda, zaman zaman üst kademelerle tartışmaya giriyorum ama bizi dinleyen yok. Yine söylüyorum. Eğer çevre yoluna bir an evvel başlanmazsa Kepez ölüm yolu olarak devam edecektir. Halbu ki Kepez yolu çevre yolu yapıldığı takdirde Zonguldak’tan gelen tırlar, kamyonlar, yolcu otobüsü ne varsa bütün arabalar hemen hastanenin karşısındaki kavşaktan girecek 10 dakikada direk alaplı’ya geçecek. Dolayısıyla Erdemir’den çıkan orada Devrek yolunda bir tane ucube köprü var, o ucube köprünün altında o trafik sıkışmayacak. Akşam saatlerinde durma noktasına gelmeyecek. Çünkü trafiğin büyük bir yoğunluğu direk Alaplı’ya geçecek. Sahilde kazalar olmayacak çünkü İstanbul Ankara’ya gitmek isteyen direk çevre yolundan Alaplı’ya bağlanacak, Ereğli trafiğine girmeyecekler.

-ALTERNATİF YOLLAR AÇTIK-

O zaman karayolları Kepez yolunu belediyeye aktaracak. Belediye o yolu istediği şekilde kavşaklar koymak suretiyle kullanacak. Zaten bunun alt yapısını da yaptık. Uyuyan güzel tepesi bölgesinde büyük imar yolları açtık. Bu alternatif yolları şuanda karayolu olarak kullanılan Kepez yoluyla birleştireceğiz. O aşamaya geldik, Aktaş’tan pazaryerinin oraya bir yol inmek üzere. Bütün alt yapı hazır, Ereğli’de trafik sıkışıklığı kalmayacak ama Çevre yolunun yapılması lazım. Tecrübe konuşuyor, çevre yolu yapılmazsa Ereğli’de trafik sıkışıklığını kralı gelse değiştiremez. Mutlak suretle çevre yolu yapılacak. Kepez yolunda katliamlar bitecek. Belediyenin yaptığı tali yollarla birlikte iddia ediyorum Ereğli’de trafik sıkışıklığı kalmayacak. Ulaştırma Müdürlüğümüz Ereğli’de Halk otobüsleri güzergahları başta olmak üzeri ulaşım alanında İTÜ karayolları profesörleriyle Ereğli’de tespitlerini ve incelemelerini yapıyor, bu halk otobüsleri Elif otelin orada kalmayacaklar, toplanma yerleri olacak. Şubat gibi sonuçlarını almaya başlayacağız. Israrla üzerinde durduğum, basın mensuplarına özellikle belirttiğim konuyu bir kez daha söylüyorum. Çevre yolu, Devrek yolundan daha önemli. İnsan sağlığı açısından, Ereğli’de trafik kargaşası, karmaşası açısından çok önemli ve devletin bir an evvel bu yolu yapması gerekiyor.”

Basın buluşmasına, Başkan Posbıyık’la birlikte oğlu Tuğberk Posbıyık, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de katıldı.

 
Gösterim : 362
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21683037, Bugün: 3737 kez ziyaret edilmiştir.