Kayıt Tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 20:56
BOZKURT; “MADEN EMEKÇİLERİNE VEFA BORCUMUZ BULUNMAKTADIR”
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “Dünyanın en önemli maden yataklarına sahip olan ülkemizde, madencilik sektörü büyük bir geçim kaynağı haline gelmiştir” dedi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, “4 Aralık Dünya Madenciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında madenciliğin, insanlık tarihinin en zor mesleklerinden biri olduğunu vurgulayan Bozkurt; madenciliğin bir yaşam biçimi olduğunu ifade etti.

Bozkurt, mesajında şunları kaydetti:

“Dünya ülkelerinde uzun yıllar boyunca kutlanan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü, ülkemizde de 1960 yılından itibaren her yıl kutlanmaktadır.

Madencilik, dünyanın en eski mesleklerinden biridir. Ülkemizde madencilik sektörü, dünyanın en önemli maden yataklarına sahip olmamız nedeniyle gelişmiş bir sektördür. Maden üretiminin her aşamasında büyük özveriyle çalışan madenciler, çok riskli ve tehlikeli çalışma koşullarına sahiptir. Yerin yüzlerce metre altında her türlü tehlike ve zorluğa karşı doğayla mücadele ederek yer altı zenginliklerimizi üreten, gerektiğinde bu uğurda yaşamını yitiren maden emekçilerine, toplumun tüm kesimlerinin vefa borcu bulunmaktadır. Her vardiya başında ‘selametle’ diyerek uğurlanan, çıkışta birbirlerine ‘geçmiş olsun’ diyen ve ailelerinin de onları her gün ‘geçmiş olsun’ diye karşıladığı başka bir meslek yoktur. Bu insanlara ve mesleğe sahip çıkmak bir insanlık görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yerin yüzlerce metre altında canı pahasına emek harcayarak bu ülkenin kalkınmasında önemli katkıları olan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor, bu uğurda Zonguldak’ta, Soma’da, Ermenek’te ve ülkemizin her köşesinde hayatını kaybeden maden şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor; halen çalışmakta olan madencilerimize sağlık ve mutluluk diliyorum.”

 
Gösterim : 673
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551658, Bugün: 1601 kez ziyaret edilmiştir.