Kayıt Tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 13:46
BÖYLE KONGRE OLMAZ!
BÖYLE KONGRE OLMAZ! YASAL SORUNLAR VAR! MUHTAR, BELEDİYE ÇALIŞANI, FARKLI MESLEK MENSUPLARI ÜYE, GERÇEK BASIN EMEKÇİLERİ VE SARI BASIN KARTI SAHİBİ GAZETECİLERİ ÜYELİKTEN ATMIŞLAR! BU KOMEDİYE BİRİ DUR DEMELİ!

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneğinin olağan kongresi pandemi sürecine denk geldiği için uzun bir süre yapılamamış ve sonunda pandemi serbestliği çerçevesinde 19 Mart 2021 Cuma Günü yapılması kararlaştırılmıştı.

Seçimin yapılacağını öğrenen gazeteciler uzun zamandır dernekteki olumsuzlukları da göz önüne alarak mevcut yönetime karşı liste oluşturmak adına dernekte yeni bir oluşumun önünü açmak için harekete geçtiler.

HAZİRUN LİSTESİNİ İSTEYİNCE GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI! PIRASA GİBİ DOĞRAMIŞLAR!

Mevcut yönetimin karşısında liste yapmak için seçimde oy kullanacakların olduğu hazirun listesini alıp inceleyen gazeteciler şok oldu.

Bir önceki seçimlerde başkan adayı olup, seçimlerde oy kullanan Ereğli’de gazetecilik mesleğini icra eden, daha önce dernekte yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık dahi yapmış isimler, hatta sarı basın kartı sahibi gazetecilerinde aralarında olduğu birçok isim habersiz üyelikten atılmak sureti ile hazirun listesinden çıkartılmış.

MUHTAR, BELEDİYE ÇALIŞANLARI VE FARKLI MESLEK GRUBUNDAN ÜYE VAR!

Olayın vahameti bununla da sınırlı kalmamış, kendilerine muhalif olabilecek ya da sözde kişisel problemleri olan meslek çalışanlarını birer birer üyelikten habersiz bir şekilde atarlarken, meslekle alakası olmayan Muhtar, Belediye çalışanı ve farklı mesleklerden olan kendi eş-dost ve arkadaşlarını hazirun listesine yazmışlar!

YETKİLİLERE SORUYORUZ, BİR GAZETECİ MUHTARLAR DERNEĞİNE ÜYE OLABİLİR Mİ?

Dernekler masasına soruyoruz, bir gazeteci Muhtarlar derneğine gidip üye olabiliyor mu?

peki resmi olarak muhtarlık yapan birinin Gazeteciler derneğinde işi ne? Ve bir dernek üyesinin dernekten atılması için gereken şartlar nedir? Ereğli Gazeteciler Derneğinde üye kıyımı yapılırken hangi resmi prosedürlere uyulmuş/uyulmamıştır!

BU KOMEDİYE SON VERMELERİ ADINA YETKİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ!

Gazetecilikle alakası olmayan kişilerin, mesleği gazetecilik olan kişilerin meslek örgütünde söz sahibi olmaları bu derneğin nu hali ile işlevini yitirdiğinin en büyük göstergesidir.

Küçük olsun benim olsun mantığı ile mevcut yönetim yasaları da çiğnemek sureti ile uyarısız, belgesiz bir şekilde üye kıyımına gitmiştir.

Bu şekli ile bu seçim komediden başka bir şey değildir.

İçinde meslek mensubu olmayan kişilerin bulunduğu ve meslek mensuplarının kıyıma uğradığı bu seçim etik kurallara ve yasalara uymamaktadır.

Kamu yararına çalışan dernekler statüsünde işlem gören Ereğli Gazeteciler Derneği’nin bu bozuk yapısından bir an önce arındırılması için Dernekler masası başta olmak üzere tüm yetkilileri bir an önce göreve davet ediyoruz…

 
Gösterim : 1966
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553014, Bugün: 2957 kez ziyaret edilmiştir.