Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2020 Perşembe 15:18
POSBIYIK: 'EREĞLİ CHP’Yİ LOBİ YÖNETİYOR!'
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’u yalancılıkla suçlarken, Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi’ni oluşturulan LOBİ’nin yönettiğini iddia etti.

Ereğli belediye başkanı Halil Posbıyık, Pazar günü yapılan ilçe kongresinde kendisinin Kurultay delegeliğine yazılmaması ile ilgili soruyu yanıtladı. Posbıyık konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’u yalancılıkla suçlarken, Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi’ni oluşturulan LOBİ’nin yönettiğini iddia etti.

Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık, 3 iş makinesinin belediye bünyesinde kazandırılmasında dolayı düzenlenen törende Pazar günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresinde kendisinin Kurultay delegeliğine isminin yazılmaması ile ilgili soruları yanıtladı.

EREĞLİ CHP’Yİ LOBİ YÖNETİYOR…

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığının oluşturulan LOBİ tarafından yönetildiğini ve ilçe başkanı Eylem Ertuğrul’un gelen emirler üzerine hareket ettiğini iddia eden Başkan Halil Posbıyık “Orada Eylem Ertuğrul’un bir kabahati yok. Çünkü LOBİ emrediyor. Eylem Ertuğrul’da yazmak zorunda. Onun için Eylem Ertuğrul’u pek suçlamak durumunda değiliz. Bir LOBİ kuruldu. Bunu çok evvelinden söylemiştim zaten. Ereğli ve Zonguldak’ta bir LOBİ hazırlığı var diye. O LOBİ emrettiği zaman Eylem Ertuğrul’da maalesef o emirlere uyuyor. LOBİ emretti, böyle oldu. İlçe başkanı maalesef birleştirici değil. Ayrıştırıcı. CHP ilçe başkanı maalesef birleştirici değil. Bir kısım yerlerden gelen emirleri yerine getiriyor. Bunu bir CHP’li olarak üzülerek söylüyorum”

BU KADAR YALAN SÖYLEYEN BİR İNSAN GÖRMEDİM

Açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’u katıldığı bir programda ‘Biz teklif ettik. Kendisi Hakkı beyi destekleyecekmiş. Bundan dolayı kabul etmedi’ söylemleri ile ilgili de Eylem Ertuğrul’u yalancılıkla suçladı. ‘Bu kadar yıldır siyasi hayatım boyunca, Bu kadar yalan söyleyen bir insan görmedim” sözleri ile konuşmasına devam eden Halil Posbıyık “Bugün bir söyleşi yapmış. Söyleşide ‘Ben Halil Posbıyık’a Kurultay Delegeliğini teklif ettim. Hakkı Güney’i destekleyip o listede olacağı için, kendisinin bizimle birlikte olmayacağını söyledi’ demiş. Koskoca bir yalan. Eylem Ertuğrul kocaman bir yalan söylüyor. Kendisine yakıştıramıyorum. Üzülerek bunları söylemek durumundayım. Çünkü meydanı boş buldular. Ben konuşmuyorum diye hepsi konuşuyor. Eylem bey beni aradı. Kendisi bana listeye yazdığını söyledi. Benimle yol yürüyeceğini ifade etti. Kendilerinin Murat beyi desteklediğini söyledi. Bende kendisine değdim ki, Başkan teşekkür ederim. Zaten normal olarak yazılması lazım. Yıllardan beridir CHP’ye hizmet veriyorum. Aynı zamanda Zonguldak’ın en büyük ilçesinin belediye başkanıyım. Temayül olarak etik olarak bunun böyle olması gerekir. Ama yine de teşekkür ediyorum dedim. Bende kendisine bir gün evvel aradığında, ben tek kişi olduğumu, eşimi milletvekili adayı ve parti meclisi üyesi olmasına rağmen delege yapılmadığını, dolayısıyla dolayısı ile benim bir tane oyum var. Bana belediye başkanlığında herkes köstek oldu. Ama Hakkı Bey açık beyanlarda bulundu. Ereğli’ de Halil Posbıyık kazanır gibi bir teşhiste bulundu. Dolayısıyla Hakkı beye bir vefa borcum var. Tek oyumu ona kullanmak istediğimi söyledim. Bana kendisi haklı olduğumu söyledi. Kendilerinin de Hakkı beye vermek istediklerini ama bir isimden dolayı gitmediklerini kaydetti. Siz bu konuda haklısınız dedi ve birbirimize teşekkür ettik. Altı meclis üyesi kurultaydan üç gün evvel benim bilgim dışında Eylem Ertuğrul’a gittiler. Kendisine dediler ki ‘Bir yanlışlık yapma, Halil Posbıyık bize anlattı. Sizinle de konuşmasını da anlattı. Bir oyu olduğunu söylemiş. Dolayısıyla bir yanlış yaparsan listeye yazmazsan diğer meclis üyelerini de temsil ediyoruz. Bizi de yok bil. Senden ayrılırız, senin yanında olmayız” şeklinde söylüyorlar. Bunu da bana ben daha sonra duydum. Kendileri bana anlattılar. Buna rağmen bugün söyleşiye çıkıyor. Diyor ki ‘Ben Halil Posbıyık’a teklif ettim. Hakkı beyi desteklediğini söyledi. Murat’ın listesinden olamam. Beni yazmayın. Ben böyle bir yalanı hayatımda görmedim. Bu kadar siyasi hayatım var. Bu kadar yalan söyleyen bir insan görmedim. Yazıklar olsun. Yani başka bir şey söylemiyorum”

PARTİ EREĞLİ’DE ERİYOR, BUNA KAHROLUYORUM…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ereğli’ de erdiğini ve buna çok üzüldüğünü ifade eden Posbıyık “Halil, Eylem çok önemli değil. Önemli olan Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ama Karadeniz Ereğli CHP maalesef, siyaseti bilenler bilir. Ağır ağır tökezlemeye doğru gidiyor. Ereğli’ de CHP’nin sadece endi üyeleri ile Belediye Başkanını seçmesi mümkün değil. Ama Ereğli halkında her partiden bana sempati oyları geliyor. Bizde arkamızdan yeni adamlar yetiştireceğiz. Bizden sonra geleni piyasaya süreceğiz. Beni hep engellemeye çalışıyorlar. Ama burada Eylem Ertuğrul’un kabahati yok. Burayı Ereğli’yi CHP’yi LOBİ yönetiyor. LOBİ emrettiği zaman da Eylem Ertuğrul yapmak zorunda. Ereğli CHP’ye yazık oldu. Kongre de bir tane köylü yoktu. Ruh yoktu. Hiçbir şey yok. CHP maalesef, Ereğli için konuşuyorum. Elden gidiyor. Buna çok üzülüyorum. Kahroluyorum” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazetecilerin sorduğu “Bölge milletvekilleri için ne düşünüyorsunuz” sorusuna ise “LOBİ onlar” diyerek cevap verdi.

 
Gösterim : 1152
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21504551, Bugün: 448 kez ziyaret edilmiştir.