Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2020 Salı 21:14
ELAZIĞ’A YARDIMA GİDEN İTFAİYE EKİBİ, EREĞLİ’YE DÖNDÜ
Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası yardıma giden Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama-kurtarma ekibi çalışmalarını tamamlayarak kente döndü. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ekibi çiçekle karşıladı “Allah razı olsun, çok hayırlı bir iş yaptınız“ dedi.

Elazığ’da meydana gelen depremde arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere giden 7 kişilik Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye personeli Ereğli’ye döndü.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık beraberinde başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte arama kurtarma faaliyetlerine katılan itfaiye personelini kapıda çiçekle karşıladı, teşekkür etti.

"ALLAH RAZI OLSUN"

Posbıyık, Elazığ'da yaşanan deprem felaketi sonrası İlçe Belediyesi olarak hemen bölgeye ekip gönderdiklerini belirterek “Yaşanan deprem felaketinden büyük üzüntü duyduk, çok yaralandık. Giden ekiplerimiz hem çadır kurdu hem de enkazda arama kurtarma faaliyetlerine katıldı. İlçemizden kurtarma ve yardım ekiplerimizin gitmesi bizleri çok onurlandırdı. Allah razı olsun. Çok hayırlı bir iş yaptınız" dedi.

"ÖNCE ÇADIR KURDUK SONRA ENKAZA GİTTİK"

Deprem bölgesindeki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol şunları söyledi:

“Bölgeye ilk vardığımızda Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi tarafından çadır kurma çalışmasında görev aldık. Yıkım olan yer Mustafa Paşa mevkisi. Buraya yakın bir çadır kent vardı biz orada çadır kurduk. Yine aynı gece Abdullah Paşa Mahallesi'nde çadır kurma çalışmalarına katıldık. Vatandaşlarımızı güvenli alanlara çektik. Pazar günü Mustafa Paşa'da bulunan ve bir kişinin kaldığı bilgisinin verildiği enkazda 7 kişilik ekibimizle çalıştık. Afetzedenin bulunduğu yere çukur açılmıştı. Bizim arkadaşımız enkaza girdi, şahsın bulunduğu yere kadar indi. Elden ele çıkartarak ailesine teslim ettik. Yine 6 cenazenin olduğu enkazda 2 cenazenin kaldığı bilgisi vardı. AFAD ekipleri makinelerle enkaz açma çalışması yapıyordu. Bir yandan da aletlerle enkazın hareketi gözlemleniyordu. Ekipleri geri çektiler enkazda oynama olduğu için. Sonra kendi halinde yıkıldı. Ekipler makineler ile enkazı almaya başladılar. Bulunduğumuz yerden yaşlı bir teyzenin cenazesi çıkartıldı, bizler de tahliyesini yaptık. Ereğli halkına Elazığ AFAD ve Elazığ İtfaiyesi'nin çok selamları var, bizlere teşekkür ettiler. Depremin hemen ardından yola çıktık. Gidiş saatimiz 12 saatti istirahatsız gittik, sadece yakıt ihmali için durduk. Gelirken de 17 saatte geldik. Gidişimiz oldukça kısa ve hızlıydı"

 
Gösterim : 1204
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553180, Bugün: 3123 kez ziyaret edilmiştir.