Kayıt Tarihi: 10 Ocak 2020 Cuma 17:03
KELEŞ: 'TEMSİLDE VE PAYLAŞIMDA EREĞLİ HAK ETTİĞİNİ ALMALI'
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, düzenlediği basın toplantısında 2019 yılını değerlendirirken, 2020 yılında yapmayı planladıkları hizmetlerle ilgili bilgiler verdi.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, düzenlediği basın toplantısında 2019 yılını değerlendirirken, 2020 yılında yapmayı planladıkları hizmetlerle ilgili bilgiler verdi.

TSO hizmet binasında Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzün kutlu olmasını, yapmış olduğunuz bu kutsi görevde önünüze engel çıkmamasını ve başarılı sonuçlara imza atmanızı diliyorum. Yapmış olduğunuz çok önemli ve çok ciddi sorumluluk isteyen bir mesleğiniz var. Hem şehrimizin hem ülkemizin hem bölgemizin ileriye gidebilmesi için siz basın mensubu arkadaşlarımıza ciddi anlamda ihtiyacımız var” dedi.

Keleş, Barış Harekatı Operasyonunda yol kontrolü sırasında 4 askerin şehit olmasından derin üzüntü duyduklarını belirterek, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

Keleş, düzenlediği basın toplantısında şunları ifade etti:

“ŞEHRİMİZDE ÖRNEĞİ GÖRÜLMEMİŞ BİRLİKTELİK VE UYUM VAR!

Bildiğiniz üzere 2018 Nisan ayının sonlarına doğru göreve geldik. O günden bu yana 20 kişilik meclisimizle ve yönetim kurulumuzla uyum içerisinde, gerçekten şehrin her noktasına, dokusuna dokunarak doğru işler yapmaya çalışan yönetim birliği içerisindeyiz. Bu doğrultuda kamu, belediye ve iş dünyası olarak birlikte çalışıyoruz ve bu işbirliğinden açıkçası son derece memnunuz. Bildiğiniz üzere şehrimizde göreve geldikten sonra birçok alanda seçilmişlerimiz de değişmeler oldu. Seçim süreçleri vardı, belediye başkanımız değişti, şehrimize yeni Kaymakamımız geldi. Ve siyasi partilerde ilçe başkanlıklarında değişiklikler oldu, seçim süreçleri bitti. Şu anda birlikte iş yapma zamanına gelmiş bulunuyoruz ve gerçekten bugün yakalamış olduğumuz işbirliği bugüne kadar örneği görülmemiş bir birliktelik ve uyum içerisinde çalışmamızı sürdürüyoruz.

BU ŞEHRİN GÖNÜLLÜ HİZMETKÂRIYIZ…

Biz iş dünyası olarak Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası 2 bin 650 üyesi ile sadece Ereğli’nin değil, bölgenin en büyük iş dünyası temsilcisi gurubudur. Siz ister sivil toplum kuruluşu diyin, isterseniz iş dünyası temsilcisi diyin biz 2 bin 650 üyemizden aldığımız güç ile bölgemizde ticari büyümenin sağlanması için var gücümüzle çalışacak birer gönüllü bu şehrin hizmetkârıyız.

Bildiğiniz üzere odamızın bir stratejik bir planı var. 4 yıllık bir süre için seçildik. Bu doğrultuda stratejik plan bu şehrin bütün dokularını kapsayan konular üzerine planlanmış, organize olmuş bir plandır. Aynı zamanda o da üyelerimize hizmet veriyoruz. Oda üyelerimize vermiş olduğumuz hizmet kalitesini artırma adına da birçok görünmeyen işlerde yapmaya devam ediyoruz. Odamız B adretide seviyede hizmet veren bir oda. Amacımız burayı A seviyeye çıkartmak, A adretide olabilmek.

Kdz.Ereğli TSO 2 bin 650 üyesiyle bölgenin en güçlü odalarından bir tanesi. Oda meclisimizin ve yönetim kurulumuzun bana vermiş olduğu yetki ve genel başkanımızın da uygun görüşüyle beraber toplu ilişkiler komisyonunda görev yapmaktayım. Bununla ilgili olarak yurtdışı iş dünyası programlarına katılıp hem Türkiye’yi hem de Ereğli’yi temsil etme olanağına sahibiz. Aynı zamanda Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesiyim. Burada da kısa vade de olmasa bile uzun vade de hem şehrimize hem ülkemize ticari hareketlilik sağlayacak konular üzerine uluslararası platformlarda ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz.Bu konu ortak gururumuzdur, üyelerimizin ve Ereğli TSO’nun, hepimizin gururudur.

KAMPÜS KONUSU…

2019 yılında yapmış olduğumuz bir ekonomik bir kurul çalıştayı vardı. Şehirdeki sivil toplum kuruluşları, kamu birlikte bir çalışma yapmıştık. Burada ortaya Ereğli’yle ilgili bir takım sorunlar çıkmıştı. Bu sorunlar başlıca nelerdi? Ereğli’de uzun süren bir kampüs meselesi vardı, bizim başından beri takipçisi olduğumuz eski Devlet Hastanesi arazisi. Bugün gelinen nokta projeler avam projeler bitmek üzere. Önümüzdeki hafta Valilikte bir toplantı yapılacak. Öyle tahmin ediyorum ki ilk 6 ay içerisinde temelleri atılacak. Çok uzamış bir konuydu. Artık sonuca geldiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerek Belediye Başkanımız, gerekse AK Parti İlçe Başkanımız Fatih Çakır’da bunu kamuoyu ile paylaştı. Bu hepimizin ortak çabalarının kazanımıdır. Yoksa 5 yıldır konuşmaya devam edecektik, 5 sene konuştuk artık eyleme geçme zamanı. Öyle sanıyorum ki önümüzdeki hafta bir müjdeli haber daha alacağız bir hayırsever ilk fakülte yapımıyla ilgili protokol imzalanmış olabilir. Bununla ilgili olarak ta sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu’nun ciddi anlamda katkısı var, belki de bugüne kadar Ereğli için çalışan, bu şehre dışarıdan gelmiş ama bu şehri herkesten çok fazla benimsemiş ve herkesten çok çalışan bir yapıya büründürdü. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

2 TERSANE TAPULARINI ALIYOR!..

Diğer bir konu tersanelerle ilgili. Hep seçim zamanları ortaya çıkan tersaneler konusu var idi. Bununla ilgili olarak gerek TOBB nezdinde, gerek Bakanlıklar nezdinde tersanecilerimizle yapmış olduğumuz toplantıda ortaya çıkan sorunlar tapularını alamadıkları yönündeydi. Orada bir de 4 tane tersane vardı bunlardan 2 tanesinin tapusunu alabilecek duruma geldiler.

EREĞLİ ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROJE OKULU OLDU…

Ereğli’nin hep nitelikli bir şehir olduğunu, insan kaynağıyla, sermayesiyle, hayata bakışıyla olduğunu hep dile getiriyorduk. Bir taraftan biz iş dünyasıydık. İş dünyasının içerisinde biz sadece ticari yapanlar değil, sanayici arkadaşlarımızda var.Fakat günümüzde en zor şey sanayiye uygun ara hizmet elemanı yetiştirebilmek. Bu kapsamda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte yapmış olduğu bir protokol var. Endüstri meslek liselerini, her ilde ki Endüstri Meslek Liselerini proje okul haline getiriyor. Biz Ereğli’nin sanayi gücünü ve okumuzun bugüne kadar Ereğli Endüstri Meslek Lisesinin, okulumuzun kurulduğu günden bugüne kadar ki süreçte yetiştirmiş olduğu ara eleman ihtiyacını da görerek biz de Ereğli Endüstri Meslek Lisesinin bu kapsam içerisine alınması için TOBB nezdinde girişimlerde bulunduk, bunun neticesini de aldık. Kdz.Ereğli Endüstri Meslek Lisesi’de artık proje okuludur.Bu okulun yönetiminde Ticaret ve Sanayi Odası olacak, bunun gelişmesi için sanayiye ve oradan mezun olacak çocuklara iş imkanı yaratabilecek konularda eğitmek üzere bir önerge vereceğiz.Bu sadece Türkiye’de 3 ilçe proje okulu haline getirebildi. Bir tanesi Ereğli, biri Gebze, diğeri de Salihli bizim gibi heyecanlı davrandı.

2019 birçok açıdan zor bir seneydi, herkes için zor bir seneydi. Çalışan insanlar için, hepimiz için zor bir seneydi. Otomotiv sektöründe teşviklerle sıkıntının aşılırken, inşaatta ise Ereğli özel bir sorun yaşadı. Ama inşaat sektörünün sorunlarında da çözün noktasına gelinmiştir. Biz konunun paydaşlarına teşekkür ediyoruz.

ERDEMİR’LE İŞ YAPMA KAPASİTELERİNİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ…

Şehrin en büyük istihdam sağlayıcısı ve şehrin en büyük yatırımcısı Erdemir’dir. Çalıştırmış olduğu kişi ve bölgeye sağlamış olduğu katma değerle ülkenin gözbebeği. Biz oda olarak Erdemir ile üyelerimizin iş yapma kapasitelerini arttırmak istiyoruz. Oda üyelerimizin Erdemir’le iş yapma olanaklarını artırmak istiyoruz. Bunun içinde olumlu giden ve sonuca giden gelişmelerimiz var. Öyle tahmin ediyorum ki bunlarla ilgili yakın zamanda güzel haberleri sizlerle paylaşmış olacağız. Çünkü Ereğli’de artık dünya ölçeğinde olan birçok firmamız var. İşte bu firmalarımızın da yanı başımızdaki Türkiye’nin gözbebeği olan kuruluşa iş yapabileceğini düşünüyoruz.

83 ENGELLİYE İŞ İMKANI VERİLMELİDİR!..

Bir taraftan da Erdemir’in bu özelliği varken de kendilerine yapmış olduğumuz platform toplantısında bahsetmiş olduğum bir konu vardı. Erdemir’in yaklaşık 83 engelli istihdam sağlaması gerekiyor ya da bunun yerine devlete 3 bin 500 lira ceza ödeyeceksiniz. Erdemir 3 bin 500 lira ceza ödemeyi tercih ediyor. Buranın ağır sanayi olduğu, içerde çalışma şartlarının tehlikeli olabilmesinden dolayı. Fakat sadece içerisiyle ibaret değil Erdemir. Benim buradan söylemek istediğim 83 engelli kardeşimize Ereğli’de yaşayan 83 tane engelli kardeşimize iş olanağı sağlanması. Park bahçeler, spor salonları, diğer sosyal tesisler gibi yerlerde bu arkadaşlarımız istihdam edebilir. Biz engel olmayalım, Erdemir’in de bu çağrımıza duyarsız kalmayacaklarını düşünüyoruz.”

‘Ereğli’nin Geleceğini Konuşuyor’ platformuyla ilgili düşüncelerini de ifade eden Keleş, aslında Ereğli’nin geleceğini araması gerektiğini söyledi. Keleş, “O platformda Erdemir-OYAK ilişkileri gündemde. Aslında Ereğli geleceğini aramalı. Ereğli gelecekte, 20 sene sonra nerede olmalı, bunu şimdiden planlamalıyız. Tek sorunla değil, tüm sorunları baz almalıyız. İnanıyorum ki diyalogla her şey düzelecek, bu diyalog kapısının da açıldığını çok yakında herkes görecek”dedi.

Kdz.Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, TOKİ’nin Zonguldak’ta yaptığı konutlardan Ereğli’ye pay verilmemesi konusunda iktidarı eleştirerek, “Maalesef Zonguldak’ta 5 milletvekili var, 3 iktidar, 2 muhalefet. Temsilde ve paylaşımda Ereğli yok. Temsilde ve paylaşımda Ereğli hak ettiğini almalı” dedi.

 
Gösterim : 1029
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643906, Bugün: 3891 kez ziyaret edilmiştir.