Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2022 Salı 16:01
GÖZ GÖRE GÖRE BİR TARİHİ YIKIP YOK EDECEKLER!
Karadeniz Ereğli’de TCDD’nin eski “lokomotif Bakım ve Onarım Atölyesi” binasına şimdi de yıkım kararı çıkartıldı.

Ereğli-Armutçuk demiryolu hattı TCDD tarafından 1953 yılında işletmeye açılmış, limandan kömür ocaklarına kadar uzanan 15 km’lik hatta bağlı olarak lojman, büro, yolcu salonu gibi bölümleri tren hattının atıl kalmasından sonra yıkılmış ancak tamir ve bakım atelyesi üzerinde bulunan koruma kararı neticesinde günümüze kadar ulaşmıştı.

Geçtiğimiz günlerde üzerindeki koruma kararı kaldırılan bu binanın olduğu alan eğitim amacı ile kullanılmak üzere tahsis edilmişti.

Ereğli’nin tarihi dokularını duyarlı vatandaşlar ve Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneğince konu kamuoyunda tartışmaya açılmış ve binanın yapılacak olan eğitim binalarının içinde korunarak yine eğitime katkı vermesi adına bir kütüphaneye dönüştürülmesi öngörülmüştü.

Bu çabalara rağmen 29 Kasım 2022 (Bugün) binayı yıkmak için resmi makamlara başvurulduğu haber merkezimize gelen duyumlardan öğrenmiş bulunuyoruz.

Daha önceleri de tarihi değeri oldukça yüksek lokomotifin kesilip hurdaya verilmesinin önüne geçemeyen duyarlı Ereğli aşıkları ve tarih severler bu sefer işi sıkı tutmak adına bir de dava açtılar.

Buna rağmen yıkım kararı ile işi hızlandırmaya çalışanlar yangından mal kaçırırcasına Ereğli’nin tarihi değerlerini göz göre göre yıkmaya çalışacaklar.

BUNA DUR DİYECEK BİR MAKAM, SİYASİ BİR İRADE YOK MU?

Kdz. Ereğli’nin göz göre göre bu tarihi değerinin yıkılmasına göz mü yumulacak?

Nerede vekiller, Ereğli’nin bir vekilinin olmamasının çilesini bu kent daha ne kadar çekecek?

Kömür ile vücut bulmuş ve kömür karası yüzünün her zaman bir yerinde iz olarak kalacak bu kentin tarihi değerlerine sahip çıkacak bir yetkili mercii yok mu?

Bu haberimiz ile de tarihe not düşmek için kamuoyu adına soruları ilgili makamlara basın yolu ile sormuş oluyoruz.

 
Gösterim : 967
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549327, Bugün: 3432 kez ziyaret edilmiştir.