Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2022 Cuma 22:34
ERTUĞRUL’dan 29 Ekim Paylaşımı
Chp. Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem ERTUĞRUL, Cumhuriyetin 99. Yılına istinaden bir açıklama yaptı. Son sözümüz , ‘hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım ?? ‘ diyen ERTUĞRUL’un açıklaması şu şekilde…

İnsanlık tarihinin en büyük zaferlerinden birinin sonucunda kurulan cumhuriyetimizin kuruluşunu en büyük bayramımız olarak tüm ulus birliktelik içerisinde , yediden yetmişe coşkuyla kutluyoruz. Bu kutlamalarda bize bu cumhuriyeti armağan eden atalarımızı, cumhuriyetimizin kurulması ve yaşatılması uğruna canını veren şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor onlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu şehitlerimiz arasına yakın zamanda Amasra’daki facia sonrası maalesef 41 gencecik madenci emekçi kardeşimiz de eklendi. Bu facia tüm ülkede bir üzüntü dalgası yarattı, hepimizi matem havasına soktu. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanlığı olarak senelerdir geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz geniş katılımlara sahne olan cumhuriyet balomuzu bu sene iptal ettik.

Ancak kamuoyunun da bilgisi olduğu üzere yine şehrimizde geleneksel hale gelen , yediden yetmişe, kadın-erkek-çocuk, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun tüm vatandaşlarımızın ve tüm şehir protokolümüzün de katıldığı , gurur ile ellerimizde şanlı bayrağımızla şehrimizin caddelerinde gezdiğimiz, sonunda da hep birlikte İstiklal Marşımızı yeri göğü inletecek şekilde söylediğimiz Cumhuriyet Yürüyüşünün Valilik kararıyla iptal edildiği haberiyle şaşkınlık ve üzüntü içerisinde kaldık.

Biz bu yürüyüşte eğlenmiyoruz. Biz Cumhuriyet sevdalıları olarak herkese birlikteliğimizi gösteriyoruz. Bu yürüyüşe katılan çocuklarımıza Cumhuriyet, Bayrak ve Atatürk sevgisini aşılıyoruz. Bu yürüyüşte tüm dünyaya milletimizin cumhuriyetine sahip çıkma ve onu koruma söz konusu olduğunda nasıl tek yumruk olduğumuzu gösteriyoruz.

Bu coşkuyu ve birlikteliği engellemek halkımız nezdinde asla kabul görmez. İlginç olan ise, facianın gerçekleştiği Amasra’da fener alayına izin verilirken, şehrimizde izin verilmemesinin hiçbir mantığı yoktur.

Başta sayın Valimiz olmak üzere bu kararın tekrar değerlendirilerek değiştirilmesini istiyoruz. Cumhuriyetimize yönelik saldırıların arttığı bu dönemde bunun daha anlamlı olacağını değerlendiriyoruz.

Cumhuriyet yürüyüşümüz bir eğlence değildir, gurur yürüyüşüdür zafer yürüyüşüdür, birlik – beraberlik ve coşku yürüyüşüdür.

Son sözümüz , ‘hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım ?? ‘

Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul Cumhuriyet Halk Partisi

Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

 
Gösterim : 528
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552225, Bugün: 2168 kez ziyaret edilmiştir.