Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2022 Salı 22:42
KDZ. EREĞLİ, BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ PARKURUNA KAVUŞUYOR
Kdz. Ereğli Belediyesi, 7 kilometresi belediye sınırları içinde olan toplamda 14 kilometre Ereğli-Kandilli arası ‘Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’ projesinde hummalı bir çalışma yürütüyor. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kdz. Ereğli’ye muhteşem bir manzara eşliğinde toplam ‘ kilometresi belediyemize ait olan toplam 14 kilometre uzunluğunda, Bisiklet ve Yürüyüş parkuru kazandırıyoruz. Genç nüfusun spora yönelik bu yöndeki ihtiyacını gidermiş olacağız. Her yaştan insanımız güzel doğa eşliğinde yürüyüş yapabilecek” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi, Ereğli-Kandilli arası yapılan 14 kilometre Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi’nde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye sınırları içerisinde kalan 7 kilometrelik yolda yapılan çalışmaları inceledi.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert ve ilgili daire müdürleriyle inceleme yapan Başkan Halil Posbıyık, yol kenarlarına korkuluk ve yönlendirme tabelalarıyla yol güvenliğinin eksiksiz alınması ve parkur üzerinde vatandaşların dinlenebileceği oturma alanlarının oluşturulması talimatını verdi. Özellikle gençlerin spora yönelik ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda hızlı bir çalışma performansı gösteriyoruz. Belediye sınırları dahilindeki bölümde işlerimiz yoluna girmeye başladı. Kemer bölgesinde kanalizasyon hattı ve yüzeysel suları toplamak için bir çalışma yapılıyor. Bir haftalık işimiz var orada. İlerleyen yerlerdeki problemleri çözüyoruz. Geçiş yollarının hepsini yaptık. Yol kenarlarına oturma bankları koyacağız. Bisikletle ve yürüyerek spor yapanlar, yorulduklarında manzaraya karşı oturup dinlenme imkanı bulabilecekler. Bunun Ereğli’ye yeni kazandırılan müthiş bir proje olacağına inanıyorum. Bisikletlerin giriş, çıkış ve yönleri için tabelalar yapılmaya başlandı. Burası özellikle genç nüfusun spora yönelik bu yöndeki ihtiyacını karşılayacak. Her yaştan insanımız güzel doğa eşliğinde yürüyüş yapabilecek.”

 
Gösterim : 659
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549213, Bugün: 3318 kez ziyaret edilmiştir.