Kayıt Tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe 20:24
OYUNCAK EVİ’NDE ŞUBAT AYINDA SÜRPRİZ ATÖLYELER VAR
Çocuklar bu ay Oyuncak Evi’nde, ritim aletlerini kendileri üretip, akıl oyunlarının zengin dünyasının parçası olacak, mozaik çalışması yapıp, kendi takılarını tasarlayacaklar.

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nin etkinliklerine büyük talep olması nedeniyle atölyeler için iki sınıf açılmaya başlandı. Şubat ayındaki atölye programları da dolu dolu… Bu ay, atölyeler için Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Konservatuarı, ZBEÜ Eğitim Fakültesi ile Balıkesir Üniversitesi öğretim üyelerinden destek alındı. Yine Ereğli’deki sanatçılar da atölye çalışmalarına eğitmen olarak katkıda bulunuyorlar.

Şubat ayına ilişkin atölye programı şöyle:

Şubat 2022 atölye programı

5 Şubat Cumartesi

Saat: 10.00-11.30 ve tekrarı 12.00-13.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (7-10)

Konu: Mozaik atölyesi

Eğitmen: Sevil Ertekin

Taşlardan, doğal malzemelerden, deniz kabuklarından, dallardan yararlanarak mozaik yapmanın keyfini yaşayacağız. Renkli taşları sanata dönüştüreceğiz

12 Şubat Cumartesi

Saat: 11.00 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (8-12)

Konu: Takı tasarım atölyesi

Eğitmen: Nihal Akhan

Tahta boncukları çizip, boyayıp, renklendirip bileklikler, anahtarlıklar tasarlayacağız. Renkli malzemelerle, metal malzemeleri eğlenceli şekilde biraya getirip kendi takılarımızı üreteceğiz.

19 Şubat Cumartesi

1. Ders saat: 10.30 – 12.30

Katılım için belirlenen yaş grubu: (6-7)

2. Ders saat: 13.00 – 15.00

Katılım için belirlenen yaş grubu: (8-9)

Konu: Ritim aletlerini kendimiz üretiyoruz

Eğitmenler: ZBEÜ Konservatuarı öğretim üyeleri

Dr. Melike Bolat ve Dr. Mehmet Şahin Akıncı

Günlük hayatımızda kullandığımız, karşılaştığımız malzemeler bizim elimizde müzik aletine dönüşecek. Lastikler, kutular, boncuklar, taşlar yardımıyla kendi ritim aletlerimizi üretip sonra da birlikte müziğin ve ritmin muhteşem dünyasında yolculuğa çıkacağız. Şarkılar bize eşlik edecek.

26 Şubat Cumartesi

Saat: 10.00-13.00

Katılım için belirlenen yaş grubu: (9-10)

Konu: Akıl oyunları atölyesi

Eğitmenler: Doç. Dr. Ahmet Melih Güneş (Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı)

Dr. Olcay Özdemir (ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı)

Dr. Muhammet Özdemir (ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı)

Bu atölyede akıl ve zeka oyunlarıyla tanışacak, oyunlar aracılığıyla düşünecek, üretecek ve en önemlisi eğleneceğiz; sürprizli, keyifli oyunlar oynayacağız. Eğitmenlerimiz bize ışık tutacak. Fark ederek, bazen tersten düşünerek, dikkat ederek, akıl yürüterek eğlenceli zaman geçireceğiz.

(Bu çalışma ZBEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi’yle işbirliği çerçevesinde gerçekleşmektedir)

Atölye çalışmalarından yararlanılabilmesi için velilerin 0372 310 01 44 No’lu telefonla arayıp form doldurması ve imzalaması gerekiyor.

Veliler atölye sırasında çocukları teslim edecekler. Atölye bitiminde çocuğu teslim alacak kişinin kimlik bilgileri önceden Oyuncak Evi yönetimine iletilecek ve kimlik gösterildikten sonra çocuklar teslim edilebilecek.

Atölyeler pandemi koşulları nedeniyle en fazla 15 kişiyle sınırlı olacak. Talebin yoğun olması durumunda yeni tarihler belirlenecek.

 
Gösterim : 1004
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548189, Bugün: 2294 kez ziyaret edilmiştir.