Kayıt Tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 16:10
BAŞKAN POSBIYIK: ATAMIZI SAYGIYLA, MİNNETLE, RAHMETLE ANIYORUZ
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Posbıyık, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü örnek kişiliğiyle, yol göstericiliğiyle, ilkeleriyle ve devrimleriyle hatırlıyoruz. Hayat anlayışımızda, düşüncelerimizde, kalbimizde onu yaşatmaya devam edeceğiz.

Atatürk, barışı esas alan, yeniliklerle ülkesini ayağa kaldıran bir devrimci, sömürgeciliğe ve yayılmacılığa karşı mücadele veren bir lider, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini esas alan, çocuklara ve gençlere büyük değer veren, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, din, ırk ayırımı gözetmeyen, eşsiz bir devlet adamı…

Kendi hayatıyla örnek olmuş bir kültür insanı… Okuyan, araştıran, inceleyen, dinleyen, modern dünyanın gereklerini kavrayan, günlük hayatta, eğitimde, sanatta, kültürde çığır açan bir lider…

Barış içinde bir arada olma, ortak kalkınma, komşularla yarar ve işbirliğine dayalı ilişkiler kurma, insanlığın mutluluğu için çaba gösterme hedefleri bugün için de tüm geçerliliğini koruyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayanları birer yurttaş olarak laiklik ilkesi çerçevesinde bir araya getiren Büyük Önder Atatürk’ün attığı adımlar sayesinde bugün kadınlarımız ekonomik sosyal ve ticari hayatta özgürce yer alabiliyor.

Döneminde, kadınlara, gelişmiş ülkelerde bile henüz bulunmayan haklar tanınmış, onların kabuklarını kırıp, hayatın her alanında eşit bireyler olabilmelerinin, eşit koşullarda eğitim alabilmelerinin adımları atılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti, demokrasiyi, katılımı yaşam ilkesi olarak benimsemiş ve bize emanet etmiştir. Savaş koşullarında bile ‘milli egemenlik’ demiştir.

Ekonomik bağımsızlığı sağlamak için büyük adımlar atmıştır.

Kurduğu Cumhuriyeti bağrından çıktığı orduya değil gençliğe emanet eden bir liderdir. Ve gençlere yalnızca cumhuriyeti koruma değil, onu kollama ve geliştirme görevi de vermiştir.

Yolumuz ‘akıl ve bilim’ diyen Önderimiz Atatürk, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleri doğrultusunda Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeye devam edeceğiz.

Atamızı saygıyla, minnetle, rahmetle anıyoruz.”

 
Gösterim : 575
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553175, Bugün: 3118 kez ziyaret edilmiştir.