Kayıt Tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 16:39
ERTUĞRUL: KINIYORUM, BİZİ YOK SAYAMAZSINIZ.
CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kampüs, istihdam ve tersaneler bölgesindeki sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Deniz Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen tersaneler bölgesinin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya CHP, İYİ Parti, MHP'nin davet edilmemesine yine Kaymakam İsmail Çorumluoğlu'nun AK Parti Ereğli İlçe Başkanı ile köylerde yaptıkları ziyaretlere davet edilmemesini kınadı.

Ertuğrul'un açıklamaları şu şekilde:

"EREĞLİ'YE YENİ FAKÜLTELER KAZANDIRILMASI MUALLAK"

"Birinci önceliğim hepimizin birliktelik gösterdiği üniversite kampüs olayıdır. Üniversite kampüsünde ana hafriyat çalışmaları yapıldı. Arsa ortaya çıkarıldı. İlk etapta 3 bina yapılması planlanıyor. Fakültelerle ilgili bizim düşündüğümüz ek fakülte, Ereğli’ye yeni fakülteler kazandırılması olayı şuan hala muallak. Yani planlanan değişik fakültelerin mevcut fakültelerin dışında yeni fakültelerin eklenmesiyle ilgili net bir süreç yok. Bekliyoruz bununla ilgili de gerekli aşamaların kısa sürede aşılmasını yeni fakültelerin Ereğli’ye kazandırılmasını istiyoruz. Yoksa yeni yaptığımız binaların umduğumuz Ereğli’nin mevcut fakültelerle ilgili gelişimine çok fazla katkıda olacağını düşünmek biraz hayalperestlik olacak. Yeni fakültelerin mutlaka kazandırılmasını istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak takipçisi olduğumuzu belirtmek isterim.

İSTİHDAM KAYBI

İkinci önemli nokta Ereğli’de ki hızlı bir şekilde yaşadığımız istihdam kaybı. Biliyorsunuz Tersanelerin kapatılmasıyla birlikte Ereğli’nin ciddi bir şekilde istihdam kaybı ortaya çıktı. Ereğli’de yaşayan her vatandaş üniversite konusunda kenetlendiyse ve hem fikirse Tersane konusunda da aynı şekilde tersanelerin açılmasını ve istihdamın sağlanmasını istiyoruz.

"TERSANELERİN SORUNLARI TARTIŞILMIŞ"

Dün bir toplantı gerçekleştirildi, biz toplantının gerçekleştirildiğini medyadan öğrendik. Deniz Ticaret Odası’nda Sayın Valimizin, Sayın Kaymakamımızın, Sayın Belediye Başkanımızın, Deniz Ticaret Odası Başkanının ve AK Parti Milletvekilleriyle birlikte AK Parti İlçe Başkanı ve bazı ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantı gerçekleştirildi. İl Başkanı da var pardon. Yani AK Parti kadrosu diyeyim. Bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda Ereğli’nin tersane sorunlarıyla ilgili yapılabilecek şeyler çözüm önerileri tartışılmış. Bununla ilgili çözüm yolları aranmış.

"EREĞLİ'NİN ORTAK MESELESİ"

Şimdi bakın nasıl üniversite konusu Ereğli’nin ortak bir meselesiyse tersane konusu da Ereğli’nin en az o kadar önemli bir meselesi. Bir toplantı yapıyorsunuz, tüm Ereğli halkını son derece ilgilendiren bir konudur toplantı yapıyorsunuz bu toplantıya sadece ve sadece AK Parti Milletvekillerini İl Başkanını ve ilçe yöneticilerini davet ediyorsunuz. Bu toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi yok. İyi Parti yok. Milliyetçi Hareket Partisi yok. Yani Mecliste Grubu olan diğer partileri çağırmıyorsunuz. Daha önce biliyorsunuz bu konuya benzer bir şekilde Erdemir bir toplantı gerçekleştirdi. Erdemir’de yapılan toplantıda Ereğli-Erdemir ilişkileri masaya yatırıldı. Mevcut sorunların nasıl giderileceğine yönelik bir toplantı planlanmıştı. Bu toplantıya bütün siyasi parti başkanları davet edilmişti meclis grubu olsun olmasın. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davet edilmişti ve tabii ki şehrimizin hangi partiden olduğu önemli değil milletvekilleri bu şehrin karar mekanizmasında çok önemli söz sahibi olan ve olması gereken milletvekillerimiz davet edilmişti. Fakat Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Sayın Kaymakamımız toplantıya davet edilmemişti. Ben de bu tür bütün şehri ilgilendiren konularda şehri emini olan Belediye Başkanı ve Mülki Amiri olan Sayın Kaymakamımızın davet edilmediği bir toplantının yeterli verimlilikte geçmeyeceğini düşündüğüm için bu toplantıya katılmayı ret ettim. Beklerdim ki dünkü yapılan toplantıda bizim gösterdiğimiz bu hassasiyeti gerekli merciler de göstersin.

"DAVET ETMİYORSUNUZ"

Ereğli ile ilgili bir karar alıyorsunuz fakat Ereğli Belediyesinin Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanını toplantıya davet etmiyorsunuz. Kendi ittifakınız içinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanını toplantıya davet etmiyorsunuz. Millet ittifakının ortağı İyi Parti İlçe Başkanını toplantıya davet etmiyorsunuz. Fakat AK Partinin bütün kadrosu orada. Sadece İlçe Başkanı değil tüm İlçe Yöneticileri de orada. Yüzde 52 oy almış bir partiyi yok sayamazsınız. Kınıyorum. Kaymakamımız da köy ziyaretlerinde AK Parti İlçe Başkanı ile gidiyor yine bizleri davet etmiyor. "

 
Gösterim : 655
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547645, Bugün: 1750 kez ziyaret edilmiştir.