Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2020 Perşembe 20:24
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu, yeni kararları açıkladı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

"Türkiye parlayan bir yıldız olarak öne çıkıyor. Vesayetin ayak oyunlarından darbe teşebbüslerine terör örgütlerinin saldırılarından ekonomik olaylara kadar her yol denenmiş ama büyük ve güçlü Türkiye yolumuz engellenememiştir. Kendimize, halkımıza ve devletimize güveniyoruz. Aydınlık bir geleceğin bizi beklediğine yürekten inanıyoruz.

Koronavirüs salgını küresel düzeydeki sınamalardan bir tanesidir. Hamdolsun milletimizin verdiği destekle bu süreci hem sağlık hizmetlerinde hem diğer tedbirlerimizde en az sıkıntı ile geçiren ülkelerin başında geliyoruz. Sadece ülke içindeki insanımıza sahip çıkmakla kalmadık, 126 farklı devletten 75 bin vatandaşımızı 365 uçak, 34 karayolu ve 10 deniz yolu seferi ile ülkemize getirdik. Aldığımız tedbirler sayesinde hasta sayımız sürekli azalıyor. Testleri yaygınlaştırarak takipleri tavizsiz sürdürerek salgını kontrol altında tutuyoruz.

İhtiyaç duyulan cihazların temini konusunda epey aşama kaydettik. Dikkatle takip ettğimiz yeni normal dediğimiz süreçte gerekli adımları atmamızı sağladı. Yaklaşık 1 aydır normalleşme takvimimizde yer alan hususları gelişmeleri yakından takip ederek her hafta peyder pey açıkılyoruz.

Şehirlerarası sınırlama 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibariyle normal mesaiye başlayacaktır.Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı da buna uygun şekilde 1 Haziran'da açılacak. Sokağa çıkma kısıtlamalarının bir müddet daha sürdürmeket fayda görüyoruz.

65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14-20 saatleri arasında istisna kapsamında olması uygulaması devam edecek. Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartı ile işinin başında bulunabilecek. 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz.

0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri saat 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak. Önümüzdeki pazartesi yani 1 Haziran tarihi itibariyle restorant, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokalhi, yüzme havuzu, belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak.

Plajlar, milli parklar ve bahçeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'dan itibaren faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri, 1 Haziran'da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran'da başlıyor. Bireysel sporlarla ilgili sınırlandırmalar kaldırıldı. Sürücü kursları benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet verebilecek.

Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı belirli kurallar dahilinde kaldırılmıştır. Gençlik merkezleri, kütüphaneler 1 Hazarin'dan itibaren şartlar dahilinde açılacaktır. Açık havada oturma yerlerdeki konserler yine saat 24.00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılı açıklamaları kamuoyu ile paylaşacaktır"

 
Gösterim : 1813
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644553, Bugün: 4538 kez ziyaret edilmiştir.