Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı 16:32
Çorumluoğlu’ndan 19 Mayıs Mesajı…
Ereğli ilçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Kaymakam Çorumluoğlu konuya ilişkin yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Büyük Önder Atatürk'ün, tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurdumuza yayılmış, halkımızın azim ve kararlığıyla hep birlikte verilen mücadele sonucunda büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.

Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 101. yıldönümünü onur ve coşkuyla yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihinin Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesi onlara verilen önemin ve değerin bir göstergesidir.

Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Hangi ülke genç kuşakların yetişmesine büyük önem vermişse daima ileriye gitmiş ve kalkınmıştır. Bu nedenle; gençlerimizi kendine güvenen, donanımlı, bilgili, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir.

Sevgili Gençler;

Bu değerli emaneti sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak en önemli görevinizdir. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmanızı temenni ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

 
Gösterim : 1203
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550089, Bugün: 32 kez ziyaret edilmiştir.