Kayıt Tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 16:29
İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 99’CU YILI
Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU; 12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı ile birlikte gün ile alakalı birde Mesaj yayınladı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail ÇORUMLUOĞLU’nun “12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla yayınlamış olduğu mesaj aşağıda yer almaktadır.

İşgal altında geçen yıllarda, halkımızın ve ordumuzun moral gücünü arttıracağı düşüncesiyle, 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ölümsüzleşen İstiklal Marşımız, Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı topyekûn verdiği bir savaş ile ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı ölümsüz bir eserdir.

Bağımsızlığımızın sembolü olan bu eşsiz eserin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

İstiklal Marşımız; büyük fedakârlıklarla kazanılan istiklal mücadelemizi, Türk Milletinin vatan sevgisini, bağımsızlık-özgürlük tutkusunu, milli mücadele ruhunu ve kimliğini yansıtan, yüreği Vatan ve İstiklal sevgisiyle dolu dizeleriyle, Milletin ruhuna işleyen, işgal acısını tercüme etmesi ile hafızalara kazınmıştır.

Bu düşüncelerle; İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.''

İsmail ÇORUMLUOĞLU

Kaymakam

 
Gösterim : 1468
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548802, Bugün: 2907 kez ziyaret edilmiştir.