Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 19:45
"İHANET, HATA, VURDUMDUYMAZLIK..."
Kdz.Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Özcan, Kandilli'deki Alacaağzı Kömür İşletmeleri'ni OYAK grubuna ait Er Maden'in almasının üzerinden geçen sürede firmanın çalışmalara başlamamasını eleştirdi. Er Maden'in taşeron firma arayışında olduğunu iddia eden Özcan, milletvekili, il ve ilçe başkanlarını eleştirdi.

Ereğli Mücadele Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, Alacaağzı'ndaki kömür işletmelerinin OYAK'a bağlı Er Maden tarafından alındığını, firmanın çalışmalara başlamadığını ve kömür işini taşerona verme çabasında olduğunu iddia etti, Kandilli Gelişim A.Ş.'ye kömür işletmelerinin verilmesini istedi. Özcan, yazılı açıklamasında, iktidar ve muhalefet partisinin milletvekili, il ve ilçe başkanlarına bu manzarayı görmemekle suçlayan Özcan, "Zalimin zulmü de devam ediyor" dedi.

YİNE İHANET, HATA, VURDUM DUYMAZLIK...

Erdemir'in özelleştirilme sürecinin ardından ilçenin ekonomik, sosyal, çevresel başta olmak üzere tahribat verdiğini anlatan Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kandilli Gelişim AŞ. adıyla oluşturulacak olduğumuz şirketle (Şirketin hissedarları Kandillide yaşayan bütün vatandaşlarımızdır.) Devletimizin çıkaramadığı ve zarar ettiği, defaatle ihaleye çıkıp ihaleyi alan firma daha sonra kaderine terk ettiği Kandilli Kömür işletmelerine talip olduk. Burayı özelleştirecekseniz, bu özelleştirmeyi bedelli ya da bedelsiz Kandilli Gelişim AŞ'.ye verin diye müracaat ettik. Dönemin Milletvekili Özcan Ulupınar ile dosyayı Enerji Bakanlığı'na gidip konuyu ayrıntılarıyla beraber anlattık sonrası hiçbir cevap yok. Gelinen noktada OYAK Grubu Er Maden ihaleyi almıştır, bir yıl oldu neden işe başlamıyor diye kendi kendimize sorar olduk. Bunun altında yoksa bir capan oyunumu var diye düşünürken ve kamuoyunda dolaşan bir konu Er Maden, Kandilli'ye taşeron firma arıyormuş. Yine aynı ihanet yine aynı hata yine aynı vurdum duymazlık ve yine aklımızla oynuyorlar.

"HABERİNİZ VAR MI?"

Yıllardır mücadelesini verdiğimiz Kandilli Kömür İşletmeleri, OYAK Grubuna Er Maden'e verildi. Haberiniz var mı? Hangi bedelle verildi? Bu şartlarla bunu herkes yapabilirdi. Ve üzüntü ile belirtmeliyiz ki; Oyak Grubu burayı işletemeyeceğini bildiği için taşeron arayışında. Bu kadar aymazlık olur mu? Bu kadar düşüncesizlik, acımasızlık olur mu? Aylardır Kömür işletmelerini alan Oyak Grubu işe başlamamıştır. Kandilli halkı biran önce faaliyetin başlamasını ve iş, emek, aş beklemektedir. Oyak Grubu işletmeyi aldıysa çalışmaya başlasın. Beceremiyorsa, beceremeyecek ise bizler Kandilli vatandaş ve paydaşlar olarak projelerimizle fizibilite çalışmalarımızla yıllardır hazırız. Kandilli Gelişim AŞ. Kömürümüze sahip çıkmaya, çıkarmaya taliptir"

 
Gösterim : 1228
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644940, Bugün: 266 kez ziyaret edilmiştir.