Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 21:50
AZMAN’DAN GÜNAY’A YANIT! “EGD bu anlayış ile yönetilemez”
Ereğli Gazeteciler Derneği’nin önceki başkanlarından Şenol Azman, mevcut dernek başkanı Necati Günay tarafından kendisini hedef alan, iftira ve hakaret içerikli yayınlar yapıldığını öne sürerek; yaptığı yazılı açıklama ile Günay’a cevap verdi.

Ereğli Gazeteciler Derneği’nin önceki başkanlarından Şenol Azman, mevcut dernek başkanı Necati Günay tarafından kendisini hedef alan, iftira ve hakaret içerikli yayınlar yapıldığını öne sürerek; yaptığı yazılı açıklama ile Günay’a cevap verdi.

Azman’ın açıklaması şöyle:

GAZETECİLİK ‘SAĞIR DUYMAZSA, UYDURUR!’ ANLAYIŞIYLA YAPILMAZ

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay’ın sahibi olduğu www.minber67.com adlı haber sitesinde ‘Bize arşivleri açtırmayın..’ başlığıyla yayınlanan ve ismimin açık açık yayınlanarak hedef alındığım yalan, iftira ve hakaret içerilikli yorum-habere ilişkin cevap hakkım aşağıdaki gibidir.

Şahsımın da bir dönem onur ve gurur duyarak Başkanlığını yaptığı Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin şuan ki başkanı İ.Necati Günay’ın sahibi olduğu www.minber67.com haber sitesinde 14 Şubat 2020 tarihinde ‘Bize arşivleri açtırmayın..’ başlığıyla yayınlanan yorum-haberi büyük bir üzüntü ile okumuş bulunmaktayım. İçeriği tamamen yalan, iftira ve hakaret dolu yazının şahsımın ismi üzerinden Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık’a ‘Aba altından sopa göstermek, ayar vermek ve tehdit etmeye dönük’ yıpratma politikasına dönüştüğünü izlemek ise üzüntümü daha da artırmıştır.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı olarak görev yaptığım dönemde, Ereğli basın camiasını ayrıştırmayı değil bütünleştirmeyi, bloklaştırmayı değil kenetlenmeyi, el ele vermeyi görev edindim. Buna en yakın şahit, Ereğli basın camiasında onuru ve gururuyla görev yapan basın emekçileridir.

Hal böyle iken, EGD Başkanının haber sitesinde yayınlanan yorum-haberi, meslektaşlarını karalayarak, yıpratarak, günümüzde Ereğli Gazeteciler Derneği’nin mevcut başkan ve ekibi tarafından nelere alet edildiğini, EGD üzerinden Ereğli basını üzerinde nasıl bir ‘havuz medyası’ oluşturulmaya çalışıldığını ve derneğin nasıl bir ‘ticari geçim kapısına’ dönüştürülmek istendiğinin açık bir kanıtıdır.

Şöyle ki;

1- Mevcut EGD Başkanı İ.Necati Günay’ın kendi yayın kuruluşunda “BAŞKAN “YUMURTACILARDAN” DANIŞMAN MI TUTTU?

27 Ocak 1994 tarihinde ilk kez Belediye Başkanı seçilen ve o tarihten bugüne kadar birçok yol arkadaşını zaman içinde terk eden yapısı ile bilinen Halil Posbıyık’ın o eski kadrosundan sadece iki kişi bu dönemde aktif rol almıştı. Başkanlığının ilk günlerinden bu yana Posbıyık’ı bir gün olsun bile terk etmeyen Kemal Özer ve Metin Yüksel’in de Halil Posbıyık tarafından dışlandığının iddia edildiği günümüzde, Belediye Başkanı, kendisini bugünlere getiren insanları bir çırpıda silmesi bir yana, daha birkaç yıl önce kendisine yumurta atan ama bugün yandaşlık kisvesi altına bürünen Şenol Azman gibi isimlerle beraber yürümeye başladı.”

Şeklinde iddia ettiği gibi şahsım hiçbir zaman Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yumurta atmamıştır. Bu hakaret de içeren büyük bir yalan ve iftiradır. Mevcut EGD Başkanının kendi haber sitesinde EGD’nin başkanlığını yapmış selefine ‘..bugün yandaşlık kisvesi altına bürünen Şenol Azman gibi isimlerle beraber yürümeye başladı” iddiası büründüğü ruh halinin dışa vurumudur.

2-Aynı haber-yorumda “

HANGİ GAZETECİLER BAŞKAN’I ZİYARET EDİP TEŞEKKÜR ETTİLER?

Hatırlanacağı gibi yine kısa bir süre önce de, başlarını Şenol Azman ve Kurtuluş Ayyıldız’ın çektiği kimi basın çalışanları, ne amaçla yapıldığının kimse tarafından anlaşılamadığı bir niyetle Belediye Başkanı Posbıyık’a teşekkür ziyareti gerçekleştirmişlerdi. Bu ziyarette yer alan isimlere bakıldığında, Ereğli Gazeteciler Derneği’ne muhalif kimlikleriyle bilinen ve son zamanlarda sosyal medyada yaptıkları çirkin paylaşımlarla dikkat çeken, her sözlerinde küfür ve hakaret olan insanların Başkanlık Makamı’nda ağırlanması, basın camiasında büyük tepki toplamıştı. Azman ve Ayyıldız gibi isimlerin Ereğli Basınını bölme amaçlı girişimlerine basamak olan kullanmaya çalıştıkları Belediye Başkanı Posbıyık’ın, yaratılmak istenen kaos ve kavga ortamını hala görememesi, bu yetmiyormuş gibi de kendine ait bir yandaş medya yaratma çabası gütmesi, deneyimli bir belediye başkanının kimliğine yakışmayan hamleler olarak değerlendiriliyor.”

Denilerek, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı, Ereğli Basın camiasını hedef almış, Belediye Başkanını ziyarete giden Ereğli’nin saygın gazetecilerine hakaret ve iftirada bulunmuştur. Anılan ziyaret spontane (kendiliğinden) olarak gelişmiş ve bu ziyarete Ereğli’de onuru ve gururu ile görev yapan saygın gazeteciler Ereğli Gazeteciler Derneği’nin eski Başkanları Doğan Gönüllü, Şenol Azman, Ereğli Gazeteciler Derneği’nin eski Başkan Yardımcıları Hüseyin Orhan, Mustafa Kemal Bektaş ve Kurtuluş Ayyıldız, mevcut Ereğli Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Akkaya, Ereğli Gazeteciler Derneği eski yöneticileri Hakan Kurttekin, Haydar Yağız, Serpil Demir, Çiğdem Koç ve Engin Pınar ayrıca Ereğli Gazeteciler Derneği’nin onursal başkanlarından rahmetli Bedri Erel’in oğlu olan, uzun yıllardır Ereğli basınına hem matbaasıyla hem de gazetesiyle emek veren Şafak Erel katılmıştır. Mevcut EGD Başkanı İ.Necati Günay, haber-yorumunda “..son zamanlarda sosyal medyada yaptıkları çirkin paylaşımlarla dikkat çeken, her sözlerinde küfür ve hakaret olan insanların Başkanlık Makamı’nda ağırlanması” sözünü yukarıda ismini saydığımız gazetecilerin hangisine yakıştırmıştır.

EGD Başkanı haber-yorumda “..Ereğli Basınını bölme amaçlı girişimlerine basamak olan kullanmaya çalıştıkları Belediye Başkanı Posbıyık’ın” diyerek EGD’nin başkanı olarak yerel basın arasında asıl bölücülüğü kendisi yapmaktadır. Belediye Başkanı Posbıyık’ın ziyaretine gelen gazetecileri ağırlamasından daha doğal ne olabilir. Yada, Ereğli basını kimi ziyaret edeceğini EGD Başkanından mı izin alacaktır? EGD Başkanı ve yardımcıları ziyarete gitmiş de kapıdan mı çevrilmiştir. Yine aynı paragrafta yer alan “..bu yetmiyormuş gibi de kendine ait bir yandaş medya yaratma çabası gütmesi” cümlesi günümüzde Ereğli Gazeteciler Derneği yönetimin Ereğli basınını ne derece temsil ettiğinin bir kanıtıdır. O ziyarete giden gazeteciler, gazeteci değilse, ‘yandaş medya ise’ Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı bugün acaba kimleri temsil ediyor? Sonucunu ortaya çıkartmaktadır.

3-Aynı haber-yorumda;

“HER ŞEY BÜFENİN KALDIRILMASIYLA BAŞLADI

2014 yılındaki Yerel İdareler Seçimleri sonucuyla ayrılmak zorunda kaldığı Belediye Başkanlığı koltuğuna, beş yıl aradan sonra yine gazetecilerin emeklerinin de olduğu bir halk hareketi ile yeniden kavuşan Halil Posbıyık, bu dönemki görevinin ilk yılında nedense Ereğli Basınını hedef aldı. İlk olarak Belediye tarafından Ereğli Gazeteciler Derneği’ne kiralanan Yerel Gazete Satış Büfesi’ni kaldırmakla bu hedefteki çalışmalarına başlayan Halil Posbıyık, birkaç hafta sonra da 2020 yılının abonelik sözleşmelerini hazırlarken basın kuruluşları arasında sergilenen eşitsizliğe de imza attı. Aynı düzeydeki basın kuruluşları arasında sözleşme bedeli farklılıklarının gözlendiği yeni abonelik döneminde, bazı gazetelerin bir önceki yıl imza altına alınmış olan abonelikleri iptal edildi.”

Denilerek haber-yorumun amacı ortaya konulmuştur. EGD’nin yerel gazete satış büfesi ‘Amacı dışında kullanıldığı’ gerekçesiyle Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Başkanı Hüseyin Uysal’ın imzasıyla dava konusu edilmiş ve önceki dönemde mahkeme tahliye edilmesi yönünde karar vermiştir. Mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık kanunların gereğini yerine getirmiş, bu arada gazetecilerin Yerel Satış sıkıntısı yaşamaması için yerel basına 2 ayrı noktada satış standı yeri göstererek Ereğli Basınına yardımcı olmuştur. Kdz. Ereğli Belediyesi’nden yerel basını destekleme amacıyla verilen 2020 Abonelik dönemi abonelik bedellerinden mevcut Başkan İ.Necati Günay ile Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk’ün eşi üzerinden aldığı 2’nci aboneliklerin kesildiği, böylece yerel basın arasında adaletin sağlandığı öğrenilmiştir.

“..Herşey büfenin kaldırılmasıyla başladı” denilerek yayınlanan haber-yorum EGD Başkanının ve yardımcılarının ‘menfaatlerinin’ kesilmesi nedeniyle Ereğli basını ve şahsımın üzerinden Belediye Başkanına ‘ayar verme-tehdit etme’ operasyonuna dönüşmüştür.

Sonuç olarak;

Haber-yorum bütünüyle ele alındığında ve EGD Başkanı İ. Necati Günay, Başkan Yardımcıları Sina Çıladır ve Mehmet Öztürk’ün kendi haber site ve yorumlarında ele aldıklarıyla örtüştüğünde, EGD’yi ‘kendi çıkar ve amaçları doğrultusunda’ kullanmaya çalıştıkları, Ereğli basını arasında ayrımcılık yapıp, yerel basını töhmet altında bıraktıkları, menfaatleri kesildiği zamanda yerel basın üzerinden Yerel Yönetimler Başkanına saldırdıkları sonucunu ortaya çıkarmıştır.

Ereğli Gazeteciler Derneği’ne ‘menfaatleri için’ “SAĞIR DUYMAZSA, UYDURUR!” anlayışı hakim olmuştur. EGD, bu anlayışla yönetilemez. EGD, kimsenin ‘ticari geçim kapısı’ değildir. EGD Başkanı ve Başkan Yardımcılarının bu haber ve yorumları kuruluşundan bu yana bir çok değerli gazetecinin emeği olan Ereğli Gazeteciler Derneği’nin saygınlığına zarar vermektedir. EGD Başkanı İ. Necati Günay, Başkan Yardımcıları Sina Çıladır ve Mehmet Öztürk’ü yaptıkları haber ve yorumlarda EGD’yi ‘kişisel çıkarlarından’ arındırıp yerel basının çektiği sorunların çözümüne, mesleki eğitimlerin düzenlenmesine, basın arasında birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde kafa yormalarına davet ediyorum.

EGD’nin saygınlığına bir zarar gelmemesi için dün olduğu gibi, bugünde, yarında mücadelemi sürdüreceğim.

 
Gösterim : 1400
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643364, Bugün: 3349 kez ziyaret edilmiştir.