Kayıt Tarihi: 5 Aralık 2019 Perşembe 17:45
POSBIYIK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
POSBIYIK: "ELMATEPE'YE YÜZME HAVUZU İÇİN YER VERECEĞİZ" "BİLET SATIŞ NOKTASI AÇILDI, YOLCULAR İÇİN İNDİRME YERİ HAZIR" "SU ÜRÜNLERİ MODERN BİR PROJEYLE YENİLENİYOR"

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Aralık ayı Meclis toplantısı sırasında önemli açıklamalar yaptı. Belediye'nin çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgi veren Posbıyık, projelerin, hazırlanma ve onay süreçlerinin zaman aldığını ancak birbiri ardına tamamlanacaklarını söyledi. Yıkılan belediye binasının yerine yapılacak bilim sanat kültür merkezi binasının Anıtlar Yüksek Kurulu'nun incelemesinde olduğunu ve son aşamaya geldiğini söyleyen Posbıyık, Kurul temsilcilerinin 11 Ocak'ta bir kez daha Ereğli'ye geleceklerini açıkladı. Posbıyık, AKM binasının çatı ve dış cephe yenilemelerinin başladığını, içiyle ilgili olarak Opera Bale Vakfı temsilcilerinin verdiği bilgiler çerçevesinde proje hazırlandığını ifade etti. Posbıyık, Su Ürünleri'nin modern bir yapıya kavuşturulacağını, Elmatepe'ye yüzme havuzu için yer vereceklerini, yolculara indirme yeri yapıldığını açıkladı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık belediye hizmetleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Aralık ayı Meclis toplantısı sırasında konuşan Posbıyık, yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Yüzme havuzundan, kültür merkezine, Su Ürünleri'nin revizyonundan, yolcu indirme yerine, trafikten, parkların düzenlenmesine kadar pek çok konuda Meclis'i ve kamuoyunu bilgilendirdi. İşte Posbıyık'ın açıklamaları:

ESKİ BELEDİYE BİNASI ANITLAR YÜKSEK KURULU'NUN İNCELEMESİNDE

"Eski belediye binasının olduğu alana projemizi yapıyoruz. Burayı benden evvelki belediye başkanı yıktı; 5 seneden beri mezbelelik gibi duruyor. Orada Roma döneminden kalma hamam var. Tarihi bir yer. Belediye ruhsatını verip de orada çalışmaya yarın sabah başlayamaz. Önce proje yapılır, sonra ilgili yerlerden izinleri alınır. Bunlar zaman alan şeyler. Ondan sonra bütçesini temin etmeye çalışırsın. Batak bir belediye aldık, 400 fazla eleman çalışıyor, maaşları ödemekte güçlük çekiyoruz. Geçen hafta Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan uzmanlar geldiler tekrar inceleme yaptılar. Ayın 11’inde tekrar gelecekler buraya. Devletten izinleri çıkarmak öyle kolay işler değil. Ben geldiğimde projesi durmuş, mimarın parası verilmemişti, verdik. Projeyi yeniden yaptırdık. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin aldıktan sonra hemen burada çalışmaya başlayacağız.

KENT MEYDANI PROJESİ AÇIKLANACAK

Kent Meydanı'nın projeleri de yapılıyor. Projeler için 550 bin TL’ye anlaşma yaptık. Belediye Binası, Kent Meydanı ve Otopark, projelere yerleştiriliyor şu anda. Bir ay sonra buraya tekrar gelecekler. Öncelikle Belediye Meclis üyelerine ve ardından basın mensuplarımıza bir sunum yapılacak. Adım adım ilerliyoruz. 40-50 milyon TL civarında bir proje. Batmış bir belediyenin 50 milyon TL parası yok ama finans bulacağız.

TRAFİK İÇİN KISA VE UZUN VADELİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Trafik konusunu Kent Meydanı projemizin içinde yer alıyor. Ama biz o projeyi beklemeden iyileştirmeler yapmaya başladık. AKM önünde yol genişletmesi yaptık. Halkımız memnun olduğunu söylüyor. Şimdi de Özmar’ın orada Devrek yol ayrımında yine yolu rahatlatmak için bütün ekiplerimiz çalışıyor. Bunun gibi ilk bakışta görülen, trafiği rahatlatacak çalışmaları yapacağız. 5 senedir bunlar yapılmamış.

AKM İÇİN OPERA BALE VAKFI'NDAN BİLGİ DESTEĞİ

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası için çalışmalar başladı. Opera Bale Vakfı'ndan, bir danışman arkadaşımızın yakınlarını davet ettik. Bu dört kişi, sahnenin nasıl olacağı, yüksekliği, devlet sanatçılarının buraya gelmesi için şartların ne olacağı konularında bilgiler verdi.

Çatı halen elden geçiyor, şakır şakır akıyordu. Ardından dış mantolamayı yapacağız. İç tadilatlar için proje çiziliyor. Ankara’dan gelen sanatçıların da belirttikleri şekilde... Ereğli’de mezuniyetler, konserler, müzik için çok salon olsun istiyoruz. Devlet sanatçılarının gelebileceği standartlarda tiyatro için çalışma yapıyoruz.

SU ÜRÜNLERİ'NE MODERN PROJE

Su Ürünleri'ne sizin de gördüğünüzde çok beğeneceğiniz çok güzel bir proje hazırlattık. Modern bir çay bahçesi yapıyoruz. Buraya biraz fazla para harcayacağız ama bir örnek olmasını istiyoruz. Diğer çay bahçeleri de örnek olarak alsınlar istiyoruz. Cuma günü ön proje geliyor. Bu kış ayında Su Ürünleri'ni çok güzel bir çay bahçesi yapacağız.

KAYNARCA PİKNİK ALANI DÜZENLENDİ; LOKAL AÇILDI

Kaynarca piknik alanı bir mezbelelik haline dönmüştü, orada bir lokal yaptık. Sahiplenilsin istiyoruz orasının ve yakın zamanda ihaleye çıkaracağız. Çevredeki insanlar için müthiş bir lokal oldu. Aynı zamanda piknik alanı da korunmuş olacak.

KEPEZ PARKI İHALE EDİLDİ

Kepez'de yaptığımız park alanını ihale ettik. Orası yenilendi, çok güzel oldu. Halkımızın hizmetine açılmak üzere.

TEMİZLİK İŞLERİ'NE YENİ ŞANTİYE

Belediyemizin Temizlik İşleri’nin şantiyesini sanayiden çıkarıyoruz. Atölyelerimizin olduğu bölgede (Belen Sanayi) uzun zamandan beri bir çalışma yapıyoruz. Hendekler dolduruluyor, bacalar yapılıyor. Deniz Koca ile Oğuz Cömert buranın üzerinde büyük bir çalışma yapıyor. Temizlik şantiyesini sanayiden kaldırıp buraya getireceğiz. Hem diğer atölyelerle tamir ve bakım işlemleri için beraber olacaklar, hem de sanayiyi boşaltmış olacağız.

ELMATEPE'YE YÜZME HAVUZU İÇİN YER VERECEĞİZ

Sayın Kaymakamımızla görüştük. Önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanımız, Milletvekillerimiz ile birlikte Ereğli’ye gelecek. Temizlik İşleri şantiyemizin de bulunduğu o bölgede yüzme havuzu yapılması için kendilerine vermeyi düşünüyoruz. Diğer bölümü için de günün koşullarına göre bazı projelerimiz var, henüz fikir aşamasındayız. Belki bir ticaret sahası yaparız. Kamyonları oradan çıkaracağız. Kamyonlar için Erdemir'in yer yapması lazım. Erdemir’in tırları hep. Saç almak için buraya geliyorlar, Ereğli’ye serpiştirmişler. Kışla berbat vaziyette. Asfaltları berbat vaziyette. Asfalt parası bile vermiyorlar. Gülüç’e gidecekler; Gülüç’ten giriş çıkış yapacaklar bu kadar basit. Planları hazırlandı, imarı çıktı, hala bekliyorlar. Eziyet ettirmekten başka bir şey yapmıyorlar.

ESKİ TERMİNALE BİLET SATIŞ NOKTASI YAPILDI; İNDİRME YERİ HAZIR

Eski terminal alanımızda otobüs bileti satış işi başlamıştır. Oraya büfe yaptık, firmalar satışlara başladı. Yani terminale kadar gidip bilet almanıza gerek yok. Biletlerini, eski terminal alanına yaptığımız bilet satış noktasından vatandaşlarımız alabilirler.

Halkımızın en çok şikayet ettiği indirme yeri için sanayi girişinde yerimizi yaptık, binamız hazır. Ancak bir karar alınacak, onu bekliyoruz. Yolcular terminale kadar gitmek zorunda kalmayacaklar.

İLAVE REVİZYON PLANIYLA DOĞALGAZ SORUNU ÇÖZÜLECEK

Kdz. Ereğli’de ilave revizyon planı hazırlıyoruz. Hemen piyasada dedikodular yapılıyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de... Ereğli’nin kadastro çalışmaları sona erdi. Kayıklıklar var, bazı binaların projeyle arasında uyum yok. Özellikle Potbaşı'nda evler yolda gözüküyor hala daha. Teknik olarak kadastro ile orijinal projelerin üst üste gelip çakışması lazım ki vatandaş da rahatlasın, Ereğli de rahatlasın. Mecburum ben bunu yapmaya. Ayrıca Ören’de, Ömerli’de, Köseler’de uç noktada kalan yerler doğalgaz alamıyorum diye ağlıyor. AK Parti’li arkadaşlarım da bilirler, halkın en çok şikayet ettiği konu bu. Seçim zamanlarında bunu hep beraber gördük. Benim buralara doğalgaz vermem lazım. Dergaz, imarı olmayan yerlere doğalgaz vermiyor. Benim bunu bir an evvel halledip belediye hudutları içerisindeki insanlarıma da doğalgaz vermem lazım. Bunun için ilave imar revizyonu yapmam lazım.

Yok Ereğli’deki müteahhitler yanlış işler yapmış. Yanlış işleri 5 sene evvel yapmışlar, benim dönemimde değil ki. O müteahhitler benim, sizin düşmanınız değil. Ereğli’den arkadaşlarımız bunlar. Ticaret yapan insanlar. Kurtarılabilecek olan varsa kurtarılır. Kurtarılamayacağa imza atacak kadar aptal bir adam değilim.

EREĞLİ’NİN SUYUNUN KESİLMESİ İÇİN İDAM FERMANI

Suyun Ereğli’ye gelmesi için verdiğim mücadeleyi bir kez daha anlatmak istiyorum. 2002 yılında Zeki Çakan Enerji Bakanı’ydı. Ayağa kalktım, insanları topladım. Barajdan, arıtma tesisinin yapılacağı yere kadar 6 kilometrelik boru hattının çekilmesi için büyük mücadele verdim. Zeki Çakan da bu projeyi imzaladı, orada büyük şenlikler yaptık, temeli atıldı. Zeki Çakan’ın bakanlık süresi yetmedi, çok saygı duyduğum Sayın Veysel Eroğlu’na Zonguldak’ta anlattım. Ereğli’nin suyu yetmeyecek, dedim. Sağolsun Veysel Eroğlu bu 6 kilometreyi tamamladı. 2013 yılında 8 köyü Ereğli Belediyesi’ne bağlattım. Rica, minnet, halka yalvararak, hizmet götürerek bağlattım. Çünkü amacım 100 bin nüfusu bulup Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkartıp DSİ tarafından Ereğli’nin suyunun yapılması meselesiydi. Evet bunu da başardım hatta o sebepten 2014’te seçim de kaybettim, mahalle yaptığım köylerden oy alamadım. 2013 yılında DSİ ile protokol imzaladık. O yıllarda Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’dü. O da bizim ortağımız oldu.

TOKER BEY, GEL SANA GERÇEKLERİ ANLATAYIM

Geçenlerde OYAK'ta Yönetici Toker Bey buraya geldiğinde Ereğli Belediyesi’nin bize 10 milyon dolar borcu var demiş. Toker Bey gel benimle konuş da ben sana anlatayım. O baraj nasıl yapıldı, temeli nasıl atıldı. Oradan beri ben bu işi biliyorum. Öyle palavralarla bizim gözümüzü korkutma. Anavatan Partisi döneminde Mesut Yılmaz’ın da çok büyük gayretleriyle yüzde 29 su hakkını büyük bir mücadeleyle bedavaya aldım. Kararlar benim elimde. Daha sonra da arıtma tesisi yapılıncaya kadar Delihakkı ve Gülüç'teki suyun bize yetmeyeceğini bildiğimiz için yine Erdemir yönetiminden karar çıkarttım. Erdemir’in bize su satmasını sağladık. Ereğli’yi susuzluktan kurtardık.

Bir Belediye Başkanı geliyor, bu kadar mücadelenizi tek başına imza atarak yok saydırıyor. Bu Ereğli halkına yazık değil mi? Ereğli halkı susuz kalacak. Sadece kuraklık olduğu zaman değil, HES Projesi çalışmaya başladığı zaman bizim suyumuz, onların suyu ayrılacak, borular bypass edilecek. 15 gün mü bir ay mı sürer bilmiyorum Ereğli susuz kalacak. Eğer Ereğli olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmazsak , hep beraber birlikte mücadele etmezsek, bu OYAK’ın acımasız durumuna göz yumarsak yarın benim yüzüm kızarmayacak, bu mücadeleye destek vermeyenlerin yüzü kızaracak."

 
Gösterim : 1225
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552923, Bugün: 2866 kez ziyaret edilmiştir.