Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Çarşamba 16:34
BELEDİYE ŞİKAYETLERİN GEREĞİNİ YAPTI
Kdz. Ereğli’nin Bölücek Mahallesi'nde faaliyet gösteren cüruf işleme tesisi ruhsatsız gerekçesiyle üretime kapatıldı.

Bir süredir Kdz. Ereğli gündemini meşgul eden ve de özelikle vatandaşların fotoğraf ve video görüntüleri ile çevre kirliliği yarattığını iddia ettiği cüruf işleme tesisi belediye zabıtası tarafından 27 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14.45’de mühürlenerek faaliyeti durduruldu.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin zabıta ekibi ruhsatı bulunmadığı için belediye tarafından alınan kapatma kararını uygulamak için Oretec Mineral tesisine gitti. Bölücek mahallesindeki bu tesisi ruhsatsız olduğu için mühürleyen zabıta ekiplerine tesisin sahibi olduğunu söyleyen Halil Yıldırım tepki gösterdi. Her türlü çalışma belgesinin bulunduğunu belirten Halil Yıldırım, gazetecilere de tesisin yeniden çalışmaya başladığında her açıdan fotoğraf çekmelerini istedi.

Tesisin toz bile çıkarmadığını iddia eden Halil Yıldırım, bu tesiste metal atıkları ile cürufun ayrıştırılarak fabrikalara fatura karşılığı satıldığını belirtti. Bu arada Bölücek mahalle sakinleri tesisin hem toz çıkardığını ve hem de gürültü yaptığını vurguladılar.

 
Gösterim : 1481
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553239, Bugün: 3182 kez ziyaret edilmiştir.