Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2019 Salı 19:59
CUMHURİYET HALK EVİ’NDE KURS KAYITLARI BAŞLADI
Kdz. Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halk Evi’nde 2019-2020 dönemine ilişkin kurs kayıtları başladı. Ücretsiz kurslardan yararlanmak isteyenler başvurularını doğrudan Merkez ve Kepez Cumhuriyet Halk Evi’ne gelerek yapabilecek.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın geçtiğimiz dönemlerde başlattığı, mesleki ve kültürel eğitimlere halkın ücretsiz ulaşabilmesini hedefleyen Cumhuriyet Halk Evi projesi yeni döneme hazır.

Merkez ve Kepez’de yer alan Cumhuriyet Halk Evi’nde gerekli bakım ve tadilatlar yapılarak 2019-2020 dönemine hazır hale getiriliyor. Müzik, fotoğraf, halk oyunları, tiyatro, seramik, sepet örme, elpek, aşçılık başta olmak üzere yeni dönemde bir çok konuda, oluşacak talebe göre kurslar açılacak. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, üniversiteye hazırlık, bilgisayar, okuma yazma gibi eğitime dönük kursların yanı sıra istihdam yaratıcı mesleki eğitim kurslarının geliştirilmesi için ilgili birimleri görevlendirdi.

Aynı şekilde kültürel birimi güçlendirecek, kişilerin beceri ve yeteneklerini geliştirebilecekleri, kentin sosyal yaşamına dahil edebilecekleri piyano, bağlama, gitar, üflemeli, vurmalı çalgılar gibi müzik kurslarına da ağırlıklı olarak imkan sağlanacak. Merkez Cumhuriyet Halk Evi'ndeki ana bina Müzik Okulu niteliğinde olacak.

Kurslardan faydalanmak isteyenler 316 24 60 – 319 07 15 nolu telefonlardan bilgi alabilecek, doğrudan Merkez ve Kepez’de bulunan Cumhuriyet Halk Evleri’ne başvurarak kayıt yaptırabilecekler.

SERTİFİKALI PROGRAMLAR İÇİN HALK EĞİTİM MERKEZİ'YLE İŞBİRLİĞİ...

Bu kurslar içindeki sertifikalı programlar Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek.

İşte açılması planlanan kurslar:

Sepet, Koro, Bağlama, Gitar, Piyano, Klarnet, Elpek, Mozaik-çini, Oyuncak, Tiyatro, Halkoyunları, Okuma Yazma, Üniversiteye giriş kursları, Yabancı dil eğitimi, Bilgisayar, Moda tasarım, Resim, Drama, Arıcılık, Budama-bahçecilik-fidan yetiştirme-aşılama, Seramik, Aşçılık, takı tasarım, Tığ-oya-nakış, Ahşap oymacılık ve boyama, mantar yetiştiriciliği, diksiyon, fotoğraf.

 
Gösterim : 1359
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552832, Bugün: 2775 kez ziyaret edilmiştir.