Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 01:25
Rüzgar ve Hortum Uyarısı!
Aralarında Zonguldak ve Düzce’nin de olduğu pek çok ilde sağanak yağışın etkili olabileceği, yağış anında ise kuvvetli rüzgar ve hortum riskinin olduğu bildirildi.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, gök gürültülü şiddetli sağanak yağış geliyor. Yağışla birlikte dolu ve hortum riskine karşı da uyarı yapıldı.

Açıklamada, yarın Trakya ve zamanla İstanbul'da başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların Perşembe günü Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de görülmesi beklendiği kaydedildi.

Uyarıda ayrıca, tahmin edilen yağışların Perşembe günü Marmara'nın doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) ve Batı Karadeniz'de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Bolu ve Karabük) Cuma günü ise Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyı ilçeleri) kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel, ani sel, su baskınları, dolu şeklinde yağış, yıldırım düşmesi, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşum risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır denildi.

 
Gösterim : 1249
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552456, Bugün: 2399 kez ziyaret edilmiştir.