Kayıt Tarihi: 3 Temmuz 2019 Çarşamba 19:50
İLK HACI KAFİLESİ EREĞLİ’DEN UĞURLANDI
Kdz. Ereğli’den kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek üzere yola çıkan ilk kafile dualarla uğurlandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi; “Sağlıkla gitmenizi, sağlıkla dönmenizi dört gözle bekleyeceğiz” dedi.

Türkiye’den bu yıl hacca gidecek olan ilk kafile Kdz. Ereğli’den dualarla uğurlandı. Amfi tiyatroda gerçekleştirilen uğurlama törenine Belediye Başkanı Halil Posbıyık, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve hacı adaylarının yakınları katıldı.

Ereğli Belediyesi din görevlilerinden Dr. Metin Avcı Kur’an tilaveti gerçekleştirdi. Müftülük din görevlileri tarafından ilahiler okundu. Hacıların yola çıkış duası ise Ereğli Belediyesi Din Görevlisi İzzettin Aşan eşliğinde gerçekleştirildi.

65 kişilik Ereğli kafilesini hac yolculuğuna götürecek olan Artur firmasının yetkilisi Halil İbrahim Demirbaş, hacıları dini vazifelerini eksiksiz olarak yerine getirip, sağ salim Ereğli’ye döndürmek için ellerinden gelen her gayreti göstereceklerini söyledi.

EREĞLİ’DE YAŞAYANLAR İÇİN DE DUA EDİN

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hacı adaylarına iyi yolculuklar dileyerek şunları söyledi:

“O mübarek topraklarda Türkiye için, İslam alemi için dua ederken, Ereğli’de yaşayanlar için de dua etmeyi unutmayın. Biliyorum ki Ereğli’den giden hacılarımız orada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecekler. Oturmalarıyla kalkmalarıyla, ibadetleriyle, kıyafetleriyle adeta biz Ereğli’den geliyoruz diyeceklerine inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Sağlıkla gitmenizi, sağlıkla dönmenizi dört gözle bekleyeceğiz. Bizlere dua etmeyi unutmayın diyor, hayırlı yolculuklar diliyorum.”

 
Gösterim : 1075
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644378, Bugün: 4363 kez ziyaret edilmiştir.