Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2019 Perşembe 21:24
İlçe Gençlik ve Spor, ne yapmaya çalışıyor? Patlak botla yarışa mı gidilir?
Ereğli Yelken Kulüp Optimist velilerinden İlçe Gençlik ve Spor serzeniş… Veliler kızgın ve şaşkın durumdalar...

Cumhurbaşkanlığı yazısına binaen 100 yıl kutlamaları programında Ereğli Yelken İhtisas kulubü olarak TYF(Türkiye Yelken Federasyonu)nun SAMSUNDA yapılacak olan yarışlarına 5 sporcu ile katılma kararından sonra sporcuları ve techizatlarını Samsun’a naklederken bir yığın sorun ve prosedürle uğraşan sporcular üstüne üstlük teknik emniyet botlarının da olmaması nedeni ile yarışlarda büyük zorluk yaşadılar.

Edinilen bilgilere göre yarışlar esnasında bir sporcumuz baygınlık geçirmiş, emniyet botumuzun olmaması dolayısı ile olaya müdahale gecikmiş ancak yine de minik sporcumuz hastaneye yetiştirilmiştir.

Bu olayın sorumlusu olarak İlçe Gençlik ve Spor’u göstererek yetkilileri göreve davet eden Ereğli Yelken Kulüp Optimist Velileri sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklama ile olaya dikkat çekmeyi başardılar.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklama şu şekilde;

“Cumhurbaşkanlığı yazısına binaen 100 yıl kutlamaları programında Ereğli Yelken İhtisas kulubü olarak TYF(Türkiye Yelken Federasyonu)nun SAMSUNDA yapılacak olan yarışlarına 5 sporcu ile katılmaya karar aldık ve tüm hazırlıklar yapıldı.

Daha önce kulübümüzde olan kurtarma botu gençlik ilçe mdl.tarafından alındığı için yazı ile yarışlar için verilmesini talep ettik. Bu aradada TYF sayın Cumhurbaşkanlığı talimatı gereği malzemelerimizi ve kurtarma botunu Ereğlide Samsuna nakletmek için trayler gönderdi. Gelen tıra tekneler yüklendi ve botun yüklenmesi için gençlik spora haber verildi.

Botun bulunduğu mevkii olarak bildirilen Erdemir plaj tesislerine TIR çekildi 3 saat beklenmesine rağmenhiç bir cevap ve yetkili gelmedi şöför geç kaldığını ve hareket edeceğini bildirdi. Bunun üzerine botu daha önce kulübümüzden alan yetkili kişi elinde bir tutanakla (muhtemelen kendisi yazmış) botu öyle teslim edeceğini söyledi. Bu arada yaptığımız incelemede botun hasarlı ve iki yerinden patlak olduğunu gördük. Bize bu halde tutanakla teslim etmeye çalıştılar ve tamir ettirildi binin dediler. Malzemeler yüklenmiş kafile yola çıkmış biz yarışlara bir gün kalmış botu almadık, alamadık. Botsuz gittik bu arada bize patlak ve hasarlı botu teslim etmek isteyen yetkili bir yerden haber bekliyorum o gelsin o zaman görüşeceğiz kulüp başkanı ile diye tehdit etti.

Neticede botsuz gidilen yarışta bir kız sporcumuz yarış esnasında bayıldı, botumuz olmadığından takip edemediğimizden sporcumuz 5 dakika denizde teknenin içinde baygın kalmış ve diğer kulüplerin antrenörleri tarafında fark edilerek komite botu ile hastaneye yetiştirilmiştir.

Ereğli'mizi temsil etmek için ellerinden geleni gerçekleştiren minik yelkenci çocuklarımız ve onların eğitimi için her fedakarlığı yapan Ereğli Yelken İhtisas Kulübü, elbette yalnız ve sahipsiz değildir. Durumun takibini ve gerekli mercilere iletilmesini her daim yapacağız...

Ereğli Yelken Kulüp Optimist Velileri

Not:Samsun'daki müsabakalarda madalyaları ve cefâkar eğitmenleriyle Ereğlimizin minik denizcileri. (Seyir güvenlikleri, misafir olunan yabancı bir botla sağlanılmaya çalışılmıştır).

 
Gösterim : 1607
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21635100, Bugün: 4608 kez ziyaret edilmiştir.