Kayıt Tarihi: 2 Kasım 2018 Cuma 19:39
Su çok ılık, Ereğli’de Deniz Sezonunu Daha Kapatmadılar!
Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla, “Pastırma Yazı” devam ederken, bazı vatandaşlar bu havaları farklı şekilde değerlendiriyor.

Haber: Timuçin ÖZAT

Yurt genelinde özellikle 1 haftadır ortalamaların üzerinde olan sıcaklıklar, Zonguldak ve ilçelerinde de etkili oluyor. Özellikle öğlen saatlerinde termometreler 21, 23 derecelere kadar çıkıyor. Deniz suyu sıcaklığı da 17,18 derecelerde seyrediyor.

1-2 Kasım (Perşembe-Cuma) Karadeniz Ereğli ilçesinin Bozhane mevkisinde, Mendirek’te bir arkadaş grubu deniz ve güneşin keyfini çıkardı. Öğlen saatlerinde denize giren vatandaşlar, yaklaşık yarım saat yüzdükten sonra güneşlendi. Suyun mevsime göre ılık olduğunu belirten Cengiz Güzel, “Bazen arkadaşlarla buraya gelip yüzüyoruz. İki, üç saat piknik tarzında vakit geçiriyoruz. Deniz sezonu bizim için uzun sürüyor. Eylül ve Ekim aylarında da buradan denize girdik. Kasım ayında genelde sezonu kapatırdık ancak bu günlerde su çok ılık. Güneş gayet ısıtıcı. Yüzerken ve denizden çıktıktan sonra hemen kurulanıyoruz ve güneşleniyoruz. Hiç üşütmüyor” dedi.

YAKINDA YAĞIŞ YOK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre, sıcaklıklarda önümüzdeki günlerde biraz azalma olsa da, 1 hafta daha ortalamaların üzerinde olacağı tahmin edilirken, bu süreç içerisinde gece ve sabahları az bulutlu-puslu, serin-soğuk havaların etkili olacağı açıklandı.

 
Gösterim : 1955
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21632821, Bugün: 2329 kez ziyaret edilmiştir.