Kayıt Tarihi: 17 Temmuz 2018 Salı 20:39
Ereğli TSO da 'Yapılandırma Kanunu' anlatıldı
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nda düzenlenen toplantıda 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu anlatıldı.

Kdz.Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İlçe Müdürü Mustafa Şengül, Kdz.Ereğli TSO toplantı salonunda 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu’na ilişkin üyelere ve ilçedeki mali müşavirlere yönelik bilgilendirmede bulundu.

Toplantıda ilk sözü alan Vergi Dairesi Müdürü Muharrem Gövce, Kanun kapsamının 31 Mart 2018 tarihi esas alınarak düzenlendiğini belirterek, vergiler için bu tarihten önceki vergilendirme dönemlerinin kapsama girdiğini söyledi.

Gövce, söz konusu kanunun amacının vatandaşın kamuya olan borç yükünün azaltılarak, taksitler halinde ödenmesine imkan verilmesi olduğunu ifade ederek, bu kanundan faydalanmak için başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerektiğini kaydetti.

Kanun kapsamında yapılandırılmış borçların ilk iki taksitinin süresinde ödenme şartı bulunduğunu dile getiren Gövce, bir takvim yılında en fazla 2 taksitin ödenmeyebileceğine dikkat çekerek, “süresinde ödenmeyen taksit, son taksiti izleyen ayın sonuna gecikme zammı oranında geç ödeme zammı ile ödenebilir. Cari dönem ödeme şartında da bir takvim yılında en fazla iki defa ihlal hakkı verilmektedir.”dedi.

Taksitli ödemelerde 6,9,12,18 taksit seçeneklerinin olduğunu kaydeden Gövce, ödemenin peşin yapılması halinde ise Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90’nından vazgeçileceğini, kapsama giren idari para cezalarından yüzde 25 oranında indirim yapılacağını, sadece Yİ-ÜFE’den oluşan alacaktan yüzde 50 oranında indirim yapılacağını söyledi.

SGK İlçe Müdürü Mustafa Şengül’de yasanın SGK’yı ilgilendiren kısmı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam etti.

Toplantıyı TSO Başkanı Arslan Keleş, TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, SGK Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı, TSO üyeleri ve ilçede görev yapan mali müşavirler takip etti.

 
Gösterim : 3577
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21547738, Bugün: 1843 kez ziyaret edilmiştir.