Kayıt Tarihi: 6 Temmuz 2018 Cuma 21:38
Keleş; “Amacımız şehrimizin ihracat gücünü artırmak”
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nda Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) için tanıtım toplantısı yapıldı. TSO Hizmet Binasındaki Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıyı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve yönetim kurulu üyeleri ile Oda üyeleri takip etti.

KELEŞ, “AMACIMIZ ŞEHRİMİZİN İHRACAT GÜCÜNÜ ARTTIRMAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Arslan Keleş, şehrin gelişimine katkı sağlamak ve zayıf olunan ihracat ayağını güçlendirmek adına Ekonomi Bakanlığının açmış olduğu URGE programına proje hazırladıklarını ifade etti ve “İnşallah amacımız şehrimizdeki var olan ihracat gücünü daha da artırmak, çeşitlendirebilmek, ihracat yapılmayan yerlere ihracat yapmak ya da yeni ihracat noktaları bulabilmek. Bununla ilgili bir takım noksanların olduğunu biliyoruz. Odamızın bu konuda almaya çalıştığı bir takım önlemler var.”dedi.

YİĞİT, “BU İŞİN MERKEZİ EREĞLİ OLACAK”

Proje Koordinatörü Mustafa Yiğit, projenin Ekonomi Bakanlığının teşviki ile hazırlandığını ve Zonguldak TSO, Kdz.Ereğli TSO, Devrek TSO, Çaycuma TSO, Düzce Ticaret Borsası, Düzce TSO ve Akçakoca TSO’nun katılımıyla hayata geçeceğini söyledi.

Yiğit, devletin ihracatı arttırmak için her türlü desteği sağladığını ve URGE projesi için de destek miktarının program başına 150 bin Dolar olduğunu ifade ederek, desteklenen faaliyetlerin ise ‘ortak pazar araştırmaları, ‘pazar ziyaretleri’, ‘ticaret heyetleri’, ‘yurt dışı fuar ziyaretleri’, ‘eşleştirme faaliyeti’ ve ‘küme tanıtım faaliyetleri’ olduğunu belirtti.

Proje ile ilgili iki ofis oluşturmayı planladıklarını dile getiren Yiğit, “Ereğli bu işin merkezi olacak. Düzce ve Ereğli bütün koordinasyonları birlikte yürütecekler. Burada ofislerimiz olacak. İstediğiniz zaman ofislere gelip bilgi alabileceksiniz, telefon edebileceksiniz. Yabancı dil sorunu nedeniyle müşterilerinizle iletişime geçememeniz durumunda da yardımcı olunacak. Hedefimiz sisteme katılanların yurt dışından sürekli müşteri kazanmalarını sağlamak.”diye konuştu.

Yiğit, daha sonra soru-cevap şeklinde katılımcılara bilgi verdi.

 
Gösterim : 3109
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21662349, Bugün: 2864 kez ziyaret edilmiştir.