Kayıt Tarihi: 2 Temmuz 2018 Pazartesi 21:14
UYSAL için Yolun Sonu mu?
24 Haziran erken genel seçimlerinden sonra Türkiye tam anlamı ile "Yenilenme" sürecine de girmiş oldu. Ülkedede seçmenin ilk defa tanışacak olduğu yeni başkanlık sistemi oluşturulmaya başlanacağı sırada halk yakın zamanda yerel seçimlerle bir kez daha sandık başına geçecek.

29 Mart 2014 yerel seçimlerinde bağlı bulunduğu CHP'den istifa ederek AK Parti'den Belediye Başkanı adayı olan ve çok az bir farkla seçimi kazanan Opr. Dr. Hüseyin UYSAL'ın bu seferki seçimlerde işi zor gibi görülüyor.

4 YILLIK İCRAATİNDE KAYDA DEĞER BİR ŞEY YOK

4 yıllık icraatı sırasında Ereğli'de kayda değer bir hizmet üretemeyen, iktidarın gücünü ilçede yansıtamayan UYSAL'a gerek partisinden gerekse de seçmen kitlesinden yeterli destek olmadığı gözlemleniyor.

24 Haziran erken genel seçimlerini koltuğunu sağlamlaştırmak adına bir şans olarak gören UYSAL, ilçe merkezinde aldığı oylara bakıldığında bunu gerçekleştirememiş olarak görülüyor.

AK PARTİ; UYSAL'A CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETTİ

24 Haziran seçimlerinde Ereğlili bir milletvekili adayının AK Parti sıralamasında yer verilmemesi Zonguldak'ta "Ereğli AK Parti'ye oy vermez" endişesinin oluşmasını sağlaması ile seçimlere bir ay kala teşkilat özellikle Ereğli'de yoğunlaştı. Hatta Cumhurbaşkanı Sn. Tayyip ERDOĞAN miting düzenledi, başdanışman Saadet Oruç defalarca Ereğli'ye gelerek bu olaya omuz vermek adına çaba gösterdi.

CHP'Lİ BİR BELEDİYE'DE OLMASINA RAĞMEN ALAPLI'DA GÖRÜLEN OY PATLAMASI'NI UYSAL ONCA DESTEĞE RAĞMEN EREĞLİ'DE BAŞARAMADI!

Bütün bu çabaların altında yatan AK Partili bir belediye olmasına rağmen Hüseyin UYSAL'ın bu süreçte bölgede toparlayıcı bir unsur olamayacağı görüşü idi. Oysa Ereğli ile aynı pozisyonda olan ancak CHP'li bir belediyeye sahip Alaplı'ya bu kadar destek yapılmamasına rağmen Alaplı AK Parti adına ülke geneli ortalamasının çok üzerinde oy toplayarak adeta bir oy patlaması yaşadı.

KENDİ MECLİSİ'NİN YARISI İLE KAVGALI, YEREL SEÇİMLERDE İŞİ ÇOK ZOR!

Bunca olumsuzlukların yanı sıra kendi meclisinin nerede ise yarısı ile kavgalı olan, bir çok bütçeyi çoğunluğun kendisinde olmasına rağmen çıkaramayan Ak partili başkan UYSAL'ın önümüzdeki yerel seçimlerde işi zor gibi görülüyor.

Ayrıca bir çok kökten AK Partili yeni belediye başkan adaylarının da şimdiden kamuoyu yaratmak adına çalışmalara başlaması, 4 yıldır kentte dişe dokunur bir projenin gerçekleştirilmemesi, oy kaybı gibi unsurlar karşısında kamuoyu tarafından "mevcut Belediye başkanı Hüseyin UYSAL için artık yolun sonu gözüktü " şeklinde tespitler yapılıyor.

 
Gösterim : 3351
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672728, Bugün: 2433 kez ziyaret edilmiştir.