Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2018 Çarşamba 16:14
MEĞER NE ÇOK EREĞLİ SEVDALISI VARMIŞ!
24 Haziran Genel seçimlerinde ülke genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de siyaset kazanları kaynamakta, vekil adayları kısa zaman diliminde “0y” devşirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Hemen hemen her partinin vekil adayları canla başla partileri ve kendileri için oy yarışında ipi göğüslemek adına seçime son birkaç gün kala seçmen kitlesi ile daha çok haşır neşir olma yolunu tercih ediyor.

Özellikle AK Parti’nin Ereğlili bir adayının bulunmadığı vekil listesindeki gediği kapatmak adına Ereğli seçmenini ikna etmek adına sürekli bu bölgede ağır topları ile dolaşmaları parti içinde bir sıkıntının da işareti olarak gözlemleniyor.

AK PARTİ YAPILAN SİSTEM HATASINI MI TELEFİ ETMEYE ÇALIŞIYOR!

Karadeniz Ereğli’yi son 15-20 günden bu yana adeta mesken tutan Cumhurbaşkanı başdanışmanı Saadet ORUÇ hanımefendiden tutunda nerede ise burada yatıp kalkacak olan Ak Parti birinci sıra adayı Polat TÜRKMEN, yine 2. Ve 3. Sıra adayları Ahmet ÇOLAKOĞLU, Hamdi UÇAR ve AK Parti Zonguldak il başkanı Zeki TOSUN’un bu derece depreşen Ereğli aşkının altında yatan gerçeği aslında bu yöre insanı çok iyi biliyor.

“EREĞLİLİ ADAY YOK, AK PARTİYE OY YOK” MU?

Zonguldak’ta AK parti vekil sıralaması yapılırken, hem Ereğli hem de Alaplı gibi oy bakımından zengin sayılabilecek bu iki ilçenin yok sayılması aslında bardağın taşmasına yetmişti bile. İçten içe yöre halkı bu olaya reaksiyon göstermeye başlayınca AK Partili yöneticiler aslında bu hamleleri ile ne kadar büyük bir riske girdiklerini fark etmiş oldular.

Durumun bu kadar vahim olduğunun farkına varılmasından sonra çözüm arayışına giren AK Partililer, yöreye Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere çıkarma yapılmasına karar verdiler.

Cumhurbaşkanı ile bir ivme yakalansa da bunu da yeterli görmeyen üst akıl grubu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Saadet ORUÇ’tan tutunda kim var kim yok Ereğli’ye taşıdılar.

Hatta Polat TÜRKMEN kendi seçim bölgesini bırakıp nerede ise Ereğli’yi mesken tuttu!

MEĞER NE ÇOK EREĞLİ SEVDALISI VARMIŞ!

Bu kadar yoğun bir teveccüh karşısında ilgi bombardımanına yakalanan Ereğli seçmeni bu durumdan çok memnun ama.

“Meğer ne kadar çok sevenimiz varmış, ne kadar çok Ereğli sevdalısı varmış da biz bilmiyormuşuz” demekten kendilerini alamıyorlar!

Ancak sormadan, birkaç cümle eklemeden de duramıyorlar;

DAHA ÖNCELERİ NERELERDEYDİNİZ?

Öncelikle bu yöreden 1 vekil adayı bile gösterilmezken nerelerdeydiniz?

Bizler “İL” olalım diye yıllardır haykırırken nerelerdeydiniz?

Üniversite yerimiz elimizden uçup giderken nerelerdeydiniz?

Tersanelerimiz çalışmıyor! Ereğli göç verirken, Ereğli çocuğu Gurbet’le imtihan olunurken nerelerdeydiniz?

Kandilli’de ocaklar bir bir kapanırken nerelerdeydiniz?

Sahi bu güne kadar nerelerdeydiniz?

 
Gösterim : 2439
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672950, Bugün: 2655 kez ziyaret edilmiştir.