Kayıt Tarihi: 11 Haziran 2018 Pazartesi 19:17
MÜFTÜOĞLU; “Köylü vatandaşımız artık isyan noktasında”
24 Haziran Erken Genel Seçimleri’nda İYİ Parti’den 2, sıra adayı olarak çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren Batu MÜFTÜOĞLU, yaptığı seçim gezileri esnasında köylülülerin artık isyan noktasında olduğunun altını çizerek bu konuda bir basın açıklaması yaptı. MÜFTÜOĞLU’nun açıklaması şu şekilde;

"24 Haziran Erken Genel Seçimleri'nde bölgemizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edebilmek gayesi ile sandık mücadelesine giren her milletvekili adayı, gittikleri köylerde temel sorun olarak yol konusunu gündeme getiren vatandaşlarla karşılaşıyor.

Aday listelerinin belli olduğu 21 Mayıs gününden bu yana, İYİ Parti Milletvekili Adayı olarak ben de birçok köyümüze ziyaretlerde bulundum ve dile getirilen bu sorunun en yakın tanıklarından biri oldum. Günlerdir de, yaptığım açıklamalarla, başta bağlantı yolları ve tarım arazilerine giden yollar olmak üzere, yaşanan sıkıntıların boyutlarının tahminlerin çok çok üzerinde olduğunu ısrarla vurguldım.

Geçtiğimiz gün, bizim hatırlattığımız bu soruna, Karadeniz Ereğli'nin Ormanlı Beldesi'ne bağlı Sarıkaya Köyü'nün sakinleri, yaptıkları bir eylemle ses verdiler.

Köylü vatandaşımız artık isyan noktasında.

Yıllardır ve özellikle de her seçim döneminde kendilerine verilen sözlerin bir türlü yerine getirilmemiş olmasından dolayı da sinirliler.

Ormanlı Beldesi'nin de tüm köylerinde açıkça görülen ve ne hikmetse onarımları ve yenilenmeleri için tek bir gayret dahi gösterilmeyen bu soruna kayıtsız kalmayarak tepkilerini ortaya koyan Sarıkaya Köyü insanına, aslında hepimizin teşekkür etmesi gerekiyor. Çünkü onlar, yaşanan türlü sıkıntılar karşısında susmayı değil haykırmayı tercih ettiler ve demokratik tepkilerini ortaya koydular. Ancak, gerek bölgedeki taş ocağının varlığı gerekse de yolların bozukluğu sebebiyle yıllardır toz-duman içinde hayatlarını sürdüren bu insanların ortaya koyduğu kitlesel tepkiye, hiçbir siyasi partinin ve parti yöneticisinin destek vermemesi ve yorum getirmemesi koskocaman bir ayıptır. Bu ayıptan, verdikleri sözleri yerine getiremeyen iktidar partisinin yönetici ve adaylarının, varandaşımıza cevap vermek yüzlerini kızartacağı için kendilerini muaf görmeleri doğaldır. Ancak bu durum, AKP yöneticilerini sorumluluktan kurtarmaya yetmez, yetmeyecektir.

Her seçim döneminde seçmenin karşısına, şu kadar duble yol yaptık, sözleriyle gelenlerin, bu milleti toz içinde bırakıp hala aynı içi boş vaadleri vermeleri işgüzarlıktan öteye geçmemektedir. Özellikle Ereğli kent merkezi ve köylerinin insanları, bu vaadlere artık kanmayacaklarını göstermeye başlamışlardır.

Tarımı bitme noktasına gelmiş, göç vermeye başlamış, alım gücü düşmüş, işsiz nüfusu artmış köylerimiz, çağdaş yaşamın gerektirdiği yaşam standartları ve olanakları içinde yaşamak istiyor. Çok şey mi istiyorlar?

Köylerimiz;

İş istiyorlar,

Ekmek istiyorlar,

Aş istiyorlar,

Yol istiyorlar,

Huzur istiyorlar.

AKP iktidarının, vatandaşımıza bunları verecek gücü kalmamıştır.

Sarıkaya Köyü de, diğer köylerimiz de artık yalnız değildir.

Vatandaşımız artık çaresiz değildir.

Çünkü İYİ'ler geliyor.

Bizler, Genel Başkanımız Meral Akşener'in ellerinde ve tecrübesinde gelişen ekonomik ve sosyal kalkınma programıyla, köylerimizin sorunlarını ortadan kaldıracağız.

Bu düşüncelerle, diğer siyasilerin söylemekten utandıkları cümleyi haykırıyorum. Sarıkaya Köyü yalnız değildir. Köylerimiz yalnız değildir. Köylülerimiz çaresiz değildir. Bu kitlesel tepki eylemine hayat veren Sarıkaya sakinlerini bir kez daha kutluyor ve bu çığlığın toplumumuzun her kesimine örnek olmasını diliyorum."

 
Gösterim : 1961
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548315, Bugün: 2420 kez ziyaret edilmiştir.