Kayıt Tarihi: 5 Haziran 2018 Salı 23:53
5 HAZİRAN “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” KUTLU OLSUN
5 Haziran Dünya Çevre Günü ile alakalı Kdz Ereğli Tarih Doğa Ve Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın EROL bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada çevrenin önemine de değinen EROL şunları söyledi;

“Birleşmiş Milletler Örgütü‘nün, 1972 yılında İsveç‘in başkenti olan Stockholm‘de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin "Dünya Çevre Günü" olması oybirliği ile kabul edilmiştir. İlgili tarihten bu yana çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, tüm çevresel sorunlara halkın katılımını sağlayabilmek amacıyla dünya genelinde çeşitli etkinliklerle "Dünya Çevre Günü" kutlanmaktadır.

Dünya Çevre Günü "Sadece bir Dünya var." sloganı temeline dayanmaktadır. Bununla birlikte, Birleşmiş Milletler Örgütünün 2010 yılını "Biyolojik Çeşitlilik Yılı" ilan etmesi üzerine dünya üzerindeki biyoçeşitliliğin korunmasına dikkat çekmek üzere 2010 yılında Dünya Çevre Günü‘nün konusu "Birçok Tür, Bir Tek Gezegen, Bir Tek Gelecek" olarak belirlenmiştir. Ülkemizi ilgilendiren çevre sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımızı umut ederek gelecek nesillere temiz hava, temiz toprak, temiz su bırakmanın vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatmak isteriz.

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN…”

 
Gösterim : 2264
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640255, Bugün: 240 kez ziyaret edilmiştir.