Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2018 Pazar 21:50
TSO’da İpi Arslan KELEŞ Göğüsledi
Karadeniz Ereğli’de Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimlerinde oy oyların sayım işlemi tamamlandı. Seçime giren adaylardan arasında TSO meclisine en fazla üye sokmayı başaran Arslan Keleş’in sarı listesi oldu. Keleş, seçimin ardından yaptığı ilk değerlendirmede, “biliyorsunuz bu iki kademeli bir seçim. İlk kademe gerçekleşti, bundan sonraki aşamaya bakacağız. Hepinizden, bize oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Herkesi yeterince meşgul ettik. Bundan sonra inşallah Ereğli’yi güzel günler bekliyor” dedi.

Büyük Anadolu Otel Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen seçimler öncesinde seçimlere giren üç grup otelin önünde stant kurdu. Sabah 09.00 itibarıyla oy kullanma işlemine geçildi. Seçimler esnasında salonda güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Saat 17.00 itibarıyla oy kullanma işlemi tamamlandı. Daha sonra İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, oyların sayımına geçti.

Oylama sonucunda, Arslan Keleş 3, Sertan Yalçın 3, Niyazi Özcan grubu da 1 grupta seçimi kazanmayı başardı. Grupların TSO Meclisi’nde elde ettiği sandalye sayısı ise Arslan Keleş 9, Sertan Yalçın 8, Niyazi Özcan grubu ise 3 sandalye olarak gerçekleşti. Ancak adaylardan Niyazi Özcan, seçime girdiği grupta başarılı olamayınca, TSO meclisine giremedi.

Bilindiği gibi, Ereğli TSO’da 7 meslek grubunda organ seçimleri gerçekleştiriliyor. Meslek gruplarından seçilenler TSO meclisini oluşturacak. Meclis de ilk toplantısında başkan, meclis başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek.

KELEŞ’İN LİSTESİNDEN KAZANANLAR

Öte yandan seçim sonuçlarına göre Arslan Keleş’in sarı listesi Gıda grubu olan 1. Nakliye grubu olan 4. Ve Hizmet grubu olan 6. Grupta seçimi aldı.

Keleş’in listesinin kazandığı Gıda grubunda Tanyıldız Grup Dayanıklı Tüketim Malları, Özdemirler İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Öz Üçler Gıda bulunuyor. Keleş bu grupta 80 oy alırken, Sertan Yalçın 57, Niyazi Özcan grubu ise 25 oy aldı. Bu grupta 3 oy boş veya geçersiz sayıldı.

4. Grupta Keleşsan Keleşler Otomotiv, Çemsan Lojistik Metal,Topaloğlu Tur Turizm Taşımacılık firmalarının temsilcileri mecliste temsil edilecek. Bu grupta Arslan Keleş’in sarı listesi 86, Sertan Yalçın’ın mavi listesi 85, Niyazi Özcan’ın beyaz listesi ise 62 oy aldı. Bu grupta seçime giren Arslan Keleş gruptan çıkmayı başarırken, Niyazi Özcan seçilemedi. Bu grupta 3 oy geçersiz sayıldı. Bu grupta, listelerde bazı isimlerin fazladan oy alması bazılarının da çizik yemesi nedeniyle ikinci kez sayıldı. Keleş’in bu gruptaki üyeliklerin tamamını aldığı ikinci sayımdan sonra anlaşıldı.

6. Grupta ise Çilek Altın Ve Döviz, Keleşler Sigorta Aracılık, Foga Pastahane bulunuyor. Bu grupta Arslan Keleş 88, Sertan Yalçın 86, Niyazi Özcan ise 43 oy aldı. Bu grupta 1 oy geçersiz olarak kullanıldı. Keleş bu sonuçla 9 meclis üyesi elde etti.

YALÇIN’IN LİSTESİNDEN KAZANANLAR

Sertan Yalçın’ın kazandığı İmalat Sanayi grubu olan 2. Grupta, Tat Metal Çelik, Çakıray Yapı,SDÇ Sertaş firmaları mecliste temsil edilecek. Bu grupta ise oylar şöyle gerçekleşti. Sertan Yalçın 109, Arslan Keleş 58, Niyazi Özcan 36.

Yalçın’ın seçimi kazandığı Perakende grubu 5. Grupta ise Sesliler Kuyumculuk, Tim Tek Yapı, Sibel’s tekstil mecliste temsil edilecek. Sertan Yalçın bu gruptan meclise giriyor. Bu grupta Sertan Yalçın 82, Arslan Keleş 65, Niyazi Özcan ise 41 oy aldı.

Yalçın’ın seçimi kazandığı diğer bir grup olan Sac Ticareti 7. Grupta ise Koşunlar Demir Çelik, Beyçelik Saç Tic. Kdz. Ereğli Yıldız Demir firmaları bulunuyor. Ancak bu üç firmadan ikisi mecliste temsil edilme hakkı kazandı, zira 7 grup TSO meclisinde üye sayısının azlığı nedeniyle 2 üye seçilebiliyor. Bu grupta Sertan Yalçın 47, Arslan Keleş 16, Niyazi Özcan ise 37 oy aldı.

BEYAZ LİSTE İNŞAAT GRUBUNDA…

Niyazi Özcan’ın kazandığı, İnşaat Grubu olan 3. Grupta Türkler İnşaat, Ataoğlu Turizm, Yeni Yapı İnşaat bulunuyor. Niyazi Özcan, seçime girdiği Nakliye Grubunda sarı liste kazandığından meclis üyeliğine seçilemedi.

KELEŞ’TEN İLK DEĞERLENDİRME

Sayım sonuçlarına göre Arslan Keleş TSO Meclisine 9 üye sokmayı başardı. Sertan Yalçın 8, Niyazi Özcan’ın grubu ise 3 üyeyle yeni dönemde TSO meclisinde temsil edilecek.Seçimin ardından Keleş grubu sevinç gösterileri ile kutlamalar yaparken, Sertan Yalçın ve Niyazi Özcan grubu suskun kaldı.

Seçimlerden 1. Çıkmayı başaran Arslan Keleş, seçimin ardından taraftarlarının kutlamalarını kabul etti. Keleş, basın mensuplarına yaptığı ilk değerlendirmede şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi 3 ekip grup olarak bu yarışa katıldı. 3 grup da meclis üyesi çıkarttı. 9 meclis üyesi biz çıkarttık. 8 Meclis üyesi mevcut yönetim çıkardı. 3 de Niyazi Beyin grubu çıkardı. Herkese hayırlı olsun, kazanan Ereğli olsun. Bundan sonra biliyorsunuz bu iki kademeli bir seçim. İlk kademe gerçekleşti, bundan sonraki aşamaya bakacağız. Hepinizden, bize oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Herkesi yeterince meşgul ettik. Bundan sonra inşallah Ereğli’yi güzel günler bekliyor.”

Keleş ve arkadaşları daha sonra seçimin yapıldığı Büyük Anadolu Otel’den ayrıldı.

 
Gösterim : 3126
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553442, Bugün: 3385 kez ziyaret edilmiştir.