Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2022 Cuma 17:39
Kaymakam YAPICI’dan 15 Temmuz Açıklaması
Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın Mehmet YAPICI “ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ” dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

Kaymakam YAPICI’nın; “Milletimiz tıpkı 723 yıl önce Söğüt’te, 569 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırarak, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 107 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır.” dediği açıklamanın tam metni şu şekilde;

“Ülkemizin karşı karşıya kaldığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihe geçen destansı bir mücadele ile bertaraf edilişinin altıncı yıl dönümünde büyük bir gururu aynı zamanda büyük bir hüznü bir arada yaşıyoruz.

Söz konusu vatan olunca dün nasıl Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda milletimiz 7 düvele karşı koyup destanlar yazmışsa, 15 Temmuz’da da aynı ruh ve aynı inançla kurşunlara ve tanklara kendisini siper ederek yeni bir destan yazmıştır. Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir.

Milletimiz tıpkı 723 yıl önce Söğüt’te, 569 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırarak, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 107 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır.

İnanıyoruz ki kalbi, aklı ve ruhu aydınlık Yüce Türk Milleti her geçen gün daha da güçlenerek Türk Bayrağını, sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkesi, devleti, milleti ve bayrağı uğrunda bir an bile düşünmeden canlarını feda eden Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

 
Gösterim : 606
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553227, Bugün: 3170 kez ziyaret edilmiştir.