Kayıt Tarihi: 11 Şubat 2021 Perşembe 19:03
KAR YAĞIŞI İÇİN UYARI
Meteorolojik tahminlere göre Pazar gününden itibaren ilçemizde yoğun kar yağışı beklenmektedir. Kar yağışının uzun süreceği beklendiğinden, vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli tedbirleri almalarında fayda vardır.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı yoğun kar yağıyı tahminleriyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme açıklaması yayımladı. Kaymakamlık, Koronavirüs salgını ile mücadelenin Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Kdz.Ereğli İlçemizde de tüm hızıyla devam ettiğine vurgu yaptığı açıklamasında; “Geçtiğimiz aylarda edindiğimiz tecrübeler ile başta kontrol edilebilen az vaka sayısı, maske mesafe ve temizliğe dikkat edilmemesi ile kısa bir zamanda yüksek rakamlara çıkmaktadır. Bu ise uzun vadede yoğun bakım ve vefat sayılarının artmasına sebebiyet vermektedir.”

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu açıklamasına şöyle devam etti: Öte yandan sokağa çıkma kısıtlamaları, hastalık ile mücadele son derece faydalı olmakla birlikte son zamanlarda üretim, imalat ve zorunlu ihtiyaçların karşılanması yanında, gezme, ziyaret gibi saiklerle uyulmadığı üzülerek tespit edilmiştir. Muafiyetlere, ekonomik olarak üretimin ve hizmetlerin aksamaması ve vatandaşlarımızın ikametlerine en yakın noktadan ihtiyaçlarını karşılamak maksadı ile izin verilmektedir. Bu maksatla denetlemelere önümüzdeki dönemde ağırlık verilecek olup, vatandaşlarımızın müeyyidelere maruz kalmamaları için dikkat etmelerinde fayda vardır. Unutulmamalıdır ki, koronavirüsten en kısa zamanda kurtulmamız için vatandaşlarımızın kurallara dikkat etmeleri ve birbirlerini de uyarmalarında büyük fayda vardır. Ayrıca, meteorolojik tahminlere göre Pazar gününden itibaren ilçemizde yoğun kar yağışı beklenmektedir. Bu nedenle; Kamu kurumlarımız ve belediyelerimiz gerekli hazırlıkları yapmışlardır. Kar yağışının uzun süreceği beklendiğinden, vatandaşlarımızın da bu konuda gerekli tedbirleri almalarında fayda vardır. Bu süreçte 24 saat çalışma esasına göre hizmet edilerek, yoğun kar yağışı can ve mal kaybına sebebiyet verilmeden atlatılması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları zorlukları, Acil telefon numaralarına ivedi bildirmelerinde fayda vardır.

 
Gösterim : 807
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21641819, Bugün: 1804 kez ziyaret edilmiştir.