Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 17:50
EREĞLİ’Yİ HAYIRSEVERLER TAŞIYOR; Kaymakan ÇORUMLUOĞLU Üniversite İçin Babayiğitler Bekliyor.
ÇORUMLUOĞLU: Hani Cumhurbaşkanımız dedi ya 5 tane babayiğit istiyorum, eğer burada fakülte yapacak babayiğitler varsa biz buradayız.

Kdz. Ereğli Kaymakamı düzenlediği basın toplantısında eski hastane binalarının fakülteye dönüştürülmesiyle ilgili süreci de anlatırken, Ereğlili olup Bodrum’da yaşaşan Ahmet Erman’ın 4 milyon TL bağışladığını, Zühal Yılmaz, Nurdan-Orhan Oğuz, Erdemir ve Türk-Metal’in dışında 4-5 bağış severin daha sırada olduğunu açıkladı. Çorumluoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: C

UMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞDANIŞMAN ORUÇ'A TEŞEKKÜR

Askeri alanın alınması konusunda Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Buraya geldiği mitingde yatay bir mimari ile oraya fakülteler yapılacağı müjdesini vermişti. Biz 3 katlı bir yapı ile de bunu şekillendirdik. Bu anlamda Başdanışman Saadet Oruç'a da teşekkür ediyorum. Çünkü bu çalışmada Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşma konusunda desteğini de gördük. MAÇ BİTER! Burada kalan eser Ereğli’nin eseri. Üniversite sizin için bir hayal. 5 yıldır 6 yıldır gündemde bu fakülte meselesi doğru mu? Yani bunu o yaptı bu yaptı şeklinde kimsenin darılacak gücenecek bir noktası yok. Maç biter tarih neticeyi yazar. Şuanda bizim fakültelerimiz var mı? Bunu ne anlatırsanız kime ne anlatırsanız anlatın, bunun bir sonucu yok arkadaşlar.

YURTLARDA KONTENJAN DÜŞÜYOR

Üniversite, fakülteler burada olmadığı için şuan yurtlar ekonomik krizde. Özellikle devlet yurdu açıldıktan sonra kız yurtlarında ciddi bir ekonomik fakirleşme oldu. Ben geçen 3 tane yurt gezdim, emniyette yer bulmak için 3 tane yurt gezdim 100 olan kontenjanlarının şaşırarak 40’a düştüğünü gördüm. Bu kolay bir şey değil arkadaşlar, bu kirayı ödüyorsunuz öğrenci 100’den 40’a düşüyor. Bunu çevirmek çok kolay değil. Şimdi burada devlet KYK yurt açsın mı evet açsın. Neden? Çünkü KYK’da herkesin parası yok özel yurtlarda kalacak şekilde ama burada üniversite öğrenci sayısını arttırmadan bu pastayı büyütemiyorsunuz. Biz pastanın dilimlerini küçültelim, böyle bir şey yok önce pastayı büyüteceğiz. Pastayı büyütmek nedir? Buraya fakülte verip, buradaki pastayı büyütmek. Bunun ana temeli budur.

4 MİLYON TL BAĞIŞ

Şimdi yarın Ahmet Erman diye bir arkadaşımız var, rahmetli Necla Erman sanırım annesi Zuhal Hanımın kardeşinin oğlu bu akşam buradalar, yarın valilikte bir protokol imzalayacağız, o protokolle de fakülteler münhasır katkıda bulunmak üzere 4 milyon TL bağışta bulundu.

HABERİM YOK DİYENLER VAR

Erdemir’in fakülteler konusunda bir sözü var. Benim iki üç tane daha hayırsever ki Zuhal Hanım bunlardan bir tanesi Nurdan-Orhan Oğuz bir tanesi Metal İş Sendikası bunlardan bir tanesi karşılıklı ilişki yürüttüğüm 3-5 kişi daha var. Biz bunu bir imece şeklinde yapacağız. Yine buradan geniş basınla duyurmayı uygun görüyorum, bizim ulaşamadığımız ben de yardım yapardım bana söylemediniz haberim yok diyen arkadaşlar var ise hani Cumhurbaşkanımız dedi ya 5 tane babayiğit istiyorum, eğer burada fakülte yapacak babayiğitler varsa biz buradayız. Vali bey de burada, protokol konusunda da uzmanlaştık zaten çünkü kendi okullarımıza da protokoller yapıyoruz, biz hiç kimsenin ayağına gitmekten erinmeyiz. Ben Ahmet Erman’la Bodrum’da görüştüm, işi gücü bıraktım Bodrum’da Ahmet Erman ile görüştüm, 4 milyon Lira bağışın görüşmelerini yaptım. Tekrardan söylüyorum Nurdan-Orhan Oğuz, şuanda görüşme yaptığım Zuhal Hanım, Zuhal Yılmaz hanımefendi eski hayırseverlerimizden şuanda görüşme yaptığım Metal İş Sendikası bunun yanında Erdemir zaten yazdığımız ve bizden maliyet ve proje bekleyen kurumlarımızın içerisinde.

EREĞLİ’DE KURMAYA ÇALIŞTIĞIM DÜZEN VAR

Fakültenin bir şekilde arkadaşlar, temelini atacağız ve yürüyeceğiz. Çünkü temel atmadan yürünmüyor. Artık öyle mi olacaktı, böyle mi olacaktı, ön plana o mu çıkacaktı bu mu çıkacaktı lütfen böyle bir şeye ben girmiyorum, kimsenin girmesini de doğru bulmuyorum. Tarih netice yazarsa biz fakültenin temelini burada atalım. İnşallah inşaat sektörü son derece hızlı bir an önce yapalım da geçelim, benim geldiğim günden beri Ereğli’de kurmaya çalıştığım bir düzen var, bunun hem iktidarın temsilcisi Fatih Başkana söylüyorum, hem de diğer ilçe Başkanlarımıza söylüyorum, belediye başkanımıza söylüyorum, Erdemir Genel Müdürüne söylüyorum, sivil toplum kuruluşlarına söylüyorum, bu ilçede birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Hepimizin fikri farklı olabilir de, siyasi düşüncesi farklı olabilir, yaşam tarzı farklı olabilir, ben kendi ağabeyim ile bile maça gittiğimizde kapıya kadar beraber gidiyoruz, o bir tarafa gidiyordu, ben de başka bir tarafa gidiyordum. Yani şimdi kendi anne-babadan olan insan da geçinemezken burada biz tesadüfen ve Mevlana’nın Kaderin size arkadaş yaptıklarıyla iyi geçinin cümlesi vardı benim hayatımdaki en önemli düsturlardan bir tanesi. Mevlana, kaderin size arkadaş yaptıklarıyla iyi geçinin demiş, kaderimiz bizi bir şekilde buralara getirmiş.

 
Gösterim : 1095
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551075, Bugün: 1018 kez ziyaret edilmiştir.