Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2019 Salı 18:07
Dinslaken Ülkü Ocağı 40. Kongresini gerçekleştirdi
Dinslaken-Lohberg kentinde 1976’da Almanya’da kurulan ikinci Ülkü Ocağı. Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı “Toyumuz Var” adı altında dernek lokalinde, 40’ıncı olağan kongresini gerçekleştirdi.

Haber: Yılmaz Adıyaman - DİNSLAKEN

Türkiye ve Almanya ulusal marşlarının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını Türk Federasyon Başkan Yardımcısı Sedat Kart, yaptı. Kart, “Bugün Dinslaken Ülkü Ocağı’nın 40’ıncı olağan kongresi hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Türk Federasyon Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlar Sorumlusu Sedat Kart, Türk Federasyon Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Zorluoğlu, KRV 2.Bölge Başkanı Ahmet Şahin ve çevre dernek başkanları yer aldı.

“Ülkücü harekette görev alınmaz, görev verilir”

Yeni Başkan Necati Dabanlı, “Başkanımdan bu görevi bir bayrak yarışı olarak kabul bilerek, bu bayrağı teslim almış bulunmakdan onur ve şeref duymakdayım. Beni bu göreve layık gören siz kıymetli ülküdaşlarıma da teşekkür ederim. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah’ım utandırmasın. Ümit ederim ki kaldığımız yerden devir aldığım görevi, ne mutlu bir hizmetle bende varım diye bilen, yeni yönetim kurulum ile laikiyle yerine getirip teşkilatımız için hayırlı uğurlu olur ve üzerine bir kat daha katarak daha da güzel yerlere taşırız, cünkü biz büyük bir aileyiz” dedi.

Dabanlı konuşmasında şöyle devam etti; “Çalışmalarımız Dinslaken’de yaşayan bütün halkı kapsayacak şekilde devam edecektir. Ayrım gözetmeksizin her insana uzanan el, dayanan omuz olacağız. Eksiklerimiz olabilir ama hep birlikte, herbirinizin desteğiyle aşamayacağımız sorunlar yoktur. Dinslaken bizlerin yuvasıdır. Yuvamızı güzelleştirmek her zaman bir vatandaşlık ve yurttaşlık bilinciyle hareket etmek bizim asli görevimizdir. Faaliyetlerimizin temelinde insanları birbirine yakınlaştıran, yaraları saran, geleceğimizi kucaklayan yüce bir anlayış yatmaktadır. Dinslaken’in huzuru huzurumuz, birliği birliğimizdir. Desteğinizi esirgemeyeceğinizden eminim.

Bu duygu ve düşüncelerimle hepinizi tekrar selamlıyor; kongremizin Müslüman Türk Milletine ve Dinslaken şehrimize hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu.

Bu bir bayrak yarışı

Eski Başkan Engin Yaşar ise “Derneğimizin kuruluşundan bu döneme kadar hep içinde oldum. 1976’da ikinci Ülkü Ocağı Almanya’da kurulan derneğimiz unvanına sahiptir. Teşkilatımızda iki dönem gençlik kolları başkanlığı yaptım. Bir dönem teşkilat başkan yardımcılığı yaptım. Ve kaç yıldır da başkanlık görevliği yaptım. Allah’a şükürler olsun. Kongremizi yaptık, bizler “Toyumuz Var” diye söylüyoruz. Bugün bayrağımızı genç başkan Necati Dabanlı’ya devrettik. İnşallah daha güzel faaliyetlerle ve daha güzel hizmetlerle teşkilatımız yoluna devam edecektir. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Çok büyük hizmetler ve fedakarlık sundular” dedi.

 
Gösterim : 1186
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548287, Bugün: 2392 kez ziyaret edilmiştir.