Kayıt Tarihi: 9 Eylül 2019 Pazartesi 16:56
BICIRIKLAR ŞENLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Karadeniz Ereğli Belediyesi ‘Bıcırıklar Şenliği’ ile yeni bir etkinliğe daha imza attı. Ereğli’de faaliyet gösteren 10 kreşle birlikte düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ülkenin geleceği olan çocuklara çok önem verdiklerini belirterek; “Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’ne, Hamsi Festivali’ne, Caz Festivali’ne bir festival daha ilave edeceğiz bir de ‘Bıcırıklar Festivali’ olacak. Bugünden itibaren startı veriyoruz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi, ilçede bulunan 10 kreş ve anaokulu ile birlikte ilk kez ‘Bıcırıklar Şenliği’ düzenledi.

Amfi Tiyatro ve çevresindeki çimlik alan, Ereğli'nin renkleri olan yeşil mavi sarılar giymiş bıcırıkların atölye çalışmaları, şarkıları ve danslarıyla cıvıl cıvıl oldu. Kreşlerde olmayan çocukların da aileleriyle birlikte katıldıkları şenlikte Belediye Başkanı Halil Posbıyık eşi Neriman Posbıyık kızı Tuba Posbıyık Urcu ve torunlarıyla birlikte atölyeleri gezdi, çocuklarla birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi.

HER YER SARI YEŞİL MAVİ OLDU

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte mim sanatçıları ve kostümlü animatörler gösterilerine çocukları da katarak aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirmelerini sağladılar. Yüz boyama, model oyuncaklar, sokak oyunları, sanat çalışmaları gibi bir çok etkinliğin yer aldığı şenlikte ‘Dedemin oyuncakları atölyesi’ de çocukların yoğun ilgisini gördü.

POSBIYIK: BICIRIKLAR KOROSU KURACAĞIZ

Çocuklarla ve aileleriyle bol bol fotoğraf çektiren ve onlarla birlikte vakit geçiren Başkan Halil Posbıyık, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Kreş yöneticilerine ‘El ele verip bu etkinliği geliştireceğiz’ diye seslenen Posbıyık şunları söyledi; “Bugün Bıcırıklar gününü kutlamaya karar verdik. Ereğli’deki bütün kreşler ve anaokullarındaki çocuklarımız burada. İlk deneme yapıyoruz. Bu organizasyonda emeği olan bütün kreş yöneticilerine, müdürlerine, sahiplerine özellikle bu küçükleri yetiştiren o eli öpülesi öğretmenlere, çocuklarımızın başlarından ayrılmayan, onları yönlendiren velilerimize, büyüklerine sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Bıcırıklar bizim her şeyimiz. Onlar ülkemizin geleceği, gelecek yöneticileri. Sizleri yetiştiren öğretmenlerin önlerinde saygıyla eğiliyorum. Ülkesini, vatanını seven, Atatürkçü, cumhuriyetçi evlatlar olarak yetiştirmelerini özellikle rica ediyorum. Bıcırıklara sesleniyorum. Sizin biranevvel büyümeniz lazım. Büyümeniz için de çok yemek yemeniz lazım. Sabahları kalkınca yüzünüzü yıkayıp, dişlerinizi fırçalamanız lazım. Temizliğe çok dikkat etmeniz lazım. Özellikle uyumanız lazım. Uyuyun ki büyüyün. Bıcırıklar uyurken büyürler. Uyku saatlerinde uyumayı kaçırmayın ki çabuk büyüyün. Yeni Bıcırıklar korosu kuracağız. Sizlerin bir araya geldiği bir koro yapacağız. Ereğli halkının önünde şarkılar söyleyeceğiz. Belediyedeki danışman arkadaşlara söyledim, sizlerle beraber yeni kulübü kurma hazırlığı içerisindeyiz. Bugünle ilgili çektiğiniz fotoğraflardan ben de istiyorum, bana da gönderin. Bir katalog yapacağız.”

YENİ BİR FESTİVAL GELİYOR. BICIRIKLAR FESTİVALİ…

Bıcırıklar Şenliğini festivale dönüştüreceklerini açıklayan Başkan Posbıyık, konuşmasını şu şekilde tamamladı;

“Bugün Ereğli bıcırıklarla beraber şenlendi. Anneler, babalar mutlu. Bunu mutlaka büyütmemiz ve geliştirmemiz lazım. Kreşlerle el ele vererek bu bıcırıklar gününü her sene mutlaka yapacağız. Yeni bir Bıcırıklar Festivalimize ilk adımımızı bugün atmış oluyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’ne, Hamsi Festivali’ne, Caz Festivali’ne bir festival daha ilave edeceğiz bir de Bıcırıklar Festivali olacak. Bugünden itibaren startı veriyoruz. Bizim dünyada en büyük varlığımız çocuklarımız, evlatlarımız. Onların mutlu olması lazım. Sadece okulda, evde mutlu olmaları değil, böyle toplumun içerisinde bir araya gelmeleri lazım. Yaptıklarını göstermeleri lazım. Sadece okulda kalması yeterli değil. Toplumun içerisine girerek sosyal olmaları için biz her şeyi yapacağız. Hepinize ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum.

Etkinlilerin hemen ardından Amfi Tiyatro'da çocukların sevgilisi boğa Ferdinand animasyon film gösterimi gerçekleştirildi.

 
Gösterim : 1524
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549384, Bugün: 3489 kez ziyaret edilmiştir.