Kayıt Tarihi: 2 Ağustos 2019 Cuma 20:13
POSBIYIK, 310 SPORCUYA SERTİFİKA VERDİ
Kdz. Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu’nda eğitim gören 310 öğrenciye Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Halil Posbıyık tarafından sertifikaları verildi.

Futbol Okulu’nun yıl boyu düzenleneceğini, basketbol, Voleybol kursları verileceğini müjdeleyen Posbıyık, “Belediyespor’da önceliğimiz bölgemizin gençleri olacak. Şu ana kadar 17 genci takımımıza kattık. Yeni branşlar açıp, alt yapıya ve bölge gençlerimize ağırlık vereceğiz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, Şehit Vefa Karakurdu stadında düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı belediye meclis üyeleri, Belediyespor yönetimi, teknik heyeti, Yaz Futbol Okulu öğrencileri ve ailelerinin katıldığı törende 310 öğrenciye sertifika verildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, törende yaptığı konuşmada, geleceğin sağlam ellerde olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu, öğrencilere güvendiğini söyledi.

“FUTBOL OKULUNU BİR YILA YAYACAĞIZ”

Başkan Posbıyık, bu yıl düzenledikleri Futbol Okulu’nun büyük ilgi gördüğünü belirterek kursu bir yıla yayacakları müjdesini verdi.

Posbıyık şunları söyledi:

“Hepiniz çakı gibi, güzellikler saçıyorsunuz. Bu yaşta spora başlamak gerçekten çok akıllıca bir olay. Futbol okulumuz büyük ilgi görüyor. Sizleri bize, hocalarımıza emanet eden anne-babalara, velilere şükranlarımı sunuyorum. Yönetim kurulumuz ve hocalarımız sizleri en iyi noktalara getirmek için gayret gösteriyorlar. Büyük Atatürk ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyor. Futbolda, voleybolda, basketbolda, zaman zaman yenebilir, yenilebilirsiniz ama daima zeki, çevik ve akıllı olacaksınız, aynı zamanda ahlaklı olacaksınız. Ahlak da bizim için son derece önemli ve özel. Bu sezon çok büyük ilgi var futbol okulumuza. Sizi yetiştiren çok değerli antrenörlerimiz var. Şu anda 310 sporcumuz var, bu sporcularımızın dönemi bitiyor ama antrenörlerimiz ve yönetimimiz konuyla ilgili çalışıyorlar. Bu okulu yıl boyunca devam ettirmeyi düşünüyoruz. Futbol okulunun bir yıl boyunca sürekli olarak çalışmalarına devam etmesi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu işi sadece futbolda bırakmak istemiyoruz, basketbolda ve voleybolda okullar açmayı düşünüyor yönetimimiz. Burada da kurslara başlayacağız.”

“BÖLGEMİZ’DEN 17 GENCİ TAKIMA KATTIK”

“Yeni kurulan yönetimimiz tamamen bu bölgenin sporcularına özen gösteriyor. Bu bölgenin sporcularını küçük yaştan itibaren eğitip onları üst noktalara doğru çıkarmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bizim amacımız öncelikle yöremizdeki, bölgemizdeki gençleri yetiştirmek ve onların kabiliyetlerini ortaya çıkarmak. Mutlaka spor kulübüne lazımsa dışarıdan da transferler yapacağız. Bölgemizden şu ana kadar 17 civarında genci futbol takımına aldık. Yine dışarıdan ihtiyacımız olan sporcuları hocalarımızın önerdiği şekilde takıma aldık. Ama özellikle özümüze dönüp bu bölgenin gençlerini yetiştirmek en büyük amacımız. Kız futbolcularımız için de aynı şeyi söylüyorum. Kız futbolcuları biliyorsunuz bir ilçede ilk defa birinci lige çıktık. Nereden geldik, buranın köylerinden Kaptaş’tan. Şalvarspor, Yazmalıspor. Nereden, özümüzden geldik. İşte bu yeni yönetim kız futbol takımı da içimizden, yöremizden genç kızları spora dahil etmek üzere çalışacak.

“KULÜBÜ GELİŞTİRİP, ALT YAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ”

“Branşlarımız gelişiyor. Oturarak voleybol takımımız müthiş başarılar elde etti. Türkiye’de şampiyonluklar kazandı, Avrupa’da şampiyonalara gidiyor, bizi gururlandırıyorlar. Boks takımımız yine çalışmalarına devam ediyor. Ancak sıkıntılı bir dönemden geçtik, kimseyi suçlamak istemiyorum ama geçmiş dönemde maalesef paraları çarçur ettiler. Belediyenin verdiği paralar da meydanda yok, bulamıyoruz. Onun için çok çalışacağımız gibi, efor sarf edeceğimiz gibi elimizden geldiği kadar tasarrufa da önem göstereceğiz. Yeni kulüpler de katacağız. Mesela yamaç paraşütü gelişiyor. Bize masraf getirmediği takdirde kulüp zincirine onları da almayı düşünüyoruz. Kulübümüzü elden geldiği kadar genişletip amatör sporlara ağırlık vereceğiz. Alt yapıyı çalıştıran hocalarımız büyük bir gayret içerisinde çalışıyorlar ve yeni gençleri yukarıdaki liglere sokmak için çabalıyorlar.

“ÇOK UZUN OLMAYAN ZAMANDA ÜST LİGE ÇIKACAĞIZ”

“Bu sene yeni yönetimimiz büyük bir gayret ve ciddiyetle, finansı şeffaf bir şekilde bütün halkın önünde harcamak suretiyle ciddi bir çalışmaya girdi. Disiplinli, birbirlerine gönül bağlamış yönetim kurulu üyeleriyle ve onların başarılı hocalarıyla çok uzun olmayan bir zamanda bir üst lige çıkacağımıza ben belediye başkanı olarak yürekten inanıyorum. Hepinize başarılarınız daim olsun, diyorum, şunu öncelikle bilmenizi istiyorum. Yeni yönetim kurulu ve bu yönetimin başkanı olarak sizlere söz veriyorum. Bana futbol bilgisi yüksek olan arkadaşlarımın verdiği bilgiye göre bu bölgede çok değerli ve çok yetenekli gençler var. Bunlara yeterli ilgi gösterilmediği için devamlı dışarıdan futbolcu ithal etmek zorunda kalıyoruz. Bu yönetimle birlikte buna son veriyoruz. Gerektiği zaman pek tabi dışarıdan adam getireceğiz ama öncelikle ve özellikle bu bölgenin gençlerini yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yönetime güveniyorum, antrenörlere inanıyorum, inançla birbirimize bağlıyız. Söz verdik Kdz. Ereğli Belediyespor’u bütün dallarda iyi noktalara çıkarabilmek için disiplin içerisinde sevgiyle, barışla, dostlukla birbirimize sarılarak ve velilerimizden de büyük destek alarak çalışacağız. Ereğli halkını, futbolda en iyi noktalara getirerek mutlu edeceğimize yürekten inanıyorum. Ancak bize biraz zaman verilmesini istiyorum. Çünkü hem belediyeyi çok kötü vaziyette aldık, hem de spor kulübünü... Maalesef söylemek zorundayım çok kötü bir durumda aldık. Bu düzeltmeleri yapmak istiyoruz. Onun için bize sabırla zaman vermenizi istiyorum. Hepinizi sevgiyle öpüyor, başarılar diliyorum.”

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Konuşmanın ardından yaz futbol okulunu bitiren 310 öğrenci, sertifikalarını, Başkan Posbıyık, Belediye Meclis Üyeleri ile Kulüp yöneticilerinin ellerinden aldı. Ardından gösteri maçı düzenlendi.

 
Gösterim : 11054
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553550, Bugün: 3493 kez ziyaret edilmiştir.