Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2019 Cuma 00:41
ÇEVRECİ BELEDİYEDEN ÇEVRE ŞENLİĞİ İLGİ GÖRDÜ…
“POSBIYIK: GENÇLERE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ”

Kdz. Ereğli Belediyesi Çevre Şenliği düzenledi. Fidan dikimi, deniz dibinden atık çıkarma, atık malzemelerden oyuncak yapımı, folklor gösterisi, müzikal tiyatro oyunu ve atık pil toplama ödüllerinin verilmesi gibi etkinliklerin yer aldığı şenlikte konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık; “Gençlere, çevre bilincini ve çevre kirliliğine karşı mücadeleyi aşılamak istiyoruz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce ‘Çevre bilincini artırmak ve müdürlük faaliyetleri hakkında farkındalık oluşturmak’ için Çevre Şenliği düzenlendi.

300 adet fidan dikimi ile başlayan etkinlikler kapsamında, deniz dibinden atık çıkarma, çocuklar için atık malzemelerinden obje-oyuncak yapma, folklor gösterisi gerçekleştirildi. Ayrıca müzikal sahnelendi. Şenlikte Zonguldak İl genelinde düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasında dereceye giren okullara da ödülleri verildi.

7 DAKİKADA ÇOK SAYIDA ATIK ÇIKARILDI

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da katıldığı şenlikte İtfaiye Müdürlüğü Sualtı Arama ve Kurtarma ekibi 5 dalgıç ile amfi tiyatro arkasında denizden atık çıkardı.

7 dakika süren çalışmada dalgıçlar suyun dibinden çok sayıda malzeme çıkardı.

DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çevre şenliğinde, Zonguldak İl genelinde düzenlenen Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası ödül töreni gerçekleştirildi.

Kampanyanın Atık Pil toplama bölümünde dereceye giren Kdz. Ereğli Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ile Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne plaketlerini Belediye Başkanı Halil Posbıyık takdim etti.

Kampanyanın Elektronik Atık toplama bölümünde dereceye giren Kdz.Ereğli Kandilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dikmen İlkokulu ve Kayabaşı Alemdar İlkokulu’na da plaketlerini Kaymakam İsmail Çorumluoğlu takdim etti.

POSBIYIK: EREĞLİ HAREKETLİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şenlikte yaptığı konuşmada çevre bilincinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Belediyemizde Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Su ve Kanalizasyon İşleri ve diğer tüm müdürlüklerimiz çevreye önem vererek, çevre bilincini aşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl çevre şenliğimizi gerek fidan dikerek, gerekse eğlenerek kutluyoruz. Çocuklarımızın çevre bilincini almasını önemsiyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve ekiplerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Ereğli hareketli günlerine kavuşacak. Sayın Kaymakamımızın önderliğinde her konuda, çevre-sanat ve diğer konularda Ereğli’de çalışmalarımız olacak.”

Belediye Folklor ekibinin gösteri sunduğu şenlikte ‘Ben Çöp Değilim’ adlı müzikal sahnelendi. Etkinlik alanında ayrıca Kdz. Ereğli Belediyesi İçme Suyu Arıtma tesisinin tanıtımı yapıldı. TEMA Vakfı, TÜBİSAD ve Deha Bitkisel Atık Yağ A.Ş.’nin stantlarının açıldığı şenlikte çocuklar animasyon izlediler.

 
Gösterim : 8041
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548715, Bugün: 2820 kez ziyaret edilmiştir.