Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2018 Cumartesi 15:51
GELECEK İÇİN KODLUYORLAR
Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu CodeWeek haftasında ortaklaşa bir kodlama etkinliği düzenledi.

Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi STEM Kulübü rehber öğretmenlerinden Fizik Uzman öğretmeni Adnan AKYÜZ, Kimya Uzman öğretmeni Gürol KESERCİ ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Arslan DEMİRBAŞ ile STEM kulübü öğrencileri tarafından Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu öğrencilerine okulun İngilizce öğretmeni Gülseren KESERCİ ve sınıf öğretmeni Atilla ÖZDEMİR rehberliğinde CodeWeek kapsamında uygulamalı kodlama eğitimi verildi.

Öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal öğrenme seviyelerine uygun olarak bilgisayarsız kodlama, tospaa, Scratch JR, CodeMonkey ve cody gibi etkinliklerle birlikte robotik uygulamalarına da yer verilen eğitimde CodeWeek haftası öğrenme çıktılarına uygun çalışmalar yapıldı.

Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdürü Burak TURGUT, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kodlama eğitimi, öğrencilerin problem çözme becerilerini, mantığını ve yaratıcılığını geliştirmeye yardımcı olur. Erken başlayarak, öğrencilerimizin 21. yüzyıl kariyer yolunda başarı için bir temel oluşturmalarını hedefliyoruz” dedi.

Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer AYDOĞAN; “Değişen üretim şekillerine ayak uydurmak ve üreten dünyanın aktif bir üyesi olmak için kodlama dilini bilmek vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir. Dünyanın önde gelen endüstrileşmiş ülkelerinin eğitim müfredatlarını değiştirerek karşılamaya ciddi bir şekilde hazırlandıkları “yeni sanayi devrimi” Endüstri 4.0’da yer alabilmek için en temel becerilerden biri kodlama olarak öne çıkıyor. Kodlama becerilerini erken yaşta edinen bireyler, gelecekte üretim şekilleri başta olmak üzere hayatın her alanında kendini hissettirecek Endüstri 4.0’a hazır olarak yetişiyorlar. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen STEM Kulübü öğretmenlerimiz Gürol KESERCİ, Adnan AKYÜZ ve Arslan DEMİRBAŞ’a teşekkür ediyorum” dedi.

 
Gösterim : 12252
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552930, Bugün: 2873 kez ziyaret edilmiştir.