Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2018 Perşembe 21:37
TSO Başkanı KELEŞ; “Tersaneler Hareketlenecek...”
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından aylık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TSO binasında, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında 1 aylık süreçte yapılan çalışmalar hakkında basına bilgi verildi. Son günlerde Amerika kaynaklı yaşanan ekonomik krizinde değerlendirildiği toplantıda, hükümetin aldığı kararlara tam destek verildi. Keleş, Meclis Üyesi Sibel Demirçin’in Meclis Üyeliğinden istifa ettiğini ve yerine Numan Şen’in geldiğini belirterek, Şen’e hayırlı olsun “dedi.

Üniversite arazisi ve birçok konunun değerlendirildiği toplantıda Başkan Keleş şunları söyledi;

“ERDEMİR'İN ÖNCÜLÜK ETMESİNİ İSTİYORUZ“

Ülkemizin içerisinden geçmiş olduğu zor, hassas dönemlerde hükümetin açıkladığı ekonomik programın hedeflerine ve alınmakta olan önlemlerin başarısı için iş dünyası olarak azimle destek olmaya kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Son dönemde yaşamış olduğumuz finansal zorlukları milletimizle birlikte aşacağız. Bunun çözümü de sıkı bir para politikasını desteklemek, bununla birlikte tasarruf tedbirlerini içeren yeni maliye politikasının en kısa süre zarfı içerisinde açıklanmasını bekliyoruz. Bu konu ile ilgili hepimizin alması gereken bazı önlemler var. Milli görüşümüz gereği Euro ve Dolar ile yapılan satışların TL dönmesini arzu ediyoruz. Bununla ilgili olarak da ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Erdemir'in öncülük etmesini istiyoruz.

“BİR SONRAKİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIR OLACAK”

Organize Sanayi bölgemizde bulunan Teknik Liseye vermiş olduğumuz bölgeye talep var. Bununla ilgili olarak yatırımcıları değerlendiriyoruz. İlerleyen günlerde, bir sonraki eğitim dönemine hazır olacak şekilde nihai karar vereceğiz.

“ÜZÜLEREK GÖRÜYORUZ Kİ EREĞLİ'YE BİR YENİ BİR YATIRIM YOK”

Tüm Karadeniz'de faaliyet gösteren Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin anket sonuçları paylaşıldı. Maalesef ilimizin geleceğe bakışı biraz karamsar, tekrardan pozitife çevirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili olarak da bölgemizdeki yatırımların artması, canlanması gerekiyor. Beklentimiz, bölgemizin en büyük istihdam sağlayacak kuruluşu olan Ereğli Demir Çelik Fabrikalarının endüstri bölgesi ilan edilen, denizden elde edilen dolgu alanlara yeni yatırımlar yapmasıdır fakat üzülerek görüyoruz ki Ereğli'ye bir yeni bir yatırım yok. KAPA yapılan bildirimde İskenderun fabrikasında CED raporu için başvuruluyor kapasiteyi ve büyümeyi artırmak için, yani dolayısıyla anladığımız Erdemir'in yatırımlarını bir süre daha Ereğli’ye yapmayacağı yönünde, İskender a yapacağı yönünde. Biz burada yaşayanlar olarak buradaki fabrikamızın üretim kapasitesini artmasını ve yeni yatırım alanların oluşmasını arzu ediyoruz.

“EREĞLİ TERSANELERİNDE GEMİ BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI YAPILABİLECEK”

Geçen hafta da acente vasıtasıyla gümrüğe bir talep geldi. İlçemizde iki tane gemi tamir ve bakımı için uzun süreli şehrimize gelmek istediler ve bununla ilgili müsaade istediler. Bununla ilgili burada bir takım zorluklar çıktı fakat Rifat Hisarcıklıoğlu arayarak konuyu kendisine ilettim daha sonra kendisi Ticaret Bakanımıza ve Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne konuyu ileterek sorunun çözümünde bize yardımcı oldular ve bu sorunu çözdük. Artık Ereğli tersanelerinde gemi bakım ve onarım çalışmaları yapılabilecek. Bir havuzumuz olmadığı için Tuzla'daki gibi bir büyüklükte çalışma olmayacak ama bakım, hurda çalışmaları gibi hizmetler verilebilecek. Gemiler şu an açıkta kendileri ile ilgili birtakım prosedürler var onları halletmeye çalışıyorlar. Hallettikleri zaman bakım ve onarım için gemiler şehrimize gelmiş olacaklar. Bu da müjdeli bir haberdir.

“ÜNİVERSİTE YERİ İLE İLGİLİ OLARAK BİZ BU MÜCADELEYİ BIRAKMIŞ DEĞİLİZ”

Üniversite yeri ile ilgili olarak biz bu mücadeleyi bırakmış değiliz. Bununla ilgili olarak Kurban Bayramı'ndan sonra Sayın Valimizin başkanlığında Rektör hocamız ile birlikte Ereğli'de toplantı yapacağız. Bu konu ile ilgili Ereğli'deki öğrenci sayısı ile ilgili olarak Sayın Valimizle, rektörümüzle konuştuk. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak bu sorunun kökten çözümü için tedbir alacağız. Önümüzdeki günlerde güzel açıklamalarımız olacak.

“OSMANLI ÇİLEĞİ İLE İLGİLİ STARTI VERDİK”

Osmanlı Çileği ile ilgili coğrafi işaret almak için sürecin başvurusuna başladık. Bir buçuk iki sene sürecek bir periyot olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili startı verdik. Bu çalışmamızın maliyetini tamamen odamız bünyesinden karşılayacağız. İnşallah Ereğli'nin kendine has unsurunun sahibi olacağız. Bu bakımdan da bu konuyu çok önemsiyoruz”

YAZICIOĞLU,BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu'da,Üniversite alanıyla ilgili yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, "Biz elimizden geleni yapacağız, Üniversite konusunda Devlet Hastanesinin tahsis ettiği noktada biz tatbiki Sivil Topluım örgütü olarak konunun gözlemcisi ve denetçisi olacağız ama bizim yapabileceğimiz sadece kamuoyu oluşturmak,Şuan top Milli Savunma Bakanlığında, Milli Savunma Bakanlığı ile Rektörlüğün bünyesinde gelişen olaylar, Eğer Milli Savunma Bakanlığı olumlu cevap verirse bizler Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na gideceğiz, gerekirse bu topun altına da bizler gireceğiz ,Bu süreçte Rekötür bey’e de söylemiştik, Bizler şu an oraya inşaat yapabiliyorsak biz oda olarak topun altına gireceğiz, biz bu nu düşünüyoruz dedik, sağolsun o süreçte hemen imar yapıdan arkadaş gönderdiler buraya ama ,şu anda top tamamen Milli Savunma Bakanlığında “dedi.

BELEDİYE GEREĞİNİ YAPSAYDI ORASI ŞUAN ÜNİVERSİTE ALANIYDI

Öte yandan, basın toplantısının ardından geçilen soru cevap kısmında TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Özdemir ile bir gazeteci arasında tartışma yaşandı. Üniversite arazisi ile ilgi Başkan Keleş'e yöneltilen sorunun ardından söz alarak iddialara cevap veren Özdemir, Ereğli Belediyesinin üniversite arazisinin askeriye devredilmesi için kampanya düzenlediğini iddia etti. Özdemir şunları söyledi; “Avam projesi hazırlanmamış akabinde Ereğli Belediyesi o arazinin askeriyeye devredilmesi için kampanya yürütmüş, o arazinin üniversite alanından çıkarılması için kampanya hazırlamış. Belediye gereğini yapsaydı orası şuan üniversite alanıydı. Arkadaşların çoğu siyasetin içerisinde oldukları için söyleyemiyorlar ama siz gazetecisiniz, gidin belediye başkanına sorun ”dedi.

 
Gösterim : 2799
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550151, Bugün: 94 kez ziyaret edilmiştir.