Kayıt Tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 16:07
POSBIYIK İSYAN ETTİ! "EREĞLİ'YE NE YAPILMAK İSTENİYOR ANLAMIYORUM"
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bozhane'de balık lokantalarında polisin yaptığı denetimlere ilişkin açıklamada bulundu: "Çalışma şevkimiz kırılıyor.

Dün akşamki rezaleti gözlerimle gördüm. Masalardan içki şişelerini alıyorlar, zabıtlar cezalar. Böyle olursa normal yerlerde içki içilmesine müsaade etmezler, her şey olur Ereğli’de. Ereğli’ye ne yapılmak isteniyor anlayamıyorum."

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eylül ayı belediye meclis toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada, ilçede önceki gün polisler tarafından gerçekleştirilen huzur ve güven uygulamasına dikkati çekti, eleştiriler getirdi. Asayiş uygulamalarının rahatsız edici bir şekilde gerçekleşmesinin kentin sosyal ve ticari yaşamına darbe vuracağını belirten Posbıyık, şunları söyledi:

"DİREK MASALARA GİDİP RAKI ŞİŞELERİNİ ALIYORLAR" "

Dün akşam kızımın yaş günüydü. Bozhane'ye balık yemeye gittik. Kızımın yaş günü için pasta aldık. Biz de dostlarımızla birlikte oturduk, torunlarımız, çocuklarımızla birlikte. Bir anda resmi polisler bastı orayı. Herhalde birtakım şiddet olayları oluyor, GBT, yoklama falan yapacaklar dedim. Ama öyle olmadı. Direk masalara gidiyorlar, rakı şişelerini alıyorlar, zabıt tutuyorlar. Tabi emekçi polis memurlarının kabahati yok. Onlara emir veren amirlerin kabahati. Bu memleketi nasıl turizm memleketi yapacaksınız? Kim gelir Düzce’den, Adapazarı’ndan yemek yemeye?

"PLAJIN YANINDA İÇKİ İÇİYORLAR ORAYA YAP"

Balık sezonu açılmış, herkes balık yemeye gelmiş, oraya baskın yapıyor. Belediye plajının yanında içki içiyorlar oraya baskın yap, benim evin aşağısında içiyorlar, oraya baskın yap. Radar’da iç tikten sonra şişelere ateş ediyorlar. Oraya baskın yap. Baskın var diye herkes gayrimeşru yerlere gidiyorlar. Orada herkes yemeğini yiyor, oraya baskın yapıyorlar. Yalı Caddesi’ne aynı anda baskın yapmışlar. Biz Ereğli’de bir şey yapamayız, boşu boşuna Ereğli’ye insan çekelim diye bağırıp duruyoruz ama bu gidişle bu nasıl anlayıştır bu? Kontrol altındaki alanlara baskın yapıyorsunuz, açık alanlarda herkes içki içiyor, iş midir bu yani? Ereğli’yi geliştirmek için 6 bin 500 yıllık tarihi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz, yeni yeni olaylar bulunuyor. Turizmi geliştirelim diye. Ereğli’ye işadamları geliyor yatırım yapmak için. Ama bir baskın yapılıyor, herkes tedirgin oluyor. Ereğli’ye ne yapılmak isteniyor?

SAHİLDE İNSANLAR KORKUDAN YÜRÜYEMEZDİ

Eskiden sahilde insanlar yürüyemezdi korkudan. Bozhane’ye giremezdi insanlar, adamı marizlerlerdi. Biz bunu bir noktaya getirdik. Şimdi ne oluyor, buralar tehlikeli oluyor, dağda bayırda içkimizi içelim diyecekler. Misafirlerimi nereye götüreyim, plajın ötesine mi götüreyim? Ereğli’ye bu kadar kötülük yaparsanız, biz de il olmak istiyoruz diye bar bar bağırırız. Benim yüzme havuzumu Kilimli’ye götürecek, buralara baskın yapacaksın, yok böyle bir şey. Çalışma şevkimiz kırılıyor. Dün akşamki rezaleti gözlerimle gördüm. Masalardan içki şişelerini alıyorlar, zabıtlar cezalar. Böyle olursa normal yerlerde içki içilmesine müsaade etmezler, her şey olur Ereğli’de. Ereğli’ye ne yapılmak isteniyor anlayamıyorum.”

 
Gösterim : 1396
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548508, Bugün: 2613 kez ziyaret edilmiştir.